WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Chat for FUN (http://www.world.gr/forum/chat-fun/)
-   -   Το πνεύμα των Χριστουγέννων (poll included). (http://www.world.gr/forum/chat-fun/%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CF%89%CE%BD-poll-included-3850.html)

Karmakosmik 04-12-2007 01:41

Το πνεύμα των Χριστουγέννων (poll included).

Εντάξει, είναι ένα τόπικ γενικά για τα Χριστούγεννα.

Αυτή η περίεργη γιορτή ξεκίνησε ως μία καθαρά χριστιανική γιορτή. Το τι επακολούθησε και κυριώς οι λόγοι για τον οποίο αυτή η γιορτή μεταμορφώθηκε στη μεγαλύτερη μπίζνα του δυτικού κόσμου, είναι το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Κακά τα ψέμματα, στη κοινωνία στην οποία ζούμε όλοι χρειαζόμαστε μία εποχή του χρόνου στην οποία θα τυλιχθούμε κάτω από ένα πέπλο και θα το παίζουμε χαρούμενοι. Δωράκια, τι όμορφη που είναι η ζωή, τι καλοί άνθρωποι που είμαστε, πόσο αγαπιόμαστε κτλ κτλ
Πιο πολύ όμως μου τη δίνει η υποκρισία, η χυδαία κερδοσκοπική εκμετάλλευση και φυσικά η τεράστια φιγούρα-σύμβολο όλων αυτών.

Πείτε για να ξαναπώ.

Αλλά επειδή μπορεί να μην πείτε βάζω σούπερ πόλ.

Astrolabos 04-12-2007 01:52

Απάντηση: Το πνεύμα των Χριστουγέννων (poll included).

Για εμένα τα Χριστούγεννα είναι η νοσταλγία των παιδικών μου χρόνων. Ζεστασιά, δένδρο, μαζί με τους ανθρώπους που αγαπώ. Μου αρέσουν τα χριστούγεννα. Νιώθω ότι βυθίζομαι σε ένα μαλακό μαξιλάρι που με τυλίγει με θαλπωρή και αγάπη;D

Arkadios 04-12-2007 02:29

@@ μεντολες.

Liverpoulaios 04-12-2007 02:29

Φαΐ και μπουζούκια

Insomni@ 04-12-2007 02:39

Χριστούγεννα για μένα είναι η όλη ατμόσφαιρα...Καμιά γιορτή δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει...Βέβαια, τότε, πέφτει η εμπορευματοποίηση της αρκούδας αλλά....;D

mousaka+10 04-12-2007 04:08

Αραγμα χωρις σχολειο κ καψιμο σε fm μαζι με χαρτακι την Πρωτοχρονια για την πλακα μας που παντα βγαινω κερδισμενος επειδη πονταρω με λεφτα γονιων κ στο τελος τα τσιμπαω εγω.:P

greekfansws 04-12-2007 04:52

Για εμένα τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που πρέπει να το παίζεις χαρούμενος ακόμα και είσαι με άτομα που σου σπάνε τα νεύρα, γενικά παίζει πολύ υποκρισία.

Πάντως δεν μπορώ να πω καλά περνάμε κιόλας έχει και λίγο χαβαλέ (μερικές φορές)

depoina 04-12-2007 11:37

1 Συνημμένο(α)
Ανάμεικτα συναισθήματα...

Αν είσαι σε μεγάλη πόλη, όπως το Λονδίνο πχ, είναι πολύ όμορφα να βλέπεις στολισμένα τα πάντα. Η ατμόσφαιρα είναι χαρούμενη.

Σιχαίνομαι να βλέπω τόσο κόσμο να τρέχει να ψωνίσει ό,τι χριστουγεννιάτικη μαλακία έχει βγει.

Μου αρέσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πάρα πολλά φαγητά. Μόλις όμως τρως πολύ, μπουχτίζεις, και τις υπόλοιπες μέρες που βλέπεις φαγητά και πρέπει να φας ότι έχει περισσέψει από τα φαγητά που έφτιαξε η μάνα σου για να ταίσει ένα λόχο, σου έρχεται να ξεράσεις.

Δε μου αρέσει που πρέπει να ανέχεσαι άτομα που άνετα θα τους έσπαγες τα μούτρα αλλά λόγω εορτών πρέπει να γίνεις καλούλης για λίγες μέρες και να γελάς ή να δέχεσαι οποιαδήποτε σάχλα ακούς.

Για να μη μιλήσω για περίοδο πένθους που οι περισσότεροι μου το παίζουν λυπημένοι ενώ από μέσα τους ρίχνουν καντήλια που δε μπορούν να στολίσουν όλο το μπαλκόνι για να κοντράρουν το γείτονα ή δε μπορούν να το κάψουν στα μπουζούκια (τουλάχιστον φανερά)....

Χριστούγεννα στην Αγγλία...τα καλύτερα... Κανείς δε το παίζει θρησκόληπτος και όλοι παραδέχονται πως Χριστούγεννα = Ξόδεψε όλα τα φράγκα σου σε μαλακίες, επιτέλους θα μαζευτεί και μια φορά η οικογένεια στο τραπέζι για να τσακωθεί, φάε λίγο παραπάνω, πιες δέκα φορές περισσότερο και παίξε και κανένα ξυλίκι άμα γουστάρεις...
Μαζεύεται η οικογένεια στο σπίτι, αρχίζει να πίνει από το πρωί, τρώνε αργότερα ανταλλάσοντας καμιά κουβέντα χωρίς να έχουν να σταματήσει να πίνουν. Ε, μέχρι το απόγευμα όλοι έχουν γίνει κώλος, κανείς δε μιλάει με κανέναν, κανείς δεν καταλαβαίνει τις παπαριές που λένε οι υπόλοιποι και έτσι όλα είναι μια χαρά.... ;D

Προσωπικά μου αρέσουν όλες οι γιορτές μόνο και μόνο επειδή γυρνάω σπίτι μου και βλέπω τους δικούς μου.

Insomni@ 04-12-2007 12:38

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 37424)

Χριστούγεννα στην Αγγλία...τα καλύτερα... Κανείς δε το παίζει θρησκόληπτος και όλοι παραδέχονται πως Χριστούγεννα = Ξόδεψε όλα τα φράγκα σου σε μαλακίες, επιτέλους θα μαζευτεί και μια φορά η οικογένεια στο τραπέζι για να τσακωθεί, φάε λίγο παραπάνω, πιες δέκα φορές περισσότερο και παίξε και κανένα ξυλίκι άμα γουστάρεις...
Μαζεύεται η οικογένεια στο σπίτι, αρχίζει να πίνει από το πρωί, τρώνε αργότερα ανταλλάσοντας καμιά κουβέντα χωρίς να έχουν να σταματήσει να πίνουν. Ε, μέχρι το απόγευμα όλοι έχουν γίνει κώλος, κανείς δε μιλάει με κανέναν, κανείς δεν καταλαβαίνει τις παπαριές που λένε οι υπόλοιποι και έτσι όλα είναι μια χαρά.... ;D

:worship:
Δηλαδή απλά δώσ' τους να πιούν και άφησέ τους είναι....kalo!!!

pink 04-12-2007 16:21

Προσωπικα δε μ' εχει πιασει ακομα το χριστουγεννιατικο μου! Αλλα μ' αρεσει ολο το κλιμα, τα φωτακια, τα δεντρακια, με πιανει το χαζοχαρουμενο μου γενικως!! Και μονο που εχω 10 μερες ελευθερες..... :3dance:

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:11.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0