WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Τηλεπικοινωνίες - Ίντερνετ - Υπολογιστές > Computing
Μεγάλες Αλήθειες
Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-04-2007, 10:28   #21 (permalink)
Evil Nazi

Το avatar του χρήστη Xavier

Xavier is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Xavier
Προεπιλογή Απάντηση: Προβληματα - Αποριες - Λυσεις

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Kallia Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδιά έχω ένα περίπλοκο πρόβλημα στο pc μου στο σπίτι και άμα ξέρει κανείς σας παρακαλώ πείτε μου τι φταίει να το αλλάξω. Ευχαριστώ.

Άμα ανοίξω το pc μου και δεν λειτουργήσω κάποια συγκεκριμένα προγράμματα(windows media player, DC++ ktl.) λειτουργούν όλα μια χαρά(windows xp έχω) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν όμως βάλω windows media player για να ακούσω μουσική ή το DC++ ίσως και το msn(και δε ξέρω και τι άλλα προγράμματα) μετά από λίγο(το χρονικό διάστημα δε είναι πάντα το ίδιο μπορεί να μου το κάνει μετά από 2 λεπτά, μετά από 10 ή μετά και από μισή ώρα) ξαφνικά σαν να δίνει κάτι εντολή και να σβήνει το pc έτσι ξαφνικά…Λες και έπεσε το ρεύμα. Στην αρχή νόμιζα ότι τα είχε παίξει το τροφοδοτικό, το άλλαξα(μου έβαλαν ένα πιο δυνατό) για ένα μικρό χρονικό διάστημα δε μου έκανε τπτ (μισή με 1 μέρα), μετά πάλι τα ίδια. Εντωμεταξύ μου έκαναν πριν κάνα 5μηνο format, έχω antivirus το οποίο κάνω update σε καθημερινή βάση και δε μου έχει βγάλει ποτέ κανένα error. Το pc to έχω 3 χρόνια περίπου, έχω UPS και το περίεργο είναι ότι άμα το αφήσω το pc στa windows και δε το λειτουργώ θα μείνει ανοιχτό και δε θα σβήσει ποτέ. Η Θερμοκρασία του κουτιού είναι σταθερά στους 20-22 (αν θυμάμαι καλά έτσι μου είπαν) και έχει 3-4 ανεμιστήρες. Έχω την υποψία ότι την εντολή την δίνει το motherboard και ότι τα έχει παίξει. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να κάνω? Πρέπει να αλλάξω motherboard?
* Μόλις σβήσει το pc, άνοιξέ το και πάτησε del για να μπεις στις ρυθμίσεις τοu bios. Παρακολούθησε την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Θα δεις πληροφορίες για τις ιδανικές συνθήκες εκεί, οπότε θα συγκρίνεις. Επίσης πιθανό είναι να φταίει όπως είπες και εσύ το motherboard.
* Αν μόλις το ανάβεις ακούς ένα διακεκομμένο συνεχόμενο ήχο (είναι χαρακτηριστικός σαν συναγερμός σε χαμηλή ένταση) τότε φταίει η μνήμη.
* Αν το pc όταν ανοίγει δεν κάνει ένα σύντομο (μπιπ) ήχο, ίσως φταίει η κάρτα γραφικών. Το πιθανότερο είναι όμως ο επεξεργαστής.

* Από software φρόντισε να έχεις πλην του antivirus και ένα ή περισσότερα προγράμματα antispyware.
* Πρόσφατα ένας φίλος παρατήρησε την ύπαρξη εκτελέσιμων (exe) αρχείων στο δίσκο C όταν άνοιγε το DC++. Αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο φρόντισε να εγκαταστήσεις οπωσδήποτε το ZoneAlarm 7.0
Παλιά 27-04-2007, 10:46   #22 (permalink)
Planet girl > all

Το avatar του χρήστη Kallia

Περιοχή: Κηφισιά
Kallia is on a distinguished road

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Havier Εμφάνιση μηνυμάτων
* Μόλις σβήσει το pc, άνοιξέ το και πάτησε del για να μπεις στις ρυθμίσεις τοu bios. Παρακολούθησε την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Θα δεις πληροφορίες για τις ιδανικές συνθήκες εκεί, οπότε θα συγκρίνεις. Επίσης πιθανό είναι να φταίει όπως είπες και εσύ το motherboard.
* Αν μόλις το ανάβεις ακούς ένα διακεκομμένο συνεχόμενο ήχο (είναι χαρακτηριστικός σαν συναγερμός σε χαμηλή ένταση) τότε φταίει η μνήμη.
* Αν το pc όταν ανοίγει δεν κάνει ένα σύντομο (μπιπ) ήχο, ίσως φταίει η κάρτα γραφικών. Το πιθανότερο είναι όμως ο επεξεργαστής.

* Από software φρόντισε να έχεις πλην του antivirus και ένα ή περισσότερα προγράμματα antispyware.
* Πρόσφατα ένας φίλος παρατήρησε την ύπαρξη εκτελέσιμων (exe) αρχείων στο δίσκο C όταν άνοιγε το DC++. Αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο φρόντισε να εγκαταστήσεις οπωσδήποτε το ZoneAlarm 7.0
Θα κοιτάξω τις ρυθμίσεις και θα εγκαταστήσω και το zonealarm, ευχαριστώ.

Διακεκομμένο συνεχόμενο ήχο δεν ακούω πάντως, αλλά θα το προσέξω καλύτερα όταν γυρίσω σπίτι.

Το μπιπ νομίζω το κάνει. Όταν λες “Το πιθανότερο είναι όμως ο επεξεργαστής.” Τι ακριβώς εννοείς και μιλάς γενικότερα ότι είναι η πιθανότερη αιτία του προβλήματος?

