WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > My World > World Sports
Μεγάλες Αλήθειες
Την εποχή της παντοδυναμίας της Σπάρτης, το 400 π.Χ., υπήρχαν 25.000 μόνιμοι κάτοικοι και 500.000 σκλάβοι!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-08-2008, 13:14   #1 (permalink)
World Wide Poster

Το avatar του χρήστη Mazda 6

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Mazda 6 is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: Ολυμπιακοί αγώνες 2008

Μπράβο στα παιδιά, χρειαζόμασταν και κάτι να μας τονώσει το ηθικό μετά απο τα όσα έχουν συμβεί με τις ντόπες!

Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια στις επιτυχίες.
Παλιά 17-08-2008, 14:31   #2 (permalink)
World Wide Poster

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δυο Ελληνες αθλητές της κατηγορίας 94κ στην Αρση Βαρών, Κώστας Γκαρίπης και Βασίλης Τριανταφύλλου.
Ο Κώστας Γκαρίπης και ο Τάσος Τριανταφύλλου είχαν έγκυρες τις 10 από τις συνολικά 12 προσπάθειές τους, καταλαμβάνοντας την 5η και την 6η θέση του γκρουπ αντίστοιχα.

Ο Γκαρίπης είχε 160 κιλά στο αρασέ, 200 στο ζετέ και 360 στο σύνολο, ενώ ο Τριανταφύλλου σήκωσε 155-196-351 επιδόσεις που αποτελούν ατομικά ρεκόρ.

Δηλώσεις πραγματοποίησαν οι δύο Έλληνες αθλητές Συγκεκριμένα ο Κώστας Γκαρίπης είπε: "Με 1,5 μήνα προετοιμασία και με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε η άρση βαρών τον τελευταίο καιρό, πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό.

Το τέλειο θα ήταν να είχαμε όλες τις προσπάθειες έγκυρες, αλλά είχαμε πει πως θέλουμε τουλάχιστον τις πέντε από τις έξι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι καταπληκτική εμπειρία. Πάνω στο πλατό η ψυχολογία είναι διαφορετική, γιατι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της ακύρωσης".

Ο Τάσος Τριανταφύλλου από την πλευρά του τόνισε: "Τον περασμένο Μάιο ήμουν 108 κιλά. Λίγες εβδομάδες αργότερα έμαθα ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να παίξω στους Ολυμπιακούς.

Εχασα 15 κιλά και σήμερα ζυγίστηκα 93.800. Ηταν μια νέα κατηγορία για μένα και χαίρομαι που βελτίωσα τις επιδόσεις μου. Η διοργάνωση είναι καταπληκτική και αποτελεί όνειρο για μένα που βρίσκομαι εδώ. Τηρουμένων των αναλογιών, θεωρώ ότι εγώ κι ο Κώστας πήγαμε πολύ καλά".(sport24.gr)

Ένα μπράβο στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Ένα παραπάνω για τον Τάσο. Θέλει απίστευτη προσπάθεια να χάσεις 15 κιλά και να έχεις αρασέ 155 κιλά...

Και μένει ο Νίκος ο Κουρτίδης μόνο στη κατηγορία των 105 κιλών.

Υ.Γ. Στις μικρές κατηγορίες τα έχουν ξεσηκώσει όλα κάτι κινέζοι και κορεάτες! Τι γίνεται επιτέλους; Που είναι η μεγάλη ΄"Σοβιετική" σχολή;! Και στη πάλη το ίδιο! Α ρε Karelin και που είσαι!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mazda 6 : 17-08-2008 στις 14:34.
Ο χρήστης Mazda 6 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-2008, 18:47   #3 (permalink)
World Wide Poster

Το τρίτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου χάρισε στα ελληνικά χρώματα η Πηγή Δεβετζή. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν κατέλαβε την τρίτη θέση με επίδοση 15.23. "Χρυσή" Ολυμπιονίκης η Καμερουνέζα Φρανσουάζ Μπανγκό-Ετονέ με Ολυμπιακό ρεκόρ (15.39).
Η αθλήτρια του Ολυμπιακού, μετά το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια, κατάφερε να ανέβει και πάλι στο βάθρο, αυτή τη φορά στο τρίτο σκαλί. Στο βάθρο των νικητών θα βρει και πάλι τις δύο αθλήτριες που βρέθηκαν στα μετάλλια και το 2004.

Η Καμερουνέζα Φρανσουάζ Μπανγκό-Ετονέ, με εντυπωσιακό άλμα στα 15.39, διατήρησε τον τίτλο της, ενώ η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα κέρδισε μία θέση σε σχέση με τους προηγούμενους Αγώνες, καθώς με επίδοση 15.32, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Δεβετζή έδειξε από νωρίς πως μπορεί να κάνει μεγάλο άλμα, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια έφτασε στα 14.96, που την έφερνε στην τέταρτη θέση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου άλματος απ' όλες τις αθλήτριες.

Στη δεύτερή της προσπάθεια, πέρασε στην πρώτη θέση, αφού το πολύ καλό πάτημα στη βαλβίδα τής επέτρεψε να κάνει άλμα στα 15.23, που αποτελούσε την καλύτερη φετινή της επίδοση, αλλά και την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Όμως, η απάντηση της Καμερουνέζας ήταν άμεση, καθώς με άλμα στα 15.39 έθεσε σημαντική υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο.

Στη συνέχεια, η Δεβετζή πιέστηκε προκειμένου να σημειώσει μεγαλύτερη επίδοση, γεγονός που την ανάγκασε να κάνει τέσσερις άκυρες στις ισάριθμες προσπάθειες που της είχαν απομείνει.

"Ήμουν πολύ ήρεμη. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που κατέκτησα το μετάλλιο, έστω κι αν δεν ήταν το χρυσό. Δεν πειράζει. Δεν περίμενα να κερδίσει η Καμερουνέζα. Πρώτη φορά σε τελικό πέντε αθλήτριες κάνουν πάνω από 15 μέτρα. Παραλίγο να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ κι εγώ. Για μένα, έκανα μισό αγώνα. Προσπάθησα, αλλά λόγω της υγρασίας και της ζέστης δεν μπόρεσα να κάνω καλύτερο άλμα. Δεν έχει όμως σημασία. Μπορούσα να πάρω την πρώτη θέση.

Αφιερώνω το μετάλλιο στον εαυτό μου, στον προπονητή μου, στην οικογένεια μου, στον άνδρα μου που βρίσκεται εδώ και σ' όλους τους Έλληνες που με στήριξαν και με στηρίζουν. Κρίμα που δεν κατάφερα να βγάλω το τελευταίο μου άλμα, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Εύχομαι να συνεχίσουμε με επιτυχίες. Η θέληση, η ψυχή και η δύναμη χρειάζονται για να κάνω ό,τι έκανα και η βοήθεια από τους δικούς μου ανθρώπους με έκανε να είμαι ψηλά αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Είμαι πολύ συγκινημένη. Θα προσπαθήσω για όσα χρόνια συνεχίσω να κάνω υψηλό αθλητισμό. Από τη στιγμή που κερδίζω μετάλλια θα συνεχίσω. Ο δρόμος ως εδώ ήταν δύσκολος. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Θανάση Σιούντρη, και όλους τους Έλληνες μέσα από την καρδιά μου
", δήλωσε μετά τον αγώνα της η Πηγή Δεβετζή.(sport24.gr)

Πολύ καλός αγώνας, όσο πρόλαβα να δω και να ακούσω. Μπράβο στη Δεβετζή!
Παλιά 18-08-2008, 10:11   #4 (permalink)
World Wide Poster

Την πρόκρισή της στον τελικό της σφυροβολίας εξασφάλισε η Στέλλα Παπαδοπούλου ως δωδέκατη με επίδοση 69.36.
γκρουπ και περίμενε την ολοκλήρωση του Β' γκρουπ, προκειμένου να λάβει τα ευχάριστα νέα.

