WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα
Μεγάλες Αλήθειες
η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-11-2008, 12:09   #1 (permalink)
Super Moderator

Το avatar του χρήστη depoina

Περιοχή: LonDoN
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Υπόθεση Ζαρντινιέρα: «Με στοιχειώνουν ακόμα εφιάλτες»

«Δεν ασχολούμαι με τίποτε. Είμαι κλεισμένος όλη μέρα σπίτι και φοβάμαι ότι δεν θα ξεπεράσω ποτέ όσα έγιναν εκείνο το βράδυ». Το κεφάλι του είναι μόνιμα σκυμμένο σαν να νιώθει ενοχές για το ξύλο που έφαγε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον κλωτσούσαν στο πρόσωπο, στο σώμα, παντού και στο τέλος υποστήριξαν ότι χτύπησε παλεύοντας με μια... ζαρντινιέρα.

24χρονος Αυγουστίνος Δημητρίου έκανε χθες για άλλη μια φορά τη διαδρομή από την Κύπρο στη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα αρχίζει -ύστερα από δύο αναβολές- στο Τριμελές Εφετείο η δίκη των οκτώ αστυνομικών που τον ξυλοκόπησαν άγρια τον Νοέμβριο του 2006, μετά τα επεισόδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μια διαδρομή που δεν του είναι καθόλου ευχάριστη, αλλά αυτή τη φορά ελπίζει στη δικαίωση. «Στη δίκη θα έχω πάρα πολλά να πω, γιατί πρέπει να τα πω κι όταν τελειώσει θα έχω να πω ακόμη περισσότερα.
Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύω να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χθες σε μια σύντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

Διέκοψε τις σπουδές
Ο νεαρός Κύπριος ομολόγησε ότι διέκοψε τις σπουδές του, δεν ασχολείται με τίποτε, μένει όλη τη μέρα σπίτι και οι εφιάλτες στοιχειώνουν τις νύχτες, αλλά και τις μέρες του.

«Εχει σταματήσει η ζωή μου. Δύο χρόνια τώρα που είμαι στην Κύπρο δεν είμαι αυτός που ήμουν. Δεν θέλω να έχω επικοινωνία με κανέναν, δεν θέλω να βγαίνω, φοβάμαι το παραμικρό και δεν ξέρω αν καταφέρω ποτέ να ξεπεράσω αυτά που βλέπω στον ύπνο μου και στον ξύπνιο μου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο συνήγορός του, Παναγιώτης Μανόλης, ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης, καθώς, αν δεν ήταν οι κάμερες που έδειξαν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση, σήμερα «ο Αυγουστίνος θα ήταν καταδικασμένος, φυλακισμένος και δεν θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του».

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εφτά αστυνομικοί με την κατηγορία της «απρόκλητης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, η οποία τελέστηκε από περισσότερα των δύο ατόμων», αλλά και ο πρώην διοικητής της κρατικής ασφάλειας, που έχει αποταχθεί από το σώμα.

Θα δικαστεί
Παράλληλα και ο Αυγουστίνος Δημητρίου αντιμετωπίζει το εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς με τη δικογραφία που σχημάτισαν εξ αρχής οι αστυνομικοί παραπέμπεται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για στάση και διατάραξη κοινής ειρήνης.
Ο ίδιος δεν σχολίασε το γεγονός, είπε απλώς ότι «στην αρχή οι αστυνομικοί και οι συνδικαλιστές τους έλεγαν πάρα πολλά, όταν όμως βγήκε στη δημοσιότητα το βίντεο, φάνηκε η αλήθεια».

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Ο 24χρονος Κύπριος, που ήρθε τον Οκτώβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε ιδιωτικό κολέγιο, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και τις καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ εκείνο.

«Περνούσα τυχαία από την οδό Αγγελάκη όταν με έπιασαν κι άρχισαν να με χτυπούν με μανία. Ημουν έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη, δεν ήξερα καλά τους δρόμους και την περιοχή, δεν έχω καμία απολύτως σχέση με όσα προηγήθηκαν», δήλωσε χθες και σε αυτό θα επιμείνει και σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία.

Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του, που ταξίδεψαν μαζί του από την Κύπρο, και η μητέρα του, Ελένη, ζήτησε χθες να «τιμωρηθούν οι ένοχοι αστυνομικοί και να μην ξανακάνουν σε κανέναν αυτό που έκαναν στο παιδί μου». (ethnos.gr)
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-2008, 11:31   #2 (permalink)
Super Moderator

Το avatar του χρήστη depoina

Περιοχή: LonDoN
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Υπόθεση Ζαρντινιέρα: «Με στοιχειώνουν ακόμα εφιάλτες»

Κοιτώντας έναν προς έναν τους κατηγορούμενους αστυνομικούς στα μάτια, ο 26χρονος Αυγουστίνος Δημητρίου περιέγραψε τον άγριο ξυλοδαρμό του, τον Νοέμβριο του 2006, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη γνωστή υπόθεση της ζαρντινιέρας, η οποία εκδικάζεται από το Τριμελές Εφετείο της πόλης.

Στη διάρκεια της δίωρης κατάθεσής του ο νεαρός Κύπριος ανέφερε τι ακριβώς του έλεγε κάθε αστυνομικός και πώς τον χτυπούσε, ενώ επέμενε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα έκτροπα που προηγήθηκαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αναφορικά με τον ξυλοδαρμό του, κατέθεσε ότι την ώρα που περπατούσε μπροστά από το ξενοδοχείο ABC έπεσαν πάνω του 6-7 άτομα, όλοι με πολιτικά και ένας του έβαλε τρικλοποδιά, ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα.

«Εκλιπαρούσα για βοήθεια. Επεσα κάτω και συνέχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι. Τους ρωτούσα γιατί με χτυπούν, ζητούσα εξηγήσεις. Στη συνέχεια, με μετέφεραν στην οδό Αγγελάκη, όπου συνέχισαν να μου ρίχνουν ξύλο. Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έβαλαν χειροπέδες κι ακόμη και τότε συνέχισαν να με χτυπούν. Με μετέφεραν με πολιτικό Ι.Χ. σε αστυνομικό τμήμα και τρεις ώρες αργότερα, σε νοσοκομείο», είπε στο δικαστήριο.

Για δύο ολόκληρες ώρες, άλλοτε με ψυχραιμία κι άλλοτε έτοιμος να βάλει τα κλάματα ο 26χρονος Κύπριος έλεγε πως δεν είχε καμία ανάμειξη στα επεισόδια, δεν γνώριζε καλά τους δρόμους της Θεσσαλονίκης κι έτσι δεν ήξερε από πού δεν έπρεπε να περάσει, ενώ ανέφερε ότι τα ψυχικά του τραύματα δεν θα επουλωθούν ποτέ. (ethnos.gr)
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές