![]() |
Απάντηση: Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα
Παράθεση:
Και για να σου λύσω την απορία: Κάποτε τα είχα για αρκετά χρόνια με ένα παιδί από Ζαχάρω και από τη στιγμή που έμαθα για τις φωτιές αναρωτιέμαι αν είναι καλά εκείνος και η οικογένεια του...Αν ψάξω ίσως καταφέρω να βρω το τηλ του, αλλά ντρέπομαι και φοβάμαι να πάρω... Τι να ρωτήσω ;; Αν κάηκαν ;; Αν έπαθαν ζημιές ;; Αν ζούνε ;; |
τι γινεται ρε εισαι καλα?
|
Παράθεση:
και τι θα ψαξεις στις λιστες με τους να κρους το ονομα του?δεν μπορεις απλα να κανεις ενα τηλ. και να ρωτησεις ακριβως αυτα που λες?γιατι να ντραπεις επειδη ενδιαφερεσαι? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Για πρόσεχε τις εκφράσεις σου. Κάνε επεξεργασία στην απάντησή σου ΤΩΡΑ
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
αποτυχημενη πλακα και αν αναλογιστει κανεις τις δηλωσεις του στο παρελθον πιστευω οτι τον εννοουσε αυτον τον χαρακτηρισμο..
|
Παράθεση:
|
Προσπερνω το ακυρο και ακαιρο σχολιο του προκρουστη (για λιγο) και το μονο που εχω να πω ειναι οτι αν ισχυσει αυτο το τερατουργημα πιστευω οτι και ο πιο ηλιθιος θα καταλαβει ποιος ειναι ο αληθινος εχθρος... Ποιος ειναι αυτος που, αν οχι βαζει, ενθαρρυνει τις φωτιες! Και αυτος απο τα λιγα που εχω ακουσει ειναι ο ηθικος αυτουργος! Οπως ηταν και πριν την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ! Γι' αυτο (εγω τουλαχιστον) ΚΚΕ και παλι ΚΚΕ! Δεν ξερω αν και αυτο θα ειναι τα ιδια σκατα με τους αλλους αλλα τουλαχιστον δεν ειμαι σιγουρος οπως για τους δυο μεγαλους!
|
Και ηρθε η ωρα για την απαντηση στον αγαπητο προκρουστη! Φανταζομαι φιλτατε οτι εσυ ως λατρης της αρχαιας Ελλαδας οπως φαινεται οτι εισαι ο φιλοσοφος που θα αντιπαθουσες (μην πω μισουσες) θα ηταν ο Πλατωνας! Οπως ειναι γνωστο σε οποιον εχει διαβασει λιγο "Πολιτεια" του Πλατωνα ο πρωτος εισηγητης του κομμουνισμου δεν ηταν ο Μαρξ αλλα ο Πλατωνας! Βεβαια συγκρινεται αυτος ο απατεωνας με εσενα!; Απλως το αναφερω! Επισης φανταζομαι πως τον χαρακτηρισμο "αναρχοκομμουνι" δεν το λες λογω ιστοριων του παππου σου απο τον εμφυλιο αλλα απο προσωπικο ψαξιμο! Γιατι μπορει να χαρακτηριστηκε το ΚΚΕ υπευθυνο για τον εμφυλιο αλλα οπως μου ελεγε η μαμα μου οταν πλακωνομουν με τον αδερφο μου "σε εναν τσακωμο και οι δυο ειναι υπευθυνοι"!
|
φιλε καντονα, ο παππους μου ηταν εξοριστος στην μακρονησο επι χουντας και ετσι ειχα ακουσει μερικα πραγματα για τον κουμμουνισμο.οσο για τον πλατωνα,εγω στην φωτο εχω τον Πυθαγορα συγγνωμη αλλα δεν εχω διαβασει ακομα την πολιτεια,αν και επειδη δεν ξερεις την αποψη μου εγω πιστευω πως το κουμμουνιστικο συστημα ειναι το καλυτερο αφου μοιζει ισως και ταυτιζεται με αυτο του χριστου.ασχετα που δεν εφαρμοζεται ποτε.και σιγουρα ειναι καθεστως κατι το οποιο με τρομαζει αφανταστα.πιστευω να σε επεισα..δεν ειναι οτι μισω κανεναν απλως με αλλους συμφωνω και με αλλους διαφωνω ;p
|
Παράθεση:
|
Φυσικά είναι μια τραγωδία αυτό που συνέβη και πρέπει όλοι να αισθανόμαστε άσχημα για τους συνανθρώπους μας που "φύγανε", αλλά η ζωή συνεχίζεται. Το θέμα είναι πώς συνεχίζεται.
Εγώ από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως αστειευότανε ο Προκρούστης αφού είχε παραθέσει και το κομμάτι κειμένου που έγραφα "ελπίζω να μην πειράζει κανέναν η πηγή των πληροφοριών". |
Παράθεση:
|
Ελεος?
|
Πολυέλαιος...
"Σε πλιάτσικο επιτηδείων εξελίχθηκε και την Πέμπτη η διανομή από τις τράπεζες τις Ηλείας του προνοιακού επιδόματος των 3.000 ευρώ, καθώς πολλοί που δεν δικαιούνται το βοήθημα, στην πλειοψηφία τους αθίγγανοι, ταξίδεψαν όπως καταγγέλλουν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας ακόμα και από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου και στήθηκαν στις ουρές για να εισπράξουν το επίδομα. Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ παρενέβησαν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Οικονομίας. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες σε επικοινωνία του με προϊσταμένους Εισαγγελιών πληγεισών από την πυρκαγιά περιοχών, να τους είπε εμφανώς εκνευρισμένος από το φαινόμενο, ότι «πρέπει να μπουν στη φυλακή όσοι εκμεταλλεύονται αυτήν την εθνική τραγωδία». Σε δημόσια δήλωσή του δε ο κ. Σανιδάς ανέφερε ότι «οι "αετονύχηδες" συμπολίτες μας αφενός εκδηλώνουν ασέβεια προς τα θύματα της πύρινης λαίλαπας, αφετέρου εγκληματούν πολλαπλώς (απάτη σε βάρος του Δημοσίου κ.λ.π.)». Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έδωσε προφορική εντολή στις διοικήσεις όλων των τραπεζών και αποστέλλει και εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, εάν οι υπάλληλοι των τραπεζών έχουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των στοιχείων που δηλώνονται, μπορούν να απαιτούν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των αιτούντων τα οικονομικά βοηθήματα, όπως λογαριασμούς Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. Επίσης, μπορούν να κρατούν για διασταύρωση τις υπογεγραμμένες αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις έως και 3 ημέρες και εάν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή, θα καταβάλλεται μετά από τριήμερο το προνοιακό βοήθημα, ενώ εάν η δήλωση είναι ψευδής, θα ενεργοποιούνται αμέσως οι συνέπειες του νόμου με βάση και την αυτόφωρη διαδικασία. «Θα γίνουν έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων. Δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουν» δήλωσε την Πέμπτη για όσους πήραν το βοήθημα χωρίς να το δικαιούνται ο Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης η Αστυνομία είχε συλλάβει 15 αθίγγανους και είχε προσαγάγει άλλους 60 ομόφυλους τους, που διέμεναν στην Αθήνα, την Καρδίτσα, τα Γιάννενα και σε χωριά της Αχαΐας και οι οποίοι είχαν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις ότι ήταν πυρόπληκτοι, λαμβάνοντας 3.000 ευρώ και άλλα 1.000 ευρώ ως πολύτεκνοι. Πάντως, ο αρχηγός των αθίγγανων Δημήτρης Χαλιλόπουλος που κλήθηκε το πρωί στον Πύργο για να διευκολύνει τους δικαιούχους ομόφυλους του να παραλάβουν γρηγορότερα το επίδομα, έσπευσε να δικαιολογήσει και τους επιτήδειους, λέγοντας ότι «είδαν στις τηλεοράσεις για τις αποζημιώσεις και ήρθαν να τις πάρουν. Τι έκαναν; Έκλεψαν;». Η Αστυνομία πάντως με συντονιστή τον ίδιο τον επιτελάρχη Βασίλη Τσιατούρα έχει τοποθετήσει τοπικούς αστυνομικούς με πολιτικά μέσα στις ουρές, για να αποτρέψει και άλλους επιτήδειους." |
Αλίμονο που δεν θα έμπλεκαν και οι επιτήδειοι....Πάντα έτσι γίνεται,δυστυχώς...
|
Καλά μας κοροϊδεύουν;
Ολοσέλιδη καταχώρηση από την ΕΚΠ ΑΕ στην Καθημερινή της Κυριακής 02/09/2007. http://img515.imageshack.us/img515/3...0823hr4.th.jpg |
Ας το πιστέψουμε... ^o)
|
Καλά από την μία ο ριζοσπάστης λέει αυτά που ακριβώς ξεκάθαρα αρνείται το καζίνο; Τι γίνεται ρε παιδιά; Ποιός λέει ασύστολα ψέματα και τα δημοσιεύει κιόλας άνετα χωρίς διφορούμενα λόγια;;;
|
Το καζίνο αν προσέξεις αρνείται οτι του χαρίζονται στρέμματα και λέει πως νόμιμα του παραχωρούνται βάσει του Ν. 3139/2003.
"Οι εκτάσεις της Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε. ορίζονται σαφώς στο Ν. 3139/2003 (ΦΕΚ Α' 100) και αποκτήθηκαν με αυτόν". Αλλά το σκάνδαλο είναι αυτός ο νόμος εξαρχής που παραχωρεί στο καζίνο έκταση γης σε περίπτωση που αυτή καεί. Αντί να νομοθετούν για την διαφύλαξη των δασών, νομοθετούν προς το συμφέρον των επιχειρήσεων και παράλληλα τους δίνουν και κίνητρο για απόκτηση των "δικαιωμάτων" τους. Πρώτα καίνε οι νόμοι και μετά οι φλόγες. |
Προσπάθησα να βρω το ΦΕΚ 100 Α' έκδοσης του Νόμου αυτού αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Θα το ψάξω και θα επανέλθω :)
|
|
Βρήκες τον νόμο ε; Ωραίος γιατί εγώ κοίταζα μόνο σε μορφή pdf στο Εθνικό Τυπογραφείο και ζητούσε συνδρομή για να στον δώσει :P
Λοιπόν, διάβασα μέχρι την 8η σελίδα που είναι ο νόμος, μετά έχει τα τοπογραφικά του καζίνο (τα οποία είναι δυσδιάκριτα στην μορφή svg) και μετά βεβαιώσεις και πιστοποιητικά για την εταιρεία του Καζίνο. Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται για προέκταση του οικοπέδου και ελπίζω να μην κάνω λάθος... Αυτό που είδα σίγουρα είναι οτι από τον νόμο η εταιρεία του καζίνο είναι υποχρεωμένη να προσφέρει 300.000€ κάθε χρόνο (με τις νόμιμες προσαυξήσεις κάθε επόμενη χρονιά βάση ΑΕΠ) στο Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας ώστε να κάνει διάφορα έργα όπως αντιπυρικές ζώνες κτλ. Συνεπώς στην ανακοίνωσή του το καζίνο αναφέρει οτι δίνει 350.000€ κάθε χρόνο στον Φορέα αυτό και το γράφει ώστε να αφήνει να εννοηθεί οτι τα δωρίζει από μόνο του ενώ είναι νομική υποχρέωσή του :) |
Δες κι αυτό. http://metablogging.gr/archives/985
Ο 3139 αναφέρει πάντως πως δίνονται 90 και 25 στρέμματα αντίστοιχα στο Καζίνο για εκμετάλλευση, εκεί που λέει βέβαια για το εκτός πυρήνα εθνικού δρυμού δεν καταλαβαίνω. Εντελώς εκτός του δρυμού ή εκτός του πυρήνα του; Η απόφαση του Περιφερειάρχη απλά επιβεβαιώνει τον νόμο και δίνει στο καζίνο και επίσημα την έκταση. Αν τώρα το καζίνο λόγω του ντόρου που έχει γίνει κάνει πίσω και αποποιηθεί του "δικαιώματός" του, καλό είναι κι αυτό. Αλλά πόσο θα κρατήσει; Και αυτό για το οποίο έλεγα νωρίτερα για τον νόμο τον ίδιο. Κείμενο παρμένο από άρθρο του Ριζοσπάστη. Παράθεση:
|
Μολις περάσει ο ντόρος θα φτιαχτούν ωραιότατες ξενοδοχειακές και άλλες μονάδες που ΚΑΙ θα διαφημιστούν ως ''ανάπτυξη'' ΚΑΙ κανένας δεν θα πεί οτι χτίστηκαν στα καμένα. Στο ίδιο έργο θεατές .
|
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:49. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin