WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Ελλάδα (http://www.world.gr/forum/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/)
-   -   Βουβή οργή. Εκκωφαντική σιωπή. (http://www.world.gr/forum/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE-%CE%95%CE%BA%CE%BA%CF%89%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-1809.html)

Gero-Dhmos 28-08-2007 15:51

Βουβή οργή. Εκκωφαντική σιωπή.

"Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης, σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας ΜΑΥΡΑ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες.
Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλευτεί τη τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος. ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ."

Χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.
Χωρίς χρώματα.
Μόνο το μαύρο που μας βάλαν στις καρδιές και στις ζωές μας...
Να είστε όλοι εκεί..
Αυτό το κακό δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.

http://bp2.blogger.com/_JmDoxRtxmPg/...s400/maura.jpg

depoina 28-08-2007 17:49

Απάντηση: ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ.ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αν ήμουν στην Ελλάδα θα πήγαινα...

Cesar 28-08-2007 19:57

Θα διαμαρτυρηθούμε ενάντια σε ποιούς?

Στην κυβέρνηση και την κατεστραμένη κρατική μηχανή της που εμείς βγάζουμε και σύμφωνα με το χθεσινό γκάλοπ εμείς θα ξαναβγάλουμε?
Στο ΠΑΣΟΚ και την δική του κατεστραμένη κρατική μηχανή που ανεβάζουμε τα ποσοστά του?
Στους εμπρηστές που βάζουν φωτιά με στουπιά για όποιο προσωπικό ή πολιτικό λόγο?
Στους 3 ηλεκτροσυγκολλητές που έβαλαν φωτιά στη Βοιωτία?
Στους οικοδόμους που με οξυγονοκόλληση έβαλαν φωτιά στά Στύρα Ευβοίας
Στην 76χρονη στη Ζαχάρω που έβαλε φωτιά όταν της πετάχτηκαν λάδια?
Στον 31χρονο στη Ξάνθη που έριξε το τσιγάρο στα χόρτα στην Ξάνθη?
Στον 40χρονο με ψυχολογικά προβλήματα στα Καλυβάκια Σκιλλούντος?
Στον 60χρονο με ψυχολογικά προβλήματα στο Οίτυλο Λακωνίας?
Στην ζέστη που δημιούργησε εστίες και στον αέρα που τις βοήθησε να επεκταθούν?

Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι γραφικές.
Το πρόβλημα είναι η δική μας νοοτροπία
Ας αφήσουμε τις κατηγορίες και τις διαμαρτυρίες προς τους άλλους και ας αναζητήσουμε όλοι μας πρώτα από όλα τις δικές μας ευθύνες. Φταίμε όλοι μας.

Karmakosmik 28-08-2007 20:16

Και θα φταίμε περισσότερο αν συνεχίσουμε να είμαστε απαθείς.

Εγώ θα είμαι εκεί πάντως. Οι δικαιολογίες μας τελείωσαν.

Cesar 28-08-2007 23:04

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Karmakosmik (Μήνυμα 25877)
Και θα φταίμε περισσότερο αν συνεχίσουμε να είμαστε απαθείς.

Εγώ θα είμαι εκεί πάντως. Οι δικαιολογίες μας τελείωσαν.

Αν δεν θες να είσαι απαθής, έλα να μαζευτούμε να πάμε στη Πεντέλη , να πάμε στον Διόνυσο, να κάνουμε περιπολίες, να βοηθήσούμε στην αποψίλωση. Έτσι θα κάνεις την διαφορά.Όχι με διαμαρτυρίες ανούσιες. Τι θα δηλώσουν όσοι πάνε στην συγκέντωση? Πως διαμαρτύρονται και κατηγορούν όλους τούς άλλους. Ενώ όσοι πάνε έκαναν ότι μπορούσαν για να μην συμβούν όσα συνέβησαν?
Ακόμα υπάρχουν φωτιές. Όποιος θέλει να κάνει κάτι , ας πάει να βοηθήσει.

Όλοι ξέρουμε πως η κρατική μηχανή είναι νοθρή και δυσκίνητη διαχρονικά. 20 χρόνια τώρα. Και τι κάνουμε?
Δεν ξέρουμε πως μπάινουν τέτοια εποχή 3-4000 φωτιές? Τι κάνουμε?
Αρκεί να είναι μακρυά από την πόρτα μας. Τι κάνουμε ?
Τίποτα

Φταίμε όλοι.
Φταίω εγώ πρώτα από όλους γιατί όταν μου έλεγαν να πάω εθελοντής τους ειρωνευόμουν, όταν μου έλεγαν να πάω το Σαββάτο στις περιπολίες στη Πεντέλη τους απαντούσα πως θέλω να δω ποδόσφαιρο.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας. Το μόνο εύκολο είναι να βρίζεις και να κατηγορείς.

Και πως θα αντιδράσουμε ?
Θα παμε λεει να κανουμε διαμαρτυρία. Ε και? Γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι. Όχι εμείς.
Θα βάλουμε λέει και μαύρα. Γιατί?
Μιλάμε για εθνική τραγωδία. Όλοι πονάμε, σήμερα πήγα στην δουλειά και δεν μίλαγε κανείς. Αν φορέσω το μαύρο θα δείξω τον πόνο μου. Όσοι δεν φορέσουν δεν πονάνε?
Μαύρα φοράμε για να μάθουν οι υπόλοιποι που δεν μας ξέρουν πως έχουμε πένθος. Εδώ όλοι έχουμε πένθος.Έίναι κανείς που δεν το ξέρει?

greekfansws 28-08-2007 23:24

Να μην πάμε;

Karmakosmik 28-08-2007 23:29

Από την πρώτη στιγμή είπα ότι φταίνε οι πολίτες.

Διαφωνούμε βέβαια στον τρόπο ευθύνης τους και διαφωνούμε πολύ. Οι πολίτες ευθύνονται γιατί είναι ανενεργοί. Γιατί αναθεωρείται στη βουλή το άρθρο 24 και μένουν απαθείς. Γιατί γίνονται τόσα και αφού " είναι μακρυά από το σπίτι μας ", συμβιβάζονται.

Εγώ είμαι κατά του εθελοντισμού. Φτάνει αυτό το παραμύθι. Είμαι υπέρ των κοινωνικών αγώνων, της μάχης στο δρόμο. Πρόσωπο με πρόσωπο. Το κράτος αν θέλει να λέγεται κράτος να σταματήσει να κλέβει τα χρήματα του λαού, να σταματήσει να αγοράζει οπλικά συστήματα υπερτιμολογημένα 300%, να σταματήσει να φτιάχνει γήπεδα στις 2 μεγάλες ΠΑΕ, να σταματήσει να χρηματοδοτεί νταβατζήδες (μπορώ να γράψω άλλα τόσα) και να προσλάβει πυροσβέστες, δασοφύλακες και ότι άλλο χρειάζεται. Λεφτά υπάρχουν, ανεργία υπάρχει, αλλά όχι. Εκεί στην κοροιδία του εθελοντισμού.

Προσωπικά δεν μένω στην Αθήνα, αλλά και να έμενα, έχω τη δουλειά μου, τη σχολή μου, δεν θα πάρω τα βουνά να το παίξω ρέιντζερ. Και φυσικά δεν θα γινόμουν εθελοντής για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω πρωτίστως.

Katalanos 29-08-2007 00:01

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Cesar (Μήνυμα 25903)
Αν δεν θες να είσαι απαθής, έλα να μαζευτούμε να πάμε στη Πεντέλη , να πάμε στον Διόνυσο, να κάνουμε περιπολίες, να βοηθήσούμε στην αποψίλωση. Έτσι θα κάνεις την διαφορά.Όχι με διαμαρτυρίες ανούσιες. Τι θα δηλώσουν όσοι πάνε στην συγκέντωση? Πως διαμαρτύρονται και κατηγορούν όλους τούς άλλους. Ενώ όσοι πάνε έκαναν ότι μπορούσαν για να μην συμβούν όσα συνέβησαν?
Ακόμα υπάρχουν φωτιές. Όποιος θέλει να κάνει κάτι , ας πάει να βοηθήσει.

Όλοι ξέρουμε πως η κρατική μηχανή είναι νοθρή και δυσκίνητη διαχρονικά. 20 χρόνια τώρα. Και τι κάνουμε?
Δεν ξέρουμε πως μπάινουν τέτοια εποχή 3-4000 φωτιές? Τι κάνουμε?
Αρκεί να είναι μακρυά από την πόρτα μας. Τι κάνουμε ?
Τίποτα

Φταίμε όλοι.
Φταίω εγώ πρώτα από όλους γιατί όταν μου έλεγαν να πάω εθελοντής τους ειρωνευόμουν, όταν μου έλεγαν να πάω το Σαββάτο στις περιπολίες στη Πεντέλη τους απαντούσα πως θέλω να δω ποδόσφαιρο.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας. Το μόνο εύκολο είναι να βρίζεις και να κατηγορείς.

Και πως θα αντιδράσουμε ?
Θα παμε λεει να κανουμε διαμαρτυρία. Ε και? Γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι. Όχι εμείς.
Θα βάλουμε λέει και μαύρα. Γιατί?
Μιλάμε για εθνική τραγωδία. Όλοι πονάμε, σήμερα πήγα στην δουλειά και δεν μίλαγε κανείς. Αν φορέσω το μαύρο θα δείξω τον πόνο μου. Όσοι δεν φορέσουν δεν πονάνε?
Μαύρα φοράμε για να μάθουν οι υπόλοιποι που δεν μας ξέρουν πως έχουμε πένθος. Εδώ όλοι έχουμε πένθος.Έίναι κανείς που δεν το ξέρει?

ωραιος .καλες ειναι και οι διαμαρτυριες καλες και οι πορειες αλλα το πιο ουσιαστικο θα ηταν να παμε να βοηθησουμε ειτε οπως λες εσυ ειτε να βοηθησουμε στην αναδασωση.τωρα για αυτους που πανε μονο στις πορειες ενταξει καλα κανουν αλλα οχι μονο πορεια επειδη γουσταρουμε το νταβαντουρι ας κανουμε και κατι πιο πρακτικο.ας δειξουμε και τη διαμαρτηρια μας αλλα και κατι πρακτικο.

anthropas 29-08-2007 00:09

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Karmakosmik (Μήνυμα 25910)
να σταματήσει να φτιάχνει γήπεδα στις 2 μεγάλες ΠΑΕ

Και να σταματησει να χαριζει χρεη στην τριτη ΠΑΕ

Σορρυ,δεν εχει σχεση με το θεμα αλλα με πειραζει η επιλεκτικη αντικειμενικοτητα^o)

Insomni@ 29-08-2007 00:24

Πάντως νταβαντούρι δεν νομίζω να γίνει ούτε με τα ΜΑΤ,ούτε με κανέναν.Εξάλλου σιωπηλή διαμαρτυρία θα ΄ναι

aitherovamon 29-08-2007 00:56

ελα μωρε,,και τα ματ παντα βρισκουν καποια αφορμη για να βαρεσουν..

Cesar 29-08-2007 18:20

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Karmakosmik (Μήνυμα 25910)
Από την πρώτη στιγμή είπα ότι φταίνε οι πολίτες.

Διαφωνούμε βέβαια στον τρόπο ευθύνης τους και διαφωνούμε πολύ. Οι πολίτες ευθύνονται γιατί είναι ανενεργοί. Γιατί αναθεωρείται στη βουλή το άρθρο 24 και μένουν απαθείς. Γιατί γίνονται τόσα και αφού " είναι μακρυά από το σπίτι μας ", συμβιβάζονται.

Εγώ είμαι κατά του εθελοντισμού. Φτάνει αυτό το παραμύθι. Είμαι υπέρ των κοινωνικών αγώνων, της μάχης στο δρόμο. Πρόσωπο με πρόσωπο. Το κράτος αν θέλει να λέγεται κράτος να σταματήσει να κλέβει τα χρήματα του λαού, να σταματήσει να αγοράζει οπλικά συστήματα υπερτιμολογημένα 300%, να σταματήσει να φτιάχνει γήπεδα στις 2 μεγάλες ΠΑΕ, να σταματήσει να χρηματοδοτεί νταβατζήδες (μπορώ να γράψω άλλα τόσα) και να προσλάβει πυροσβέστες, δασοφύλακες και ότι άλλο χρειάζεται. Λεφτά υπάρχουν, ανεργία υπάρχει, αλλά όχι. Εκεί στην κοροιδία του εθελοντισμού.

Προσωπικά δεν μένω στην Αθήνα, αλλά και να έμενα, έχω τη δουλειά μου, τη σχολή μου, δεν θα πάρω τα βουνά να το παίξω ρέιντζερ. Και φυσικά δεν θα γινόμουν εθελοντής για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω πρωτίστως.

Οκ λοιπόν , Εσύ θα είσαι λοιπόν στον κοινωνικό αγώνα , στη μάχη στο δρόμο, θα φωνάξεις λίγο, θα φορέσεις μαύρα, το πολύ πολύ να κλείσουν και κανένα δρόμο να ταλαιπωρηθούν τσάμπα κάποιοι άνθρωποι, ίσως ίσως να γίνει και καμια μάχη με τίποτα ΜΑΤ , να σπάσουν τίποτα αυτοκίνητα,
ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ?
Ευτυχώς ή δυστυχώς ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου οι πολίτες αποφασίζουν τι θέλουν με τις εκλογές και όχι με πορείες και διαμαρτυρίες.

Την ίδια ώρα λοιπόν που εσύ θα δίνεις την "μάχη σου στον δρόμο" , κάποια κορόιδα, κάποιοι που θέλουν να το παίξουν ρέιντζερς, κάποιοι που μασάνε το παραμύθι του εθελοντισμού λοιπόν θα ξημεροβραδιάζονται στην Πεντέλη και σε κάθε δίοδο της και ΙΣΩΣ λέω ΙΣΩΣ να σώσουν το δάσος ή ότι έχει απομείνει από αυτό.

Κάνε μόνος σου την σύγκριση

depoina 29-08-2007 18:42

Συμφωνώ με τον Καρμακόσμικ.
Γιατί φίλε μου να φυλάξεις εσύ τα βουνά ;; Να πάει να τα φυλάξει ο Κωστάκης με τη γυναίκα του και όλοι οι υπόλοιποι κάφροι...
Εσύ θα έχεις τη συνείδηση σου ήσυχη και εκείνοι την τσέπη τους γεμάτη που δε χρειάστηκε να προσλάβουν κάποιον για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Τα ίδια σκατά έγιναν και με τους ολυμπιακούς αγώνες... Έτρεχαν οι εθελοντές σα τα ζώα για να τα βγάλουν πέρα, για να τρώει με χρυσά κουτάλια η Δασκαλάκη και όλοι οι τεμπέληδες...

Παράθεση:

Ευτυχώς ή δυστυχώς ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου οι πολίτες αποφασίζουν τι θέλουν με τις εκλογές και όχι με πορείες και διαμαρτυρίες.
Ποιοι πολίτες αποφασίζουν με τις εκλογές ;; ΟΛΟΙ αυτοί που βολεύτηκαν και τα έχουν όλα γραμμένα στα @@ τους.

Katalanos 29-08-2007 18:50

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 26153)
Γιατί φίλε μου να φυλάξεις εσύ τα βουνά ;; Να πάει να τα φυλάξει ο Κωστάκης με τη γυναίκα του και όλοι οι υπόλοιποι κάφροι...
Εσύ θα έχεις τη συνείδηση σου ήσυχη και εκείνοι την τσέπη τους γεμάτη που δε χρειάστηκε να προσλάβουν κάποιον για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Τα ίδια σκατά έγιναν και με τους ολυμπιακούς αγώνες... Έτρεχαν οι εθελοντές σα τα ζώα για να τα βγάλουν πέρα, για να τρώει με χρυσά κουτάλια η Δασκαλάκη και όλοι οι τεμπέληδες...

Ποιοι πολίτες αποφασίζουν με τις εκλογές ;; ΟΛΟΙ αυτοί που βολεύτηκαν και τα έχουν όλα γραμμένα στα @@ τους.

αν το μεγαλυτερο ποσοστο των πολιτω ειναι βολεμενο τοτε καλα κανει και ψηφιζει αυτα που ψηφιζει.επισης αν οι περισσοτεροι ειναι βολεμενοι σημαινει οτι οι εκαστωτε κυβερνησεις εχουν κανει καλη δουλεια.το κακο ειναι οτι λιγοι ειναι βολεμενοι αλλα πολλοι ειναι αυτοι που ψηφιζουν τα δυο κομματα και το κκε που κατα τη γνωμη μου τις περισσοτερες φορες πεταει στα συννεφα

gatoni 29-08-2007 19:56

Παράθεση:

Οπότε το πρόβλημά μας είναι πως δεν τρώμε εμείς με χρυσά κουτάλια και δεν είμαστε εμείς οι τεμπέληδες με τη γεμάτη τσέπη; ^o)
Εθελοντής γίνεσαι συνειδητά,δεν σε αναγκάζει κανείς. Άλλο να το απορρίπτουμε και άλλο να το κατακρίνουμε.

Παράθεση:

Αυτό είναι πρόβλημα νοοτροπίας των πολιτών και όχι του συστήματος.
Δεν λέω πως είμαι ευχαριστημένος με το σύστημα που έχουμε αλλά δεν γίνεται πάντα και για όλα να φταίει το σύστημα.

Cesar 29-08-2007 21:06

Παράθεση:

Καταρχάς να σου πω πως οι εθελοντές δεν έχουν σχέση με το κράτος (δεν έχουν σχέση με τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη ή την Δασκαλάκη), συνήθως τους ειρωνεύονται όλοι, τρέχουν σαν τα ζώα όπως λες και εσύ και τα κάνουν όλα αυτά συνειδητά όπως λέει ο φίλος για τον παρακάτω συλλογισμό.
Όπως σωστα γράφεις, θεσμικά τα δάση πρέπει να τα προστατεψουν ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης , η Αλέκα και οι λοιποί.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
20 χρόνια τώρα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Δεν το κάνουν γιατί ΚΥΡΙΩΣ γνωρίζουν πως δεν αποτελεί για την πλειοψηφία των Ελλήνων κριτίριο επιλογής τα μέτρα δασοπυρόσβεσης αλλά το βόλεμα όπως λες.
Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν επιλογές.
Είτε παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και τρέχεις σαν το ζώο όπως λες για να σώσεις το δάσος σου (που δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του Γιωργάκη, ούτε του Κωστάκη) είτε μπορούμε να καθόμαστε εδώ ή στο Σύνταγμα και να τους βρίζουμε από το πρωί ως το βράδυ και τα δάση μας να καίγονται.
Εκτός αν έχεις καμία άλλη λύση που δεν την γνωρίζω.

Τέλος να πω πως εγώ δεν είμαι εθελοντής. Θέλω να γίνω αλλά είναι δύσκολο ρε γαμώτο. Και με κατακρίνω κάθε φορά που βλέπω φωτιά στην περιοχή μου.
Καταλαβαίνω πως φταίω και εγώ.
Τους εθελοντές όμως τους θαυμάζω. Γιατί η αγάπη τους για τα δάση ξεπερνά την δική μου νωθρότητα, τον δικό μου εγωισμό, δεν τους νοιάζει αν κάνουν την δουλειά άλλων που θα έπρεπε να την κάνουν αλλά δεν την κάνουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το δάσος και ξέρουν πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούν να κάνουν.
Ας μην τους κατακρίνουμε από πάνω.
Και να θυμάσαι πως την επόμενη φορά που θα κάνεις ΄μια βόλτα σε ένα δάσος με το αμόρε σου, μπορεί αυτό το δάσος να υπάρχει σήμερα εξαιτίας κάποιων εθελοντών που έτρεχαν σαν τα ζώα.....

βαγγελης 29-08-2007 21:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Cesar (Μήνυμα 26197)
Καταρχάς να σου πω πως οι εθελοντές δεν έχουν σχέση με το κράτος (δεν έχουν σχέση με τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη ή την Δασκαλάκη), συνήθως τους ειρωνεύονται όλοι, τρέχουν σαν τα ζώα όπως λες και εσύ και τα κάνουν όλα αυτά συνειδητά όπως λέει ο φίλος για τον παρακάτω συλλογισμό.
Όπως σωστα γράφεις, θεσμικά τα δάση πρέπει να τα προστατεψουν ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης , η Αλέκα και οι λοιποί.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
Δεν το κάνουν γιατί ΚΥΡΙΩΣ γνωρίζουν πως δεν αποτελεί για την πλειοψηφία των Ελλήνων κριτίριο επιλογής τα μέτρα δασοπυρόσβεσης αλλά το βόλεμα όπως λες.
Είτε παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και τρέχεις σαν το ζώο όπως λες για να σώσεις το δάσος σου (που δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του Γιωργάκη, ούτε του Κωστάκη) είτε μπορούμε να καθόμαστε εδώ ή στο Σύνταγμα και να τους βρίζουμε από το πρωί ως το βράδυ και τα δάση μας να καίγονται.

Τέλος να πω πως εγώ δεν είμαι εθελοντής. Θέλω να γίνω αλλά είναι δύσκολο ρε γαμώτο. Και με κατακρίνω κάθε φορά που βλέπω φωτιά στην περιοχή μου.
Τους εθελοντές όμως τους θαυμάζω. Γιατί η αγάπη τους για τα δάση ξεπερνά την δική μου νωθρότητα, τον δικό μου εγωισμό, δεν τους νοιάζει αν κάνουν την δουλειά άλλων που θα έπρεπε να την κάνουν αλλά δεν την κάνουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το δάσος και ξέρουν πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούν να κάνουν.
Και να θυμάσαι πως την επόμενη φορά που θα κάνεις ΄μια βόλτα σε ένα δάσος με το αμόρε σου, μπορεί αυτό το δάσος να υπάρχει σήμερα εξαιτίας κάποιων εθελοντών που έτρεχαν σαν τα ζώα.....

Καλός και άγιος ο εθελοντισμός αν το νιώθεις και μπορείς καντο. Ο εθελοντής
κατάντησε στην Ελλάδα να τον κοροιδεύουν εξ αιτίας των ολυμπιακών αγώνων που στο χορό των δισεκατομυρίων έκαναν τα δουλικά και τράβηξαν όλο το χαμαλίκι για αυτό είμαστε πολλοί Ελληνες επιφυλακτικοί

Cesar 30-08-2007 00:05

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ., η μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη στην Ελλάδα, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δρώντας ποικιλοτρόπως σε συνεργασία με την πυροσβεστική, την αστυνομία και τους λοιπούς αρμόδιους θεσμούς (νοσοκομεία, υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση). Τα τοπικά Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών δραστηριοποιήθηκαν άμεσα αναλαμβάνοντας τη μετακίνηση κατοίκων, τη διάσωση αποκλεισμένων ατόμων, εκκενώνοντας περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο ή συμμετέχοντας στην πυρόσβεση.
Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. ανέλαβε επισήμως την καταγραφή των πληγέντων και την παροχή πρόχειρων καταλυμάτων σε σκηνές ενώ μετά από ανάθεση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέλαβε τη σίτιση των πυροπαθών στην περίπτωση δημιουργίας καταυλισμών. Επίσης, έχει θέσει 2 κινητές μονάδες πρώτων βοηθειών στη διάθεση του ΕΚΑΒ.
Επαγγελματίες Νοσηλευτές και Εθελοντές Νοσηλευτικής υποστηρίζουν την λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας, Σπάρτης, Τρίπολης, Πύργου, Χαλκίδας ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα για υποστήριξη των Νοσοκομείων Πάτρας, Μεσολογγίου, Άργους, Αγρινίου, Ναυπάκτου και Κορίνθου.
Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τα Κέντρα Υγείας Μελιγαλά, Μεσσήνης, Στύρων, Ιστιαίας και Αλιβερίου τα οποία προς το παρόν δεν έχουν ζητήσει βοήθεια.
Κλιμάκια επίσης Κοινωνικών Λειτουργών έχουν οργανώσει Κινητές Μονάδες εκτίμησης αναγκών των Πληγέντων και παροχής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τα Κλιμάκια αυτά καλύπτουν τις πυρόπληκτες περιοχές των Νομών Ηλείας, Ευβοίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 50 Εθελοντές Διασώστες από τα Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ηλείας και Πύργου, 1 ασθενοφόρο, 3 διασωστικά τζιπ, 2 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1 φορτηγό κεντρικής αποθήκης με 50 σκηνές στη Ζαχάρω Ηλείας καθώς επίσης και στα χωριά Νεοχώρι, Θολό, Ανήλιο, Άγιος Ηλίας, Δάσος Καϊάφα, Ξηροχώρι, Ταξιάρχες και Λέπραιο.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας με όλο το διαθέσιμο διασωστικό εξοπλισμό του περιφερειακού τμήματος Χαλκίδας συμμετέχει στις επιχειρήσεις στο Αλιβέρι και τα Στύρα Ευβοίας.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στις επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έλαβαν μέρος δυνάμεις Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. Στις πυρκαγιές στον Υμηττό, τα Καλύβια Αττικής και το Λαγονήσι, 25 Εθελοντές Διασώστες, στη Μεγαλόπολη δύναμη 15 Εθελοντών Διασωστών, στο Δήμο Αβδυρών Ξάνθης και το Φανάρι Ροδόπης, επιχείρησαν συνολικά 40 Εθελοντές Διασώστες, στο Αγρίνιο 15 Εθελοντές Διασώστες, στις Πόρτες Αχαΐας 15 Εθελοντές Διασώστες και στα Λευκάκια Ναυπλίου 5 Εθελοντές Διασώστες του Ε.Ε.Σ.
Σε επίπεδο ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν σταλεί 200 κρεββάτια, 200 στρώματα, 50 σκηνές των 8 ατόμων, 100 προσόψια, 200 σετ σεντόνια, 200 σαμπουάν, 200 σαπούνια χειρός και προγραμματίζονται άλλες αποστολές, σύμφωνα με τις αιτούμενες ανάγκες από τις πληγείσες περιοχές.
Επίσης τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης εάν απαιτηθεί του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων ΄Ασυλο στην Καλλιθέα – Σπερχειάδας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά και επεμβαίνει αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση έκτατης ανάγκης χάρη στη συλλογική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας όσο υπάρχουν άνθρωποι που συνεισφέρουν στην προσπάθειά του.
Την προσπάθεια αυτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενισχύουν με κατάθεση προσφοράς σε έμψυχο υλικό και σε χορήγηση υλικού και εξοπλισμού τους το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών καθώς και ένας μεγάλος αριθμός Πολιτών για προσφορά Εθελοντικής Εργασίας όπως επίσης και επιχειρήσεων για χορήγηση ειδών για την ανακούφιση των Πυροπαθών.
Επίσης ετοιμάζεται για άμεση αποστολή Ομάδα Ιατρών του Νοσοκομείου του Ε.Ε.Σ. και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», για να υποστηρίξουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στις πληγείσες περιοχές κατά την υπόδειξη των Διοικητών των Νομαρχιακών Νοσοκομείων. Παράλληλα, για την ενίσχυση των πληγέντων έχουν δημιουργηθεί 3 ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μπορούν να γίνονται καταθέσεις με την ένδειξη «Υπέρ πυροπαθών στις πληγείσες περιοχές»:
  • EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.: 0026 0240 34 0200879543»
  • ALPHA BANK: 101-00-2002-005560
  • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 017.04.003328.32
Περισσότερες πληροφορίες (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών): 210 3616889, 210 3603449, 210 3613561

Katalanos 30-08-2007 01:01

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο βαγγελης (Μήνυμα 26206)
Καλός και άγιος ο εθελοντισμός αν το νιώθεις και μπορείς καντο. Ο εθελοντής
κατάντησε στην Ελλάδα να τον κοροιδεύουν εξ αιτίας των ολυμπιακών αγώνων που στο χορό των δισεκατομυρίων έκαναν τα δουλικά και τράβηξαν όλο το χαμαλίκι για αυτό είμαστε πολλοί Ελληνες επιφυλακτικοί

δλδ σε αλλες χωρες που εγιναν ολυμπιακοι δεν ειχαν εθελοντες,ηταν ολοι υπο πληρωμη?

depoina 30-08-2007 10:45

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Katalanos (Μήνυμα 26268)
δλδ σε αλλες χωρες που εγιναν ολυμπιακοι δεν ειχαν εθελοντες,ηταν ολοι υπο πληρωμη?

Σε άλλες χώρες υπήρχαν ΚΑΙ εθελοντές !!!!

depoina 30-08-2007 10:46

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο gatoni (Μήνυμα 26191)
Οπότε το πρόβλημά μας είναι πως δεν τρώμε εμείς με χρυσά κουτάλια και δεν είμαστε εμείς οι τεμπέληδες με τη γεμάτη τσέπη; ^o)

^o) ^o) Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

depoina 30-08-2007 10:59

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Cesar (Μήνυμα 26197)
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

Δυστυχώς δε μπορούμε όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε το ίδιο.
Αν βρισκόμουν στο δάσος και μπορούσα, θα βοηθούσα ευχαρίστως...
Αν ξαναγίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα, θα τους έριχνα μια μούτζα και ας έκοβαν το λαιμό τους....
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως ο όρος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ισχύει -όπως θα έπρεπε να ισχύει- στην Ελλάδα...
Συγχαρητήρια σε όσους είναι εθελοντές και προσπαθούν για το καλύτερο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο εγωισμός μου υπερτερεί της ανικονότητας του κράτους να προσλαβει δυναμικό και να αναλάβει τις ευθύνες του...

Όσο για αυτούς που με τόση άνεση καταδικάζουν απόψεις και σχολιάζουν, τους καλώ να δείξουν και σε μας τους μη-εθελοντές και ανεύθυνους την πορεία που έχουν χαράξει εκείνοι μέχρι στιγμής (από τον καναπέ τους ίσως ; )....

Neacel 30-08-2007 11:15

Δηλαδή το θέμα σε αυτό το ωραίο thread είναι ο εθελοντισμός?
Δεν το κατάλαβα....

Το θέμα είναι να αφυπνιστεί η κοινωνική μας συνείδηση. Να βοηθήσουμε την κατάσταση.
Οι τρόποι που θα δειξουμε την αφύπνιση της κοινωνικής μας συνείδησης ποικίλουν. Άλλοι πάνε σε βουβές διαμαρτυρίες και άλλοι πάνε και προσφέρουν εθελοντική εργασία....

Το να υπάρχει κόντρα στο πως εκδηλώνουμε την κοινωνική μας συνείδηση είναι γελοίο. Δηλαδή ο εθελοντής είναι μ@λάκας που πάει αμισθί και προσφέρει εργασία ενώ π.χ. ο διαδηλωτής είναι έξυπνος ή ο εθελοντής είναι χρήσιμος ενώ ο διαδηλωτής είναι άχρηστος. Δεν χρειάζονται όλα αυτά. Το καλό είναι να υπάρχει προσφορά.....

ΥΓ: Ο τιτλος του thread που είναι με κεφαλαία είναι πολύ σπαστικός....

Xavier 30-08-2007 15:08

Απάντηση: Βουβή οργή. Εκκωφαντική σιωπή.

κρίνω εντελώς γελοία και υποκριτική την κίνηση που έγινε χτες απο τη στιγμή που όλοι αυτοί θα πάνε να ψηφίσουν σε δύο εβδομάδες. αν θέλετε να δείξετε, να αντιτεθείτε, να κριτικάρετε, να αποδείξετε, να καταφέρετε κάτι μην πάτε να ψηφίσετε. τα άλλα είναι παπαριές...

Cesar 30-08-2007 15:19

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Neacel (Μήνυμα 26324)
Δηλαδή το θέμα σε αυτό το ωραίο thread είναι ο εθελοντισμός?
Δεν το κατάλαβα....

Όχι αλλά όπως συνήθως γίνεται όταν συζητάς, στην εξέλιξη της κουβέντας προκύπτουν και άλλα θέματα.

Παράθεση:

Το θέμα είναι να αφυπνιστεί η κοινωνική μας συνείδηση. Να βοηθήσουμε την κατάσταση.
Οι τρόποι που θα δειξουμε την αφύπνιση της κοινωνικής μας συνείδησης ποικίλουν. Άλλοι πάνε σε βουβές διαμαρτυρίες και άλλοι πάνε και προσφέρουν εθελοντική εργασία....

Το θέμα δεν είναι καμία συνείδηση. Δεν κοιμώμαστε όρθιοι. Ότι κάνουμε, το κάνουμε συνειδητά. Το θέμα είναι να έχουμε αποτέλεσμα.

Παράθεση:

Το να υπάρχει κόντρα στο πως εκδηλώνουμε την κοινωνική μας συνείδηση είναι γελοίο. Δηλαδή ο εθελοντής είναι μ@λάκας που πάει αμισθί και προσφέρει εργασία ενώ π.χ. ο διαδηλωτής είναι έξυπνος ή ο εθελοντής είναι χρήσιμος ενώ ο διαδηλωτής είναι άχρηστος. Δεν χρειάζονται όλα αυτά. Το καλό είναι να υπάρχει προσφορά.....

Ο Διαδηλώτής είναι άχρηστος. Πες μου εσύ (με 1-2 εξαιρέσεις) πότε έχει φέρει αποτέλεσμα μια πορεία, μια διαμαρτυρία από την μεταπολίτευση και μετά?
Αντίθετα ο εθελοντισμός μπορεί ΑΜΕΣΑ να σώσει δάση, να σώσει ζωές. Μην τα συγκρίνεις αυτά. Αυτό είναι γελοίο.

Cesar 30-08-2007 15:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 26322)
Δυστυχώς δε μπορούμε όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε το ίδιο.
Αν βρισκόμουν στο δάσος και μπορούσα, θα βοηθούσα ευχαρίστως...)....

Στο δάσος βρίσκονται σκίουροι, ελαφάκια και πουλάκια.
Παράθεση:

Αν ξαναγίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα, θα τους έριχνα μια μούτζα και ας έκοβαν το λαιμό τους....

Ευτυχώς όμως που δεν σκέφθηκαν οι περισσότεροι όπως εσένα και για αυτό διοργανώθηκαν οι καλύτεροι ίσως Ολυμπιακοί στην ιστορία. Η χώρα μας διαφημίστηκε παγκόσμια, ο τουρισμός πήρε τα πάνω του και όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για μας. Όσο για τους εθελοντές, τους βγήκε η παναγία αλλά κανείς τους δεν το μετάνιωσε.
Αντίθετα πολλοί που σκέφτονταν πριν του Ολυμπιακούς όπως εσύ και διατυμπάνιζαν πως θα φύγουν μακριά εκείνες τις μέρες, μόλις έμαθαν από τους άλλους πόσο όμορφη ήταν η Αθήνα τότε και πόσο όμορφα πέρασαν όλοι, έτρεχαν να βρούν εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς να νιώσουν και αυτοί μέρος της μαγείας.
Παράθεση:

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο εγωισμός μου υπερτερεί της ανικονότητας του κράτους να προσλαβει δυναμικό και να αναλάβει τις ευθύνες του...

Δυστυχώς. Δυστυχώς. Αν εσύ προτιμάς να καούν τα δάση, αν εσύ προτιμάς να γίνουν κάρβουνο άνθρωποι μόνο και μόνο γιατί ο εγωισμός σου λέει πως αυτά έπρεπε να τα κάνει κάποιος άλλος και όχι εσύ, τότε δυστυχώς είναι.

Cesar 30-08-2007 16:01

<CENTER>Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές στο Σύνταγμα
http://www.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gif Με παλμό τη σιωπή και χρώμα το μαύρο χιλιάδες Αθηναίοι απάντησαν στο κάλεσμα του πένθους και της διαμαρτυρίας </CENTER>ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ γέμισαν την πλατεία Συντάγματος και ξεχείλισαν τους γειτονικούς δρόμους όπως και την Λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.
Από τις 7.00 το βράδυ, το μέγεθος των συγκεντρωμένων διαδηλωτών ήταν εντυπωσιακό, απόδειξη ότι η κινητοποίηση με αφετηρία το Διαδίκτυο και τα μηνύματα από κινητό σε κινητό δεν άφησε ασυγκίνητο ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών της πρωτεύουσας.
«Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη Γη": το «πανό», μαύρο όπως και τα ρούχα των διαδηλωτών, από τα ελάχιστα της διαδήλωσης, γραμμένο με λευκό σπρέι, απλωμένο στη Λ. Αμαλίας ακριβώς απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που φυλάσσει, για παν ενδεχόμενο, παρατεταγμένη μια διμοιρία των ειδικών δυνάμεων.
Λίγο πιο κάτω με το ίδιο σπρέι πάνω στο οδόστρωμα αναγράφεται «το οξυγόνο μας πάνω από τα κέρδη τους». Ολόγυρα μία κοσμοθάλασσα μαυροντυμένων διαδηλωτών που έκπληκτοι από το μέγεθος των συγκεντρωθέντων απαθανατίζουν με φωτογραφικές μηχανές και κινητά αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Την «ημέρα του δάσους» θα μπορούσε να πει κανείς, αφού ξαφνικά, όπως είπε κάποιος, το δάσος έγινε τώρα πια συνειδητά για εμάς τους Έλληνες ο αέρας που αναπνέουμε.
Η διαμαρτυρία του πένθους και της αποδοκιμασίας για τις φωτιές εκφράζεται με την παρουσία χιλιάδων πολιτών που είναι ντυμένοι στα μαύρα, και τη σιωπή. Χωρίς συνθήματα, ομιλίες, επικεφαλής οργανωτικών επιτροπών, χωρίς μουσική και χάπενινγκ. Λίγες μαύρες σημαίες μόνο κυματίζουν στα χέρια κάποιων νέων.
Εξάλλου νέοι είναι στην πλειοψηφία τους οι διαδηλωτές, νέοι που για πρώτη φορά, όπως ακούστηκε να σχολιάζουν, δεν θέλουν πολιτικοποίηση της διαμαρτυρίας. Αυτό φάνηκε, όταν εξοργισμένοι, απομάκρυναν μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που, σπάζοντας τη σιωπηλή διαμαρτυρία, θέλησαν να πολιτικοποιήσουν με συνθήματα την εκδήλωση.

Αν και ήμουν ενάντια για τους λόγους που έχω αναλύσει πολλά μπράβο στους παρευρισκόμενους για την απομάκρυνση των μελών πολιτικών οργανώσεων.

depoina 30-08-2007 16:44

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Cesar (Μήνυμα 26385)
Στο δάσος βρίσκονται σκίουροι, ελαφάκια και πουλάκια.

Ευτυχώς όμως που δεν σκέφθηκαν οι περισσότεροι όπως εσένα και για αυτό διοργανώθηκαν οι καλύτεροι ίσως Ολυμπιακοί στην ιστορία. Η χώρα μας διαφημίστηκε παγκόσμια, ο τουρισμός πήρε τα πάνω του και όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για μας. Όσο για τους εθελοντές, τους βγήκε η παναγία αλλά κανείς τους δεν το μετάνιωσε.
Αντίθετα πολλοί που σκέφτονταν πριν του Ολυμπιακούς όπως εσύ και διατυμπάνιζαν πως θα φύγουν μακριά εκείνες τις μέρες, μόλις έμαθαν από τους άλλους πόσο όμορφη ήταν η Αθήνα τότε και πόσο όμορφα πέρασαν όλοι, έτρεχαν να βρούν εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς να νιώσουν και αυτοί μέρος της μαγείας.
Δυστυχώς. Δυστυχώς. Αν εσύ προτιμάς να καούν τα δάση, αν εσύ προτιμάς να γίνουν κάρβουνο άνθρωποι μόνο και μόνο γιατί ο εγωισμός σου λέει πως αυτά έπρεπε να τα κάνει κάποιος άλλος και όχι εσύ, τότε δυστυχώς είναι.

Τελικά φίλε μου έχεις μεγάλη φαντασία και οφείλω να στο αναγνωρίσω....:clap: :clap: :clap:

Karmakosmik 30-08-2007 18:06

Αυτό ήταν τελικά... Ήσουν κατά της διαμαρτυρίας γιατί πίστευες ότι την υποκινούν αριστεροί ;D

gatoni 30-08-2007 18:44

Για χτες η άποψη μου είναι πως για τη συντριπτική πλειοψηφία ισχύει το εξής: Βάλαμε το καλό μας μαύρο συνολάκι,χαζέψαμε τις βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης/όπου αλλού έγινε διαδήλωση, περάσαμε για καμια ωρίτσα από το Σύνταγμα/Λευκό Πύργο/όπου αλλού έγινε διαδήλωση και μετά πήγαμε καμαρωτοί-καμαρωτοί για το καφεδάκι μας στο Μοναστηράκι/Παραλία Θεσσαλονίκης/όπου αλλού έγινε διαδήλωση. Και μετά γυρίσαμε σπίτι με καθαρή συνείδηση... Το κάναμε το χρέος μας πάλι,η ζωή συνεχίζεται τώρα...

Katalanos 31-08-2007 01:33

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο gatoni (Μήνυμα 26409)
Για χτες η άποψη μου είναι πως για τη συντριπτική πλειοψηφία ισχύει το εξής: Βάλαμε το καλό μας μαύρο συνολάκι,χαζέψαμε τις βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης/όπου αλλού έγινε διαδήλωση, περάσαμε για καμια ωρίτσα από το Σύνταγμα/Λευκό Πύργο/όπου αλλού έγινε διαδήλωση και μετά πήγαμε καμαρωτοί-καμαρωτοί για το καφεδάκι μας στο Μοναστηράκι/Παραλία Θεσσαλονίκης/όπου αλλού έγινε διαδήλωση. Και μετά γυρίσαμε σπίτι με καθαρή συνείδηση... Το κάναμε το χρέος μας πάλι,η ζωή συνεχίζεται τώρα...

σκεφτομουν ακριβως το ιδιο,αλλα βαριομουν να κατσω να τα γραψω ολα αυτα;p.

παντως πλακα πλακα καπως ετσι ειναι τα πραγματα.και τωρα καποιοι που δεν ειχαν ξαναπαει σε πορεια θα εχουν να λενε για την ωραια τους εμπειρια.δυστηχως οι περισσοτεροι δεν πηγαν για το λογο που εγινε η πορεια αλλα για χαβαλε:(.

Panagioths 31-08-2007 11:00

Τέτοιες εκδηλώσεις είναι καλό που υπάρχουν για να βλέπουν οι πολιτικοί πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται τουλάχιστον μερικώς και επιφανειακώς. Δυστυχώς όμως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα γιατί δεν επηρρεάζουν την πολιτική. Από μικροί οι περισσότερες οικογένειες μαθαίνουν τα παιδιά τους να κοιτάζουν την πάρτη τους, τον εαυτό τους, το βόλεμά τους ακόμα και εις βάρος άλλων ανθρώπων, ομάδων ή και όλου του κοινού! Σε μερικές οικογένειες αυτό επίσης θεωρείται και κατόρθωμα και μαγκιά και επίτευξη! Έτσι μεγαλώνοντας τα παιδιά διαμορφώνουν μια κοντόφθαλμη όραση που χωρίζεται σε αυτά που είναι εντός συμφέροντος και εκτός. Δυστυχώς για τους περισσότερούς μας τα δάση είναι εκτός των ατομικών τους συμφερόντων γιατί δεν έχουν να τους προσφέρουν αυτά που αναζητούν στην ζωή τους: λεφτά, δόξα, σωματική ηδονή, διόγκωση του εγώ τους και μείωση των ανασφαλειών τους. Συνεπώς μπορεί όλοι να στεναχωριόμασταν την προηγούμενη βδομάδα βλέποντας τις φωτιές στην τηλεόραση και τις δυστυχισμένες ημικαμμένες γριούλες που φρόντιζαν οι δημοσιογράφοι να βγάζουν στα κανάλια αλλά το βλέπαμε σαν κάτι που γίνεται αλλού, μακριά οπότε και δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Σε 17-18 μέρες θα πάμε και θα ψηφίσουμε σε 80% πάλι ΝΔ-ΠαΣοΚ με την ελπίδα να μας χώσουν και εμάς κάπου ώστε να αποκτήσουμε κάποια από αυτά που αναζητάμε... Εαν δεν είμασταν αυτής της ποιότητας σαν λαός δεν θα είχαμε και αυτά τα κόμματα να μας κυβερνούν τόσα χρόνια!

Εγώ προτιμώ και το βρίσκω πιο χρήσιμο να συμμετάσχω δωρεάν σε μια κίνηση για αναδάσωση της περιοχής μου ή κάποιας άλλης περιοχής γενικά. Να προσφέρω κάτι αλλά που να έχει αποτέλεσμα άμεσο. Όχι να κάνω μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί στις 17 θα ψηφίσω τα κόμματα που δεν ενδιαφέρονται για δάση και τέτοια! Μου αρέσει το αποτέλεσμα. Ούτε να στείλω λεφτά σε κάποιο ταμείο που δεν ξέρω τους διαχειριστές του, και εαν είναι κρατικός φορέας και πάλι επίφοβο είναι: τόσα χρόνια τα λεφτά των φόρων το κράτος τα διαχειρίζεται αλλά όλο φαγωμένα είναι... Αντί να γίνει μια βουβή διαμαρτυρία ας γίνει μια δημόσια συζήτηση στο κέντρο ώστε να ειπωθούν πρακτικές άμεσα πραγματοποιήσιμες προτάσεις για το τι θα γίνει με τα καμμένα δέντρα, με τα χαμένα είδη ζώων και το πως μπορεί ο καθένας και πότε να βοηθήσει σε αυτά. Ομοίως και για τα καμμένα/διαλυμένα σπιτάκια στα χωρία που κάηκαν. Και ας δώσουμε προτεραιότητα σε σπιτάκια που έμεναν ΜΟΝΙΜΑ γριούλες, γέροι ή οικογένειες με παιδάκια. Αυτοί χρειάζονται βοήθεια πρώτοι ακόμα και από την φύση! Απο κει και πέρα για εμένα όλες οι διαμαρτυρίες και πορείες και τέτοια μέσα απραξίας δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Άσε που μοιάζουν με τις πράξεις πολιτικών: μόνο λόγια αλλά πράξεις όχι! Δεν λέω φυσικά οτι κάνουν κακό που γίνονται αλλά να μην μένουμε εκεί!

Για τον εθελοντισμό τώρα, θα μπορούσα να συνεισφέρω εθελοντικά σε προσπάθειες που γίνονται από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις των οποίων το αποτέλεσμα δεν αποτελεί εμπορικό προϊόν. Θα μπορούσα να βοηθήσω δωρεάν στον Ερυθρό Σταυρό ας πούμε αλλά όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι δυστυχώς έχουν καταντήσει μια εμπορική επιχείρηση τεραστίων εσόδων. Γενικά δεν μου αρέσει να εμπορεύονται την εθελοντική μου παροχή/υπηρεσία.

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:45.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0