WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα
Μεγάλες Αλήθειες
Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-10-2009, 14:25   #1 (permalink)
...
 
Εγγραφή: Nov 2007
Μηνύματα: 1.930
fineas is on a distinguished road
Προεπιλογή Οταν κοιτάς από ψηλά... μοιάζει η Αθήνα ζωγραφιά

Είναι ένα λεωφορείο αλλιώτικο από τ' άλλα. Κατακόκκινο, διώροφο και καμπριολέ... Οι επιβάτες του δεν είναι κάτοικοι της Αθήνας, που αγουροξυπνημένοι το πρωί και μπουχτισμένοι το απόγευμα πηγαινοέρχονται στις δουλειές τους. Είναι τουρίστες από όλο τον κόσμο, που ζαλισμένοι από τον ήλιο τριγυρνούν στους δρόμους της Αθήνας με το χάρτη στα χέρια για να γνωρίσουν την πόλη. Το γνωστό «Hop on - Hop off» περιμένει στην πλατεία Συντάγματος τους επισκέπτες, έτοιμο να τους ξεναγήσει σε μια «διαφορετική» Αθήνα, γεμάτη θετική ενέργεια, πανέμορφα νεοκλασικά και επιβλητικά αρχαία μνημεία.

Επιβίβαση χωρίς δεύτερη σκέψη και κατάληψη θέσης στο… άνω διάζωμα. Συνεπιβάτες στο Athens City Tour, τουρίστες κάθε ηλικίας και φυλής, που γεμίζουν το λεωφορείο και «οπλίζουν» τις φωτογραφικές τους μηχανές για να απαθανατίσουν με το φακό τους τα πάντα.

Ως άλλη Ελενα Ναθαναήλ στην ταινία «Επιχείρηση Απόλλων», η χαμογελαστή συνοδός Τερέζα εφοδιάζει τους επιβάτες με κόκκινα ακουστικά μιας χρήσης, από τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ηχογραφημένη σε οκτώ γλώσσες ξενάγηση, συνοδεία ελληνικής μουσικής… με αριστοτεχνικές πενιές και μπόλικο συρτάκι.

Το ταξίδι των ενενήντα λεπτών και των δεκατεσσάρων στάσεων ξεκινάει! Πρώτος σταθμός, το Θέατρο του Διονύσου, συνεχίζουμε για το Μουσείο της Ακρόπολης και φτάνουμε στο «most famous stop, Acropolis and Parthenon»!

Πανικός! Οι επιβάτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιά και οι πόζες με φόντο τον ιστορικό βράχο διαδέχονται η μία την άλλη! Οι πρώτες εντυπώσεις του Athens City Tour πάνω σε διπλό λεωφορείο είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Τελικά, όταν κοιτάς από ψηλά, η Αθήνα φαίνεται πολύ πιο γραφική, τα πάρκα μοιάζουν πιο όμορφα και πιο μεγάλα, τα ιστορικά μνημεία προκαλούν δέος.

Το διώροφο λεωφορείο συνεχίζει… ακάθεκτο, διασχίζει κεντρικούς δρόμους, περνάει μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, τη Βουλή, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Στη θέα του «Hop on - Hop off» οι περαστικοί χαμογελούν, χαιρετάνε φιλικά τους τουρίστες και σε κάνουν να πιστεύεις πως μέχρι σήμερα ζούσες σε άλλη πόλη.

Κατηφορίζοντας προς την «πολυφυλετική» Ομόνοια, την οδό Αθηνάς και την πλατεία Καραϊσκάκη, το «κλίμα» και η διάθεση αλλάζουν. Προς στιγμήν ο ηλιόλουστος ουρανός κρύβεται από άχαρες πολυκατοικίες που ξεφύτρωσαν τις δεκαετίες του '50 και του '60, ύστερα από τις μαζικές κατεδαφίσεις των νεοκλασικών. Εδώ κυριαρχεί το τσιμέντο που για ένα περίεργο λόγο δεν «χαλάει» κανέναν από τους ενθουσιασμένους με τα κάλλη της πρωτεύουσας τουρίστες.

Η επιστροφή στο Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου συνοδεύεται από επιφωνήματα χαράς και δυνατά γέλια. Κάποιοι από τους επιβάτες έχουν γνωριστεί μεταξύ τους, δίνουν ραντεβού για δείπνο στην Πλάκα, ανταλλάσσουν εντυπώσεις και δηλώνουν μαγεμένοι από την Αθήνα και την εμπειρία του «Hop on - Hop off» που για έναν περίεργο λόγο παραμένει άγνωστη στη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας.


BACHELOR PARTY ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ… STRIPPER!
Η 28χρονη Τερέζα Δαμασκηνού εργάζεται δύο μήνες ως συνοδός στο City Sightseeing Athens και δηλώνει ευτυχισμένη για τη δουλειά της. «Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις χαμογελαστούς ανθρώπους που απολαμβάνουν μια πραγματικά εκπληκτική βόλτα στην Αθήνα» δηλώνει στην «Espresso» και προσθέτει: «Αν μπορούσα να ξεχωρίσω ένα περιστατικό, αυτό θα ήταν το bachelor party που διοργάνωσε μια κοπέλα μαζί με είκοσι πέντε φίλες της. Είχαν "κλείσει" το "Hop on - Hop off", είχαν βάλει δυνατή μουσική και μάλιστα είχαν καλέσει και άντρα stripper, που επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από τη στάση του Παρθενώνα ντυμένος… αστυνομικός! Ο οποιοσδήποτε μπορεί να "κλείσει" το λεωφορείο για να διασκεδάσει με την παρέα του, για να γιορτάσει γενέθλια ή ακόμη και για παιδικό πάρτι. Ομορφες βόλτες είναι και αυτές που γίνονται υπό… βροχή. Μοιράζουμε αδιάβροχα στους επιβάτες, αλλά κάποιοι αθεράπευτα ρομαντικοί προτιμούν να κάθονται αγκαλιά στον πάνω όροφο και να ακούνε μουσική».


INFO
Τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία του City Sightseeing Athens ξεκινούν τις διαδρομές τους κάθε μισή ώρα από το Σύνταγμα, από τις 9.00 το πρωί ώς τις 18.10 το απόγευμα. Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ για τους ενηλίκους και 8 ευρώ για τα παιδιά, έχει διάρκεια 24 ώρες και ισχύει για απεριόριστες διαδρομές. Το «Hop on - Hop off» σταματάει σε συνολικά δεκατέσσερις στάσεις, όπως η Ακρόπολη, η Βουλή, ο Εθνικός Κήπος, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Θησείο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά οι επιβάτες μπορούν να τρώνε ή να πίνουν ακόμη και αλκοόλ. Η ξενάγηση είναι ηχογραφημένη σε οκτώ γλώσσες, αλλά στο λεωφορείο υπάρχει και συνοδός που δίνει χρήσιμες πληροφορίες σε όποιον το επιθυμεί.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Espresso
Ο χρήστης fineas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:47.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0