WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Ελλάδα (http://www.world.gr/forum/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/)
-   -   Βουβή οργή. Εκκωφαντική σιωπή. (http://www.world.gr/forum/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE-%CE%95%CE%BA%CE%BA%CF%89%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-1809.html)

Katalanos 31-08-2007 01:33

Απάντηση: Βουβή οργή. Εκκωφαντική σιωπή.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο gatoni (Μήνυμα 26409)
Για χτες η άποψη μου είναι πως για τη συντριπτική πλειοψηφία ισχύει το εξής: Βάλαμε το καλό μας μαύρο συνολάκι,χαζέψαμε τις βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης/όπου αλλού έγινε διαδήλωση, περάσαμε για καμια ωρίτσα από το Σύνταγμα/Λευκό Πύργο/όπου αλλού έγινε διαδήλωση και μετά πήγαμε καμαρωτοί-καμαρωτοί για το καφεδάκι μας στο Μοναστηράκι/Παραλία Θεσσαλονίκης/όπου αλλού έγινε διαδήλωση. Και μετά γυρίσαμε σπίτι με καθαρή συνείδηση... Το κάναμε το χρέος μας πάλι,η ζωή συνεχίζεται τώρα...

σκεφτομουν ακριβως το ιδιο,αλλα βαριομουν να κατσω να τα γραψω ολα αυτα;p.

παντως πλακα πλακα καπως ετσι ειναι τα πραγματα.και τωρα καποιοι που δεν ειχαν ξαναπαει σε πορεια θα εχουν να λενε για την ωραια τους εμπειρια.δυστηχως οι περισσοτεροι δεν πηγαν για το λογο που εγινε η πορεια αλλα για χαβαλε:(.

Panagioths 31-08-2007 11:00

Απάντηση: Βουβή οργή. Εκκωφαντική σιωπή.

Τέτοιες εκδηλώσεις είναι καλό που υπάρχουν για να βλέπουν οι πολιτικοί πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται τουλάχιστον μερικώς και επιφανειακώς. Δυστυχώς όμως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα γιατί δεν επηρρεάζουν την πολιτική. Από μικροί οι περισσότερες οικογένειες μαθαίνουν τα παιδιά τους να κοιτάζουν την πάρτη τους, τον εαυτό τους, το βόλεμά τους ακόμα και εις βάρος άλλων ανθρώπων, ομάδων ή και όλου του κοινού! Σε μερικές οικογένειες αυτό επίσης θεωρείται και κατόρθωμα και μαγκιά και επίτευξη! Έτσι μεγαλώνοντας τα παιδιά διαμορφώνουν μια κοντόφθαλμη όραση που χωρίζεται σε αυτά που είναι εντός συμφέροντος και εκτός. Δυστυχώς για τους περισσότερούς μας τα δάση είναι εκτός των ατομικών τους συμφερόντων γιατί δεν έχουν να τους προσφέρουν αυτά που αναζητούν στην ζωή τους: λεφτά, δόξα, σωματική ηδονή, διόγκωση του εγώ τους και μείωση των ανασφαλειών τους. Συνεπώς μπορεί όλοι να στεναχωριόμασταν την προηγούμενη βδομάδα βλέποντας τις φωτιές στην τηλεόραση και τις δυστυχισμένες ημικαμμένες γριούλες που φρόντιζαν οι δημοσιογράφοι να βγάζουν στα κανάλια αλλά το βλέπαμε σαν κάτι που γίνεται αλλού, μακριά οπότε και δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Σε 17-18 μέρες θα πάμε και θα ψηφίσουμε σε 80% πάλι ΝΔ-ΠαΣοΚ με την ελπίδα να μας χώσουν και εμάς κάπου ώστε να αποκτήσουμε κάποια από αυτά που αναζητάμε... Εαν δεν είμασταν αυτής της ποιότητας σαν λαός δεν θα είχαμε και αυτά τα κόμματα να μας κυβερνούν τόσα χρόνια!

Εγώ προτιμώ και το βρίσκω πιο χρήσιμο να συμμετάσχω δωρεάν σε μια κίνηση για αναδάσωση της περιοχής μου ή κάποιας άλλης περιοχής γενικά. Να προσφέρω κάτι αλλά που να έχει αποτέλεσμα άμεσο. Όχι να κάνω μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί στις 17 θα ψηφίσω τα κόμματα που δεν ενδιαφέρονται για δάση και τέτοια! Μου αρέσει το αποτέλεσμα. Ούτε να στείλω λεφτά σε κάποιο ταμείο που δεν ξέρω τους διαχειριστές του, και εαν είναι κρατικός φορέας και πάλι επίφοβο είναι: τόσα χρόνια τα λεφτά των φόρων το κράτος τα διαχειρίζεται αλλά όλο φαγωμένα είναι... Αντί να γίνει μια βουβή διαμαρτυρία ας γίνει μια δημόσια συζήτηση στο κέντρο ώστε να ειπωθούν πρακτικές άμεσα πραγματοποιήσιμες προτάσεις για το τι θα γίνει με τα καμμένα δέντρα, με τα χαμένα είδη ζώων και το πως μπορεί ο καθένας και πότε να βοηθήσει σε αυτά. Ομοίως και για τα καμμένα/διαλυμένα σπιτάκια στα χωρία που κάηκαν. Και ας δώσουμε προτεραιότητα σε σπιτάκια που έμεναν ΜΟΝΙΜΑ γριούλες, γέροι ή οικογένειες με παιδάκια. Αυτοί χρειάζονται βοήθεια πρώτοι ακόμα και από την φύση! Απο κει και πέρα για εμένα όλες οι διαμαρτυρίες και πορείες και τέτοια μέσα απραξίας δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Άσε που μοιάζουν με τις πράξεις πολιτικών: μόνο λόγια αλλά πράξεις όχι! Δεν λέω φυσικά οτι κάνουν κακό που γίνονται αλλά να μην μένουμε εκεί!

Για τον εθελοντισμό τώρα, θα μπορούσα να συνεισφέρω εθελοντικά σε προσπάθειες που γίνονται από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις των οποίων το αποτέλεσμα δεν αποτελεί εμπορικό προϊόν. Θα μπορούσα να βοηθήσω δωρεάν στον Ερυθρό Σταυρό ας πούμε αλλά όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι δυστυχώς έχουν καταντήσει μια εμπορική επιχείρηση τεραστίων εσόδων. Γενικά δεν μου αρέσει να εμπορεύονται την εθελοντική μου παροχή/υπηρεσία.

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:49.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0