Αντίθετα, δεν τα κατάφερε η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, η οποία με επίδοση 66.72 κατετάγη 28η.
Οι 12 του τελικού:

Γίπσι Μορένο (Κούβα) 73.92
Γουενξίου Ζανγκ (Κίνα) 73.36
Μαρτίνα Ντανίσοβα-Χρασνόβα (Σλοβακία) 72.87
Μανουέλα Μοντεμπρούν (Γαλλία) 72.81
Κλαρίσα Κλαρέτι (Ιταλία) 71.82
Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία) 71.76
Μπέτι Χάιντλερ (Γερμανία) 71.51
Ντάρια Πσέλνικ (Λευκορωσία) 71.30
Γέλενα Πρίμα (Ρωσία) 70.69
Καμίλα Σκολιμόφσκα (Πολωνία) 69.79
Αξάνα Μιανκόβα (Λευκορωσία) 69.77
Στέλλα Παπαδοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) 69.3
(sport24.gr)

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο τελικό. Ίσως είναι θαύμα μια θέση στην εξεδά αλλά και πάλι μιλάμε για επιτυχία η συμμετοχή στο τελικό.

Υ.Γ. Η Στέλλα Παπαδοπούλου βγήκε με ένα σώμα απίστευτο... τρελλά κομμάτια...
Παλιά 18-08-2008, 11:20   #5 (permalink)
ΠΑΛΙΟΣ,αλήτης κ αμαρτωλός!

Το avatar του χρήστη gatoni

Περιοχή: Γαλάτσι city...
gatoni is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gatoni

Εξαιρετική η εθνική μπάσκετ σήμερα. Στο 1ο ημίχρονο που παίξαμε το κλασσικό μας πρέσινγκ κάναμε ό,τι θέλαμε,στο 2ο απλά συντηρήσαμε το προβάδισμα με το μυαλό στον προημιτελικό.
Σπανούλης και Μπουρούσης είναι σε εκπληκτική φόρμα αλλά ελπίζω τώρα που φτάσαμε στα σημαντικά ματς να ανέβουν Παπαλουκάς και Διαμαντίδης και να βγάλει περισσότερη ενέργεια ο Βασιλόπουλος. Ευχάριστη έκπληξη της 1ης φάσης ήταν ο Γλυνιαδάκης και δυσάρεστη ο Σόφο που μοιάζει σε κακή κατάσταση. Ελπίζω να του βγει ένα μεγάλο ματς κάποια στιγμή στο τουρνουά.

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

ΗΠΑ-Αυστραλία: Ντάξει,πάμε παρακάτω...

Λιθουανία-Κίνα: Μεγάλο φαβορί σίγουρα οι Λιθουανοί οι οποίοι πάντως σήμερα (αν και αδιάφοροι) φάγανε 30αρα από τους Αυστραλούς και γενικά όλα τα ματς στον όμιλο τα πήραν δύσκολα με εξαίρεση φυσικά το Ιράν. Τη συνταγή τους τη δείξαμε εμείς σήμερα δηλαδή πολύ δυνατό ξεκίνημα για να κόψουν τα πόδια των Κινέζων και να σωπάσει η εξέδρα. Αν οι Κινέζοι κρατηθούν κοντά στο σκορ μέχρι το 25-30' έχουν αρκετή τύχη καθώς και την έδρα έχουν και κανα σφυριγματάκι παίζει να πάρουν ενώ είναι κάποια διαστήματα μέσα στα παιχνίδια που από όπου και να σουτάρουν μπαίνει.

Ισπανία-Κροατία: Ίσως η ομάδα που θα ήθελαν να αποφύγουν οι Ισπανοί. Σίγουρα θυμούνται το χουνέρι που τους κάνανε οι Κροάτες πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ και γενικά σαν ομάδα τους δυσκολεύουν αν και δεν βλέπω να το κάνουν και τώρα. Πάντως οι Ισπανοί δεν δείχνουν να είναι στην κατάσταση που ήταν πριν 2 χρόνια ή ακόμα και πέρυσι και γενικά ζορίζονται. Λογικά όμως θα περάσουν εύκολα ή δύσκολα.

Αργεντινή-Ελλάδα:
Ευτυχώς δεν κάναμε τη χαζομάρα να διαλέξουμε αντίπαλο. Οκ, ο ημιτελικός είναι σχεδόν βέβαια χαμένος αν πάμε αλλά πρώτον και με τους Ισπανούς δεν νομίζω πως θα είχαμε το πάνω χέρι (0/4 σε 3 χρόνια...) και δεύτερον με αντίπαλο τη Λιθουανία θα είχαμε λιγότερες ελπίδες να περάσουμε απ' ότι τώρα. Τους Αργεντινούς πιστεύω πως τους έχουμε. Στηρίζονται σε 6 παίχτες (Πριτζιόνι, Μανού, Νοτσιόνι, Ντελφίνο, Σκόλα, Ομπέρτο) και υπόλοιποι είναι κάτω του μετρίου. Αν λοιπόν παίξουμε το πρέσινγκ μας και κουράσουμε γρήγορα τον Πριτζιόνι ώστε να βγει εκτός ρυθμού μένουν χωρίς αξιόλογο πλειμέικερ. Δεν πιστεύω πως θα χάσουμε από ομάδα με τόσο μικρό βάθος πάγκου κι ας έχει πολύ μεγάλη κλάση η 5άδα τους,θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Θα πρέπει να τρέξουμε και να πάμε το ματς στις επαφές μιας και σε περίπτωση πολλών φάουλ το πρόβλημα θα το έχουν αυτοί. Μεγάλο κλειδί θα είναι η άμυνα πάνω στον Σκόλα πάντως καθώς τα υπόλοιπα ματσαρίσματα βγαίνουν λίγο πολύ (με Διαμαντίδη πάνω στον Τζινόμπιλι φαντάζομαι).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gatoni : 18-08-2008 στις 11:35.
Ο χρήστης gatoni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-2008, 11:56   #6 (permalink)
World Wide Poster

+1 στο γατόνι!

Αν παίξουμε κι έχουμε το νου στο κεφάλι μας, θα περάσουμε απο τους Αργεντίνους.

Δε ξέρω γιατί αλλά λες και μόλις πιάσει τη μπάλα στα χέρια της αυτή η ομάδα, δεν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Δε ξέρω αν είναι θέμα ψυχολογίας, ή άμεσα εξαρτόμενο απο τις οδηγίες του προπονητή, πάντως αυτήν την εικόνα μου δημιουργεί όταν τη βλέπω.
Παλιά 18-08-2008, 13:15   #7 (permalink)
World Wide Poster

Πέρασε κι ο Κουρτίδης πρώτος στο Β γκρουπ της άρσης βαρών στη κατηγορία των +105 κιλών.

Είχε χαμηλό αρασέ (ή έτσι μου φάνηκε εμένα. Ίσως να μην ήθελε να ζοριστεί για τη συνέχεια), πράγμα που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο μετέπειτα.
Παλιά 18-08-2008, 18:12   #8 (permalink)
Viva Fidel!

Το avatar του χρήστη aitherovamon

Περιοχή: Ιωλκός
aitherovamon is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην aitherovamon

περικλης ιακωβακης στο τελικο των 400 με εμποδια , δεν καταφερε και πολλα , το παλεψε βεβαια , αγωνιζοταν και στην εσωτερικη και μετα το 9ο εμποδιο απλως τα παρατησε λογω του προβληματος που ειχε εδω και ενα μηνα περιπου...Μπραβο στο παιδι παντως για την υπερπροσπαθεια...

ισιμπαγιεβα κατεριψε παλι το δικο της παγκοσμιο ρεκορ και γνωρισε την αποθεωση , οντας η τελευταια αθλητρια μεσα στο στιβο εκεινη την ωρα...Πραγματικα πολυ ωραιο συναισθημα να σε αποθεωνει ενα ολοκληρο γηπεδο .. Μπραβο της...
Παλιά 19-08-2008, 12:59   #9 (permalink)
Νέο Μέλος

Το avatar του χρήστη Balazar

Περιοχή: Βριλήσια
Balazar is on a distinguished road

Πίκρα παιδιά τα φετινά, πολύ μεγάλη πίκρα ευτυχώς έχουμε λίγες ελπίδες ακόμα με το μπάσκετ.
Ο χρήστης Balazar δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-08-2008, 20:44   #10 (permalink)
ΠΑΛΙΟΣ,αλήτης κ αμαρτωλός!

Το avatar του χρήστη gatoni

Περιοχή: Γαλάτσι city...
gatoni is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gatoni

Δεν σας χάλασε το τρίμπαλο Βραζιλιανάκια...
Μάλλον σας χάλασε γι' αυτό κλωτσάγατε τον Μασκεράνο μετά...
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές