WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα
Μεγάλες Αλήθειες
Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό "Playboy". Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-10-2009, 09:51   #1 (permalink)
Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη depoina
 
Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
Μηνύματα: 5.548
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Χωρίς προβλήματα η προσέλευση στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί οι πολίτες για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Δικαίωμα ψήφου έχουν 9,8 εκατομμύρια Έλληνες, ενώ τα εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί ανέρχονται σε 20.028.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπ.Φλογαΐτης τόνισε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.
Η ψήφος είναι υποχρεωτική, αν και έχουν καταργηθεί οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονταν. Δικαιολογημένοι να μην ψηφίσουν είναι όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η διάταξη που δικαιολογούσε όσους διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από τον τόπο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι και ψηφίζουν, έχει καταργηθεί. Σημειώνεται ότι το 2,5% του εκλογικού σώματος ψηφίζει για πρώτη φορά.

Για να ψηφίσετε, πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα. Σε περίπτωση που δεν την έχετε, μπορείτε να προσκομίσετε το διαβατήριο (ακόμη και αν έχει λήξει), την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Δεκτές είναι και οι προσωρινές βεβαιώσεις των αστυνομικών αρχών.

Για να μάθετε πού ψηφίζετε, πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, είτε να τηλεφωνήσετε στο 1500.
Η διαδικασία είναι η ίδια και για τους 109.240 ετεροδημότες, που κατέθεσαν τη σχετική αίτηση έως τις 30 Ιουνίου και συνεπώς θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Ο «σταυρός» των υποψηφίων
Στο εκλογικό τμήμα, οι ψηφοφόροι παίρνουν 23 ψηφοδέλτια κομμάτων και ένα λευκό. Οι αρχηγοί των κομμάτων και οι πρώην πρωθυπουργοί δεν χρειάζονται σταυρό.

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του, σημειώνοντας σταυρό, δίπλα στο όνομα του υποψηφίου, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως εξής:

1) Μέχρι τέσσερις σταυροί στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές (Α΄Αθηνών, Β΄Αθηνών, Α΄Θεσσαλονίκης)

2) Μέχρι τρεις σταυροί στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές (Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Αχαΐας, Ηρακλείου, Λάρισας, Β΄Πειραιώς)

3) Μέχρι δύο σταυροί στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές (Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Β΄Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Κορινθίας, Μαγνησίας, Πέλλης, Α΄Πειραιώς, Πιερίας, Τρικάλων, Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χανίων).

4) Μόνο ένας σταυρός στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αρτας, Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Ξάνθης, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Φλωρίνης, Φωκίδος, Χαλκιδικής, Χίου).

Ταχύτερα τα αποτέλεσματα
Σε αυτές τις εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα χρησιμοποιηθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου (SRT), με σκοπό την ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Όπως είπε, το Σάββατο ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, η «ασφαλής προεκτίμηση» για το εκλογικό αποτέλεσμα (το 20% της Επικράτειας) θα είναι δυνατή από τις 10 το βράδυ.

Το δικό τους exit poll θα παρουσιάσουν από κοινού το in.gr και Το Βήμα online αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες το απόγευμα της Κυριακής, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάππα Research. Οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί θα παρουσιάσουν αυτή τη φορά κοινό exit poll.
(Newsroom ΔΟΛ)
__________________
You're not your job. You're not how much money you have in the bank.
You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet.
You're not your fucking khakis.
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:07.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0