WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Ελλάδα
Μεγάλες Αλήθειες
Τα ποντίκια δεν κάνουν εμετό

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-04-2008, 14:36   #1 (permalink)
World Wide Poster

Το avatar του χρήστη Mazda 6

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Mazda 6 is on a distinguished road
Προεπιλογή Σοκάρουν τα τροχαία στη Κρήτη...

Τις τελευταίες 2 βδομάδες η Κρήτηζει πραγματικά ένα αιματοκύλισμα στην άσφαλτο...

Έχουν γίνει πάρα πολλά τροχαία, κάθε μέρα σχεδόν και 2 καινούργια. Έχουν χάσει πάνω απο 10 άτομα τη ζωή τους, ενώ οι περισσότεροι τραυματίες νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού. Το μεγάλο λυπηρό γεγονός είναι ότι μιλάμε για νέους ανθρώπους 17-32 ετών.

Η έλειψη αστυνόμευσης στους δρόμους, το άλκοολ, η υπεροβολική ταχύτητα και το κατεστραμένο σε πολλά σημεία οδόστρωμα είναι οι κύριες αιτίες των ατυχημάτων. Η αλήθεια είναι ότι οι Κρητικοί δεν είμαστε και οι καλύτεροι οδηγοί και μάλιστα πίνουμε και πιάνουμε τιμόνι... Η κατάσταση έχει ξεφύγει το τελευταίο καιρό, τα ατυχήματα είναι πάρα πολλά και οι νέοι που χάνουν τη ζωή τους πολλοί κι αυτοί..

Ακόμη κι εγώ τώρα τελευταία οδηγώ χωρίς αύριο... Ρέθυμνο-Χανιά δε κάνω πάνω απο 25 λεπτά. Πραγματικά οδήγηση χωρίς αύριο. Ξεγυρισμένες σπασμένες τετάρτες, προσπεράσεις σε τυφλές στροφές με 130άρες στο κοντέρ, και να κοιτάζω τη βενζίνη και να την έχει καταπιεί το αμάξι μέχρι να παω σπίτι μου...
Ξέρετε πόσες φορές με σταμάτησε η αστυνομία; Καμία!

Σημασία δεν έχει μόνη η καταστολή βέβαια, αλλά και η πρόληψη. Το κράτος τι κάνει όμως; Η αστυνομία και η τροχαία πως λειτουργούν; Γιατί μετά τις ιστορίες στα Ζωνιανά κοιτάμε το δέντρο και ξεχνάμε το δάσος και δε λειτουργεί όπως πρέπει η αστυνόμευση στη Κρήτη;
Οι βουλευτές και οι πολιτικοί που είναι; Τι κάνουν; Η τοπική αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμίδων πως ενεργεί; Η Περιφέρεια Κρήτης γιατί μένει άπραγη;!

Το άρθρο αυτό το έκανα με αφορμή το μακελειό που ζούμε αυτές τις μέρες στη Κρήτη καθώς και γιατί πλησιάζει ο ένας χρόνος που σκoτώθηκε ένας καλός φίλος μου στο Ρέθυμνο σε τροχαίο.
Παλιά 13-04-2008, 15:36   #2 (permalink)
Flamboyant....

Το avatar του χρήστη Neacel

Περιοχή: Ίλιον, κάπου στα δυτικά....
Neacel is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Σοκάρουν τα τροχαία στη Κρήτη...

Συγνώμη αλλά ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνόμευση παντου, ούτε τον νοιάζει τον κάθε πολιτικό ή το κράτος για το πως οδηγούν οι άνθρωποι στην Κρήτη. Το μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι οι κακοί δρόμοι που όντως μπορεί να σκοτώσουν. Αλλά μόνο αυτό. Αν π.χ. έκανες το Ρεθυμνο - Χανιά σε 45 λεπτά αντί για 25 και μην φτάνοντας στο σημείο να μην βάζεις παραπάνω ταχύτητα για να μην κρεμάσει το αμάξι και χάσεις σε απόδοσης δεν θα κινδύνευες. Ούτε εσύ ούτε κανένας. Αυτή είναι η γνώμη μου πάντα....
Παλιά 13-04-2008, 15:43   #3 (permalink)
Super Moderator

Το avatar του χρήστη depoina

Περιοχή: LonDoN
depoina is on a distinguished road

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Neacel Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνώμη αλλά ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνόμευση παντου, ούτε τον νοιάζει τον κάθε πολιτικό ή το κράτος για το πως οδηγούν οι άνθρωποι στην Κρήτη. Το μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι οι κακοί δρόμοι που όντως μπορεί να σκοτώσουν. Αλλά μόνο αυτό. Αν π.χ. έκανες το Ρεθυμνο - Χανιά σε 45 λεπτά αντί για 25 και μην φτάνοντας στο σημείο να μην βάζεις παραπάνω ταχύτητα για να μην κρεμάσει το αμάξι και χάσεις σε απόδοσης δεν θα κινδύνευες. Ούτε εσύ ούτε κανένας. Αυτή είναι η γνώμη μου πάντα....
+1

Οι τύποι είναι παλαβιάρηδες. Οδηγείς στην Κρήτη και νομίζεις πως βρίσκεσαι στη ζούγκλα. Το φλας δεν υπάρχει, η διπλή γραμμή που απαγορεύει την προσπέραση υπάρχει μόνο για διακόσμηση και αν δεν τρέχεις σαν τρελός οι πίσω σε τρελαίνουν στην κόρνα, στα φώτα και στο βρισίδι.

Δεν λέω πως οι δρόμοι είναι καλοί, αλλά επειδή κάποια χρονιά έμεινα στην Κρήτη για περισσότερο από δυο μήνες και οδήγησα απίστευτα πολύ, κατάλαβα πως ή πρέπει να ακολουθείς τους δικούς τους οδικούς κανόνες, ή να πας πριν την ώρα σου λόγω των διαφωνιών και των καβγάδων μαζί τους.

Και στην τελική παντού πρέπει να υπάρχει αστυνομία και να σε ελέγχει για να κάθεσαι φρόνιμα ;;
Από μόνος σου δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι καλό για σένα και τι όχι ;;
Εμείς και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη μα**κία που μας δέρνει, ιδιαίτερα στο δρόμο!
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-2008, 17:54   #4 (permalink)
World Wide Poster

Το avatar του χρήστη Mazda 6

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Mazda 6 is on a distinguished road

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Neacel Εμφάνιση μηνυμάτων

To δικό μου το παράδειγμα το έγραψα για να δείξω πως μπορείς να οδηγείς χωρίς να σε ελέγξει κανένας. Και πίστεψέ με είμαι πολύ σίγουρος για την οδηγησή μου, και έχω πραγματικά κάνει το Χανιά-Ρέθυμνο σε 45 λεπτά. Αμα τη πάθω θα ξέρω πολύ καλά γιατί θα τη πάθω, δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι τους πολιτικούς που ψηφίζεις τους βλέπεις αρεά και που να μιλούν για το θέμα. Την αστυνομία που πληρώνεις απο την τσέπη σου στην ουσία την βλέπεις να κυνηγάει μέσα στη πόλη, στις πλατείες τα 16χρονα με τα παπιά, και το κράτος που πληρώνεις πάλι με τους φόρους σου ένα δρόμο δε κοιτάει να φτιάξει!
Παλιά 14-04-2008, 20:22   #5 (permalink)
ALTEREGO

Περιοχή: ταυρος
βαγγελης is on a distinguished road

Νομίζω οτι το προβλημα ξεκινάει ακριβώς επειδή ολοι μας θεωρούμε υπευθυνο το κράτος , τους πολιτικούς , τους νομάρχες και όχι τον εαυτό μας. Το 16χρονο με το παπί κάνει τη '' μαγκιά του '' όπως ακριβώς έχει δει απο τον '' γαμάω'' πατέρα του που πάει με 200 και δε χαμπαριάζει τίποτα. Η άρρωστη νεοτροπία του καθ΄ενός απο εμάς ευθύνεται κυρίος για τα τροχαία. Το κύριο πρόβλημα του κράτους είναι ο τρόπος και η ευκολία με την οποία δίνονται τα διπλώματα οδήγησης . Πέραν τούτου σε ένα χάλια δρόμο πρέπει να διαθέτει ο κάθε πολίτης το κοινο νού και να μη θεωρεί μαγκια τη προσπέραση σε τυφλά σημεία . Επειδη όμως οι κόπανοι στην Ελλάδα είμαστε η πλοιοψηφία , πάνω απο κάθε φέρετρο θα καταριόμαστε το κράτος αντι τη βλακεία μας
Υ.Γ. δεν έχω οδηγήσει στη Κρήτη , αλλά και στη Σάμο τις ίδιες μα....ες κάνουν
Ο χρήστης βαγγελης δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές