WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Chat for FUN (http://www.world.gr/forum/chat-fun/)
-   -   Πολεμικές τέχνες. (http://www.world.gr/forum/chat-fun/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%82-1653.html)

Karmakosmik 24-07-2007 01:00

Πολεμικές τέχνες.

Ποια είναι η καλύτερη; Μειονεκτήματα, πλεονεκτήματα κτλ

aitherovamon 24-07-2007 01:05

Απάντηση: Πολεμικές τέχνες.

επρεπε να βαλεις και το σιντοκαν...

mousaka+10 24-07-2007 01:57

Πολυ ψαγμενα τα τελευταια τοπικ...;p

Ζιου Ζιτσου γιατι μου αρεσει το ονομα.

Xavier 24-07-2007 09:54

οκινάουα τε ?

greekfansws 24-07-2007 11:41

Μάι Τάι γιατί δεν το έχω ακούσει ποτέ :rofl:

MaDa 24-07-2007 12:26

Μάι Τάι

μου αρέσει σαν όνομα!!!! ;p

anthropas 24-07-2007 12:35

Αει κιντο γιατι εχω ενα θειο που ξερει και εχει σαπισει στο ξυλο καμποσους;D

Karmakosmik 24-07-2007 13:12

Το Ζίου Ζίτσου, είναι και θεωρείται η πιο ισχυρή πολεμική τέχνη. Είναι η αρχαιότερη, η πιο διαδεδομένη και πιο εξελιγμένη. Γενικά συνδυάζει πολλές τεχνικές, ενώ είναι και εσωτερικό σύστημα.

Το πιο εντυπωσιακό για να βλέπεις σε ταινίες κτλ, είναι το Κουνγκ Φου. Bruce Lee και δεν συμμαζεύεται. Ψάξτε να βρείτε το ντοκυμανταίρ του John Little, πάνω στην τελευταία ταινία του Bruce Lee.
Αλλά ένας μαχητής Κουγκ Φου, θα έχει πρόβλημα απέναντι σε μαχητή Ζίου Ζίτσου.

Το Μαι Ται, δεν είναι Γιαπωνέζικο, ενώ δεν μπορεί να έχει την ιστορία που κρύβει το Ζίου Ζίτσου η το Κουνγκ Φου και το Καράτε. Είναι πιο πολύ μοντέρνα τέχνη. Ήμαρτον δηλαδή το ψηφίζετε κιόλας ;p

To Αι Κίντο είναι κυρίως αμυντικό σύστημα. Το ξέχασα τελείως, θα μπορούσε να είναι στη θέση του Μαι Ται.

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Xavier (Μήνυμα 22268)
οκινάουα τε ?

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aitherovamon (Μήνυμα 22252)
επρεπε να βαλεις και το σιντοκαν...

Έβαλα καράτε...

Kallia 24-07-2007 13:18

Αν έχεις δει "Ong-bak" και ξέρεις ότι αυτά που βλέπεις τα έχει όντως κάνει χωρίς βοηθήματα σκοινιά κτλ. τότε εννοείται ψηφίζεις Muay Thai, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει μια χαρά μεγάλη και ένδοξη ιστορία.

Karmakosmik 24-07-2007 13:29

Το Μαι Ται, εξελίχθηκε κυρίως από το 1929 και μετά και έχει καταλήξει μόνο σε σύχρονες τεχνικές ;p

Επίσης γενικά το Μαι Ται είναι πιο κοντά στη λογική του "αθλήματος" και δεν διδάσκει εσωτερική δύναμη, προχωρημένη κινησιολογία taijutsu και bagua. Ούτε υπάρχουν πια οι διαφορετικοί οίκοι που υπάρχουν στην Ιαπωνία για παράδειγμα.

Δεν είπα ότι είναι για πέταμα, αλλά η εικόνα ενός ρινγκ με Ταιλανδέζους γύρω γύρω, δεν με ενθουσιάζει. ;D

Daytaur 26-07-2007 00:22

Κουνγκ φου ψηφίζω... Πιστεύω ότι είναι το πιο ισορροπημένο...
Αν και θα έπρεπε η ψηφοφορία σαν έλληνες που ήμαστε να έχει και το Παγκράτιο...

anthropas 26-07-2007 00:34

Το εχει το Παγκρατιο.Απλα οι φιλοι μας οι κινεζοι το ονομασαν καρατε!!!

Daytaur 27-07-2007 19:43

Το παγκράτιο δεν είναι μόνο καράτε... Περιέχει και ελληνορωμαική πάλη και δεν βασίζεται τόσο στα χτυπήματα, αλλά στις εξαρθρώσεις... Αν δεις το αγωνιστικό μέρος θα έλεγα ότι παίζεται περισσότερο στο έδαφος... Τα ξέρω όλα αυτά χάρη σε έναν πολύ καλό φίλο.... Το κυριότερο είναι ότι προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και είναι.... φυσικά.... Ελληνικό...

aitherovamon 28-07-2007 21:42

Mαι ται , επειδη εχω ακουσει τα καλυτερα...εκτος απο το να σαπιζεις φτανεις σε σημειο να τον πεθαινεις τον αλλο..μεχρι να μαθεις πρεπει να φας παρα πολυ ξυλο απο εκπαιδευτες και αντιπαλους...αλλα στο τελος εισαι κορυφη...

pink 03-08-2007 17:45

Ταε κβο ντο γιατι εκανα μια (μιση οχι ολοκληρη) χρονια και καταφερα να κοψω τη φτερνα μου οταν πηγα να ριξω γροθια....
Μονο εγω...

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:36.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0