Μήπως να σου στείλω το tower να το επισκευάσεις μιας και σε κόβω για expert.
Ο χρήστης Kallia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-2007, 10:59   #23 (permalink)
Evil Nazi

Παράθεση:
Το μπιπ νομίζω το κάνει. Όταν λες “Το πιθανότερο είναι όμως ο επεξεργαστής.” Τι ακριβώς εννοείς και μιλάς γενικότερα ότι είναι η πιθανότερη αιτία του προβλήματος?
Από τη στιγμή που σου σβήνει το pc αλλά μετά ανοίγει ξανά, το πιο πιθανό είναι να φταίει η θερμοκρασία του επεξεργαστή. Κοίταξε την θερμοκρασία στο Bios και τσέκαρε την ταχύτητα του fan (ανεμιστήρα) του επεξεργαστή. Δοκίμασε επίσης να αφήσεις το πλαϊνό καπάκι του tower ανοιχτό και παρατήσε εάν κρατήσει για μεγαλύτερο διάστημα ανοικτός κάνoντας παράλληλα όλα αυτά που ανέφερες πριν.
Παλιά 27-04-2007, 15:04   #24 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας

Το avatar του χρήστη Astrolabos

Περιοχή: Καλαμάτα
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos

Σκαμπάζεις τίποτα από υπολογιστές;
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-2007, 15:12   #25 (permalink)
Evil Nazi

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Astrolabos Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκαμπάζεις τίποτα από υπολογιστές;
Παλιά 27-04-2007, 17:37   #26 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας

Δεν πήγαινε για εσένα ρεεεεεεεεεεεεε
Για την Κάλια πήγαινε, απλά ήμουν πολύ ζαλισμένος εκείνη την ώρα και δεν είδα το post σου. Μόνο της Κάλιας είδα.
Λάθος μου. Σόρρυ
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Παλιά 27-04-2007, 20:57   #27 (permalink)
Planet girl > all

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Astrolabos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν πήγαινε για εσένα ρεεεεεεεεεεεεε
Για την Κάλια πήγαινε, απλά ήμουν πολύ ζαλισμένος εκείνη την ώρα και δεν είδα το post σου. Μόνο της Κάλιας είδα.
Λάθος μου. Σόρρυ

No worries διέγραψε το όνομα του Havier και βάλε το δικό μου στο προηγούμενο ποστ γιατι και εγώ ακριβώς το ίδιο ήθελα να γράψω Τι εννοείς?
Παλιά 27-04-2007, 21:14   #28 (permalink)
Planet girl > all

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Havier Εμφάνιση μηνυμάτων
Από τη στιγμή που σου σβήνει το pc αλλά μετά ανοίγει ξανά, το πιο πιθανό είναι να φταίει η θερμοκρασία του επεξεργαστή. Κοίταξε την θερμοκρασία στο Bios και τσέκαρε την ταχύτητα του fan (ανεμιστήρα) του επεξεργαστή. Δοκίμασε επίσης να αφήσεις το πλαϊνό καπάκι του tower ανοιχτό και παρατήσε εάν κρατήσει για μεγαλύτερο διάστημα ανοικτός κάνoντας παράλληλα όλα αυτά που ανέφερες πριν.
Ξέχασα κάτι σημαντικό!!! Αφού μου σβήσει και το ξανά ανάψω μου λέει "Overclocking failed" press f1 for setup or f2 to load default. Τι σημαίνουν αυτά?

Εγώ ποτέ δε έβαλα overclocking, επίσης πως το βγάζω άμα το έχω βάλει, παίζει να μου έχει μπει κάπως με ιό? Παίζει να φταίει αυτό και να μου σβήνει? Τι να κάνω?
Παλιά 27-04-2007, 21:21   #29 (permalink)
Planet girl > all

Παράθεση:
Ξέχασα κάτι σημαντικό!!! Αφού μου σβήσει και το ξανά ανάψω μου λέει "Overclocking failed" press f1 for setup or f2 to load default. Τι σημαίνουν αυτά?

Εγώ ποτέ δε έβαλα overclocking, επίσης πως το βγάζω άμα το έχω βάλει, παίζει να μου έχει μπει κάπως με ιό? Παίζει να φταίει αυτό και να μου σβήνει? Τι να κάνω?
τώρα μόλις πήγα στο BIOS για να κοιτάξω τι παίζει με τις θερμοκρασίες(του CPU) αφού μου βγάλει αυτο το error για το overclocking (πάτησα F1) και ξεκίνησε με 50-60κατι βαθμούς κελσίου και ανέβαινε, έφτασε τους 80(και πιθανόν να ανέβαινε κιαλο όσο παίρναγε ο χρόνος) και καθώς κοιτούσα κάτι άλλα πράγματα στο ΒΙΟS μετά απο 5 λεπτά μου έσβησε πάλι!!! Τι γίνεται, somebody save me plz

To fan του CPU πάντως μου λέει και το έβλεπα ότι δούλευε στις 2500(περίπου) rpm λίγο πριν μου ξανασβήσει όταν ήμουνα στο BIOS

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kallia : 27-04-2007 στις 21:41.
Παλιά 27-04-2007, 23:24   #30 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας

Βασικά δύο τινά συμβαίνουν. Είτε δεν πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή είτε χρειάζεται να αλλάξεις την θερμοαγωγιμη σιλικόνη που υπάρχει μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φωνάξεις τεχνικό γιατί οι 80 C δεν είναι φυσιολογικοί.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές