![]() |
Εξεταστικές...
Τελειώνοντας μία ακόμα ολονυχτία διαβάσματος επειδή τα βλέφαρα μου προβάλουν σοβαρές αντιστάσεις στο να διαβάσω κι άλλο, μου ήρθε μια αυθόρμητη επιθυμία να ανοίξω ένα θέμα που μπορούμε να λέμε τις (αρνητικές) απόψεις μας για τις εξεταστικές μας και τις συνήθειές μας κατά την διάρκειά τους.
Όποιος πει θετική άποψη τον μισώ αβυσσαλέα και για πάντα. Δεν υπάρχουν ελαφραντικά.:armed: |
Απάντηση: Εξεταστικές...
Οι εξεταστικες περιοδοι ειναι κατι πουμου λειπει. Ηταν αρκετα δυσκολες περιοδοι στη ζωη μου αλλα οταν περναει εχεις ενα υπεροχο συναισθημα. Επισης απ την οπτικη μου γωνια, η εξεταστικη περιοδος ειναι ολο το ''ζουμι'' στην εκπαιδευση που δεχομαστε απ το πανεπιστημιο, οχι γιατι διαβαζουμε και μαθαινουμε, αλλα γιατι καλουμαστε να διαχειριστουμε μια κριση που οφειλεται στο οτι δεν παρτακολουθουσαμε και πρεπει παση θυσια να περασουμε το μαθημα.Καλουμαστ λοιπον να οργανωσουμε το χρονο μας κα γενικα να βρουμε τροπους να περσουμε το μαθημα. Αυτο πηρα εγω απ τις εξεταστικες κι οχι γνωσεις αφου θυμαμαι πολυ λιγα πραγματα.
Επισης, κατα τις; εξεταστικες περιοδους επαιξα το πιο πολυ μανατζερ με την προταση ''ελα 2 ωριτσες μανατζερακι και μετα θα κατσω να διαβασω'' να κυριαρχει στην καθημερινοτητα. Απλα οι 2 ωριτσες γινοντουσαν 20 πολλες φορες. Επισης, η ωρα που γραφαμε ηταν μια υπεροχη στιγμη, αν δεν ηξερα τι να γραψω και δεν υπηρχε ελπιδα αντιγραφης,σκονακιου,μνμτο ς κλπ, να χαζευω κοπελες, να περιεργαζομαι το στρινγκ της μπροστινης που γραφει σκυφτη σα τρελη κυνηγωντας το 10 και εχει ξεχασει (?) οτι το ηδη χαμηλοκαβαλο παντελονι της εχει κατεβει τοσο χαμηλα σαν να χεζει στην τουαλετα. Επισης το συναισθημα του να βγαινεις απ την ταξη και να χεις γραψει καλα σε δυσκολο μαθημα συγκρινεται με τον οργασμο,και την ανακουφιση της τουαλετας μετα απο πρωινη μπουγατσα και μιλκο. Χρτηστακη ασε τη μιρλα,κατσε ξεστραυωσου, γιατι περασες ωραια φοιτητικα χρονια, και μεσα στο πλαισιο τους ειναι και οι εξεταστικες. |
Τι να πώ για την εξεταστική ..
Πέρσι δεν κατάλαβα την "μαγεία" της αφού δώσαμε διπλή τον Ιούνιο λόγω καταλήψεων ,και φύγαμε για διακοπές τέλος Ιουλίου:armed: Φέτος που όλα βαδίζουν κανονικά (ακομα και η ανοργανωσιά) δεν έχω αξιωθεί να διαβάσω .Ποτέ δεν ήμουν του διαβάσματος και δεν νομίζω οτι ήρθε η ώρα να γίνω.;D Κάθε φορά που πάω να διαβάσω ή με παίρνει ο ύπνος ή μου φαίνονται κινέζικα ή απλώς ταξιδεύω στις άσχετες σκέψεις μου . Κλασικά τελευταία στιγμή θα διαβάσω τπτ και με λίγη τύχη που δεν έχω θα περάσω τα 9 μαθήματα .λέμε τώρα . |
Ποτε δεν τα πηγαινα καλα με τις σμικρυνσεις...:(
|
ΠΡΟΣΟΧΗ...Οι παρεξηγξσιάρηδες να μην το διαβάσουν...kalo!!!
Τι εξεταστικές γαμώτο???Που λένε λένε λένε στα αμφιθέατρα ιστορίες απο τα χωριά τους και μετά σου λένε ''έχετε και τους 4 τόμους ψυχολογίας + τον τόμο της κλινικής επίσης'' και τρέχουμε και δεν φτάνουμε διότι σαφέστατα έχουμε κάνει τα μισά απο αυτά!!!(66) Η εξεταστική μπάζει απο παντού αλλα΄αυτό συμφέρει γιατί όπως έχω γράψει και στο έδρανο μές στο αμφιθέατρο ''Κάντε σκονάκια,σώζουν ζωές'' Κατα τα άλλα,εντυπώσεις θα σας πώ μετά που θα τελειώσει...Αν τα χω πάει καλά,οκ...αλλά εάν δεν τα χω πάει καλά θα βγεί ο λυκάνθρωπος που κρύβω μέσα μου... Μην με παρεξηγήσετε ε,πρώτη εξεταστική είναι...;D Κλείνοντας,ελπίζω να αισθανθώ και γώ αυτήν την ''μαγεία'' της εξεταστικής,που δεν το βλέπω αλλά οκ.. |
Παράθεση:
Μετά είναι το θέμα. Γιατί Α εξάμηνο ακόμα θυμάμαι που τα πέρασα όλα με την πρωτη εξεταστική και 4 εργαστηρια μαζι. Μετά μας πήρε ο κατήφορος. Πάντως αν δεν εισαι στα τελειωματα και έχεις το αγχος να τελειωσεις (βλ. Γατονι, εμενα και κάναν άλλο) η εξεταστική είναι η καλύτερη περίοδος. Εγώ προσωπικά εξεταστική να κάτσω να λιώσω στο διάβασμα δεν θυμάμαι. Πάντα έξω για βολτα, καφεδες, κανα ξενυχτάκι και τα λοιπά.... Τώρα σε αυτό το εξαμηνο έχω "χαλάσει":hehe: |
Ψήφισα το 2,επειδή είναι το πιο κοντά στην πραγματικότητα.Άλλωστε στη δική μου σχολή δεν παίζει ρόλο αν ξέρει το μάθημα ή αν είσαι καλός,αλλά αν απαντάς αυτό που έχει ο καθηγητής στο κεφάλι του,οπότε δεν τρελαίονομαι κιολασ,απλά προσπαθώ να μη μένω πισω
|
Παράθεση:
Όταν περνάει, το "υπέροχο" συναίσθημα είναι ίδιο με το να σε πλακώνουν στις μάπες κανα τέταρτο και όταν σταματήσουν να λες "τι ώραια,σταμάτησαν!". Παράθεση:
Παράθεση:
Γενικά έχω περάσει εξεταστικές που διάβασα πολύ (χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως πήγα και καλά σε αυτές),εξεταστικές που έλεγα να διαβάσω αλλά βαριόμουν και πήγαινε 1-3 (1 ώρα διάβασμα και 3 κωλοβάρεμα), εξεταστικές που είχα σοβαρότερα πράγματα να κάνω (όπως διακοπές) και στα διαλείμματα έδινα και κανα μάθημα. Ξεχωριστή ήταν η εξεταστική του Euro που είχε κάτσει έτσι το πρόγραμμα που το πρωΐ έδινα μάθημα και το βράδυ έπαιζε η εθνική... Άαααααλη φάση.... Παραδόξως πέρασα και μαθήματα τότε. Οι πιό σιχαμένες μακράν ήταν οι δύο διπλές εξεταστικές που κράτησαν 1,5 μήνα. Μπροστά τους η κόλαση είναι τόπος αναψυχής. (66) |
Παράθεση:
|
Να δείς εγώ στα αρχαία πως θα σπείρω...:rofl::rofl::rofl:
Αλλά θα προσπαθήσω πολύ γιατί έχω δώσει υπόσχεση!!!;D |
Το πρωτο....kalo!!!
|
Παράθεση:
Kαλά,μουσακά,και γω αυτά έλεγα το Σεπτέμβρη και αποδείχθηκα λάθος...Έχω και αποδείξεις...;D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ(βασικά για όσους ξέρουν να τα χρησιμοποιούν...:amhn::hehe:) |
Παράθεση:
|
ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 18 ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΑ 100
ΤΕΛΟΣ |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
E μην σε παίρνει κι απο κάτω αυτό...θα μάθεις...:rofl:;D:P |
βασικα ανηκω στην 5η κατηγορια.
αλλα ακομα και ετσι ολο και κατι θα περασω. σημερα πρωτο μαθημα αντε να βαλει ο θεος το χερι του και να το εχω περασει:amhn::amhn::amhn: |
Μακάρι!!!:)
|
Παράθεση:
πρωτη φορα εκανα σμικρυνση -αλλα επαγγελματικη δουλεια μιλαμε - και πραγματικα τα χρησιμοποιησα τα σκονακια χωρις κανενα φοβο και το περασα ακοπα το μαθημα...βεβαια ταιριαζε και στη δομη του μαθηματος που ειναι μονο παπαγαλια... |
Eγω δινω σε 58 ωρες το πρωτο μαθημα της εξεταστικη που εχει μια υλη 250 σελιδων.το βιβλιο το πηρα χθες σημερα εχω κατσει ολη τη μερα σπιτι για να διαβασω και δε το εχω ανοιξει καν,γενικα δεν εχω ανοιξει βιβλιο ειμαι πεμπτο ετος και δεν εχω περασει ουτε τα μισα μαθηματα για πτυχιο.ελπιζω να αισθανθηκατε ολοι καλυτερα...
ενταξει ενα χρονο δεν ειχα παει αλλα τα υπολοιπα 3...γ***τε τα |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Ενταξει δεν εχω περασει απλα καλα τα εχω μαμησει ολα δε μπορω να πω.το καλο ειναι οτι η σχολη ειναι δυσκολη και εχει 6 χρονια μεσο ορο φοιτησης οποτε δε τρελλαινομαι.by the way το μαθημα δε το περασα:angry:...παω γερα για τα επομενα.καλη επιτυχια και σε ολους οσους δινουν:amhn:
|
Είναι η 2η εξεταστική στη ζωή μου που διαβάζω πραγματικά σοβαρά και πλέον είμαι σίγουρος: Η μόνη μαγεία της εξεταστικής είναι πως νιώθεις πραγματική προσμονή για την ώρα που θα πας για ύπνο και μισείς το ξυπνητήρι σου 100 φορές περισσότερο απο τις υπόλοιπες φάσεις της ζωής σου...
Κατά τα αλλά έχω να πάω έστω για ένα καφέ κανα 20ήμερο και νιώθω το κεφαλί μου γεμάτο εξισώσεις. Θα μου μιλάνε όταν και αν βγω και θα απαντάω με συναρτήσεις. Και τα χειρότερα έρχονται... Αν δεν πάω στο Δαφνί μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς δεν θα πάω ποτέ. http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...8%2520copy.jpg Σε medium να μου τον αγοράσετε... |
Αλλωτε το δευτερο και αλλωτε το τελευταιο. Τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη πιο συνηθες ειναι το τελευταιο γι'αυτο και το ψηφισα.
|
Και μιας και η καταραμένη (ειδικά αυτή του Ιουνίου είναι η πιό καταραμένη από όλες) πλησιάζει επικίνδυνα (ή έφτασε ήδη) ας δώσουμε συμβουλές στον κόσμο για "καλή επιτυχία"...
Τα πτυχία Copies κτώνται ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ 1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ (Βασικά πράγματα...) Απλά πράγματα. Ο φοιτητής κάθεται πίσω από έναν καλά διαβασμένο συνάδελφό του και "απολαμβάνει" τη θέα. Για προχωρημένους: Ολόκληρη παρέα κάθεται ο ένας πίσω από τον άλλον και οι απαντήσεις του μπροστινού μεταφέρονται "τρενάκι" προς τα πίσω. 2. ΚΙΝΗΤΟ (εδώ αρχίζουμε και κάνουμε κάτι...) Η τελευταία λέξη στις αντιγραφές. Ο φοιτητής αφήνει το στυλό και πιάνει το κινητό. Στέλνει με SMS την ερώτηση και περιμένει με αγωνία την απάντηση. (Προσοχή: πάντα στο αθόρυβο!) Για προχωρημένους: Hands-free, μακριά μαλλιά κι ένας φίλος που βρίσκεται έξω από την αίθουσα και υπαγορεύει και υπαγορεύει... μέχρι να του τελειώσει η κάρτα (οπότε καλύτερα να προτιμήσετε κάποιον που να έχει σύνδεση :hehe:). 3.ΣΚΟΝΑΚΙΑ (Παραδοσιακά πράγματα...) Η πιο διαδεδομένη μέθοδος. Ο φοιτητής έχει τις σημειώσεις, σε σμίκρυνση, κρυμμένες πάνω του: στα παπούτσια, στις τσέπες, κάτω από την φούστα, μέσα από την μπλούζα, στη τσάντα, στο κράνος, στο πακέτο των τσιγάρων, στην κασετίνα κλπ. Προς το τέλος της εξέτασης, τα σκονάκια που περιέχουν τα θέματα που έπεσαν γίνονται ανάρπαστα. Μεταφέρονται από χέρι σε χέρι με ταχύτητα και αλληλλεγύη μέχρι να βρουν όλοι αυτό που τους λείπει. (μην ξεχνάτε ποτέ τον συνάνθρωπο-συμφοιτητή. Τώρα αν σας έφαγε καμια γκόμενα ρε παιδί μου δικαιολογείστε. Πασάρετε του και λάθος λύσεις του π**στη αμα λάχει) Για προχωρημένους: Ο νοικοκύρης φοιτητής έχει φροντίσει να βιβλιοδετήσει τα σκονάκια και να φτιάξει σελίδα με τα περιεχόμενα. kalo!!! 4.ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ (Αρχίζουν τα σοβαρά κόλπα...) Η μέθοδος που περιλαμβάνει έναν τουλάχιστον εξωτερικό συνεργάτη (εξ' ου και "συνεργείο"). Περιλαμβάνει τρία στάδια: 1) Την έξοδο των θεμάτων από το αμφιθέατρο, 2) Τη λύση τους από τον συνεργάτη, και 3) Τη μεταφορά των λυμένων θεμάτων πίσω στον ενδιαφερόμενο. Η έξοδος των θεμάτων μπορεί να γίνει είτε από τον εξεταζόμενο (σε μία έξοδο για «τουαλέτα»), είτε από έναν από τους συνεργάτες που μπαίνει -και καλά- για να γράψει, αντιγράφει τα θέματα, δίνει λευκή κόλλα και φεύγει. Οι συνεργάτες πίνουν φραπέ και λύνουν τα θέματα με την ησυχία τους. Όταν τελειώσουν, ειδοποιούν τον εξεταζόμενο φίλο τους (συνήθως με μήνυμα στο κινητό) και αυτός βγαίνει ξανά για «τουαλέτα» («Από το άγχος με έπιασε συχνοουρία, κύριε!»). Τα σκονάκια τον περιμένουν στο καζανάκι. Για προχωρημένους (πολύ μεγάλο tip): Οι συνεργάτες έχουν φροντίσει να έχουν λευκή κόλλα του μαθήματος (με σφραγίδα) και γράφουν τις απαντήσεις κατευθείαν εκεί. Έτσι το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να την παραλάβει (κάτω από την μπλούζα του), να την αλλάξει με την παλιά του κόλλα και να την παραδώσει. Για σίγουρη επιτυχία, η λύση των θεμάτων ανατίθεται σε έναν φροντιστηριάκια έναντι αμοιβής. 5.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ (εδώ έχουμε μπει στα χοντρά κόλπα με αυξημένο ρίσκο...) Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη φιλία. Αντί να πάει να γράψει ο φοιτητής, πάει ένας φίλος του που ξέρει πολύ καλά το μάθημα. Εφαρμόζεται κυρίως σε μαθήματα που δε γίνεται αυστηρός έλεγχος στα τρίπτυχα (φοιτητική ταυτότητα). Για προχωρημένους: Κανένας αυστηρός έλεγχος δε στέκεται εμπόδιο σε μια αληθινή φιλία. Η φωτογραφία του φοιτητή βγαίνει σπό το τρίπτυχο και στη θέση της μπαίνει η φωτογραφία του φίλου (ναι, πρόκειται για πλαστογραφία!) Και καλή σας επιτυχία.... :D |
Παράθεση:
Έυγε ρε αυτά είναι Το 5 δεν το χω κάνει παρα μόνο να μπω για να γραψω ενω το χω περασει το μαθημα ίσα ίσα για να αντιγραψει μια σειρα απο μενα. Πέρασαν απο τα 12 ατομα τα 10 και γω πηρα 8 ενώ οι άλλοι 5.5 με 6.5. Το τραγικο ειναι πως ενώ περασα με μεγαλυτερο βαθμο 8 δεν κατοχυρωθηκε αφου το χα περασει με 5.5 πριν μια εξεταστικη. Τέσπα ας ειναι.... Πάντως το προχωρημενο tip στο 5 θελει οντως @@. Παραχαραξη δημοσιου εγγράφου είναι αλλα αν έχεις ψυχη θα πετυχεις.... |
Παράθεση:
Στη θέση μου δεν έχει μπει άλλος αλλά είχαμε βάλει φίλο μας από άλλη σχολή στη θέση ενός παιδιού από την παρέα που δεν κατέβαινε στο μάθημα. Είχαμε κάνει σμικρύνσεις όλο το βιβλιο και τις μοιράσαμε δια 3. Φυσικά είχαμε βγάλει και τα περιεχόμενα γιατί κανένας δεν σκόπευε να διαβάσει έστω και μία σελίδα Φιλοσοφίας (έλεος δηλαδή,σε πολυτεχνική σχολή φιλοσοφία...) κι έτσι την προηγούμενη είχαμε πάει για 5x5 με συνέπεια να μην ξέρουμε τι λεεί μέσα το βιβλίο. Φυσικά περάσαμε όλοι και με ψιλοκαλούς βαθμούς! Το κορυφαίο είναι πως ο φίλος μας που εκείνη την ώρα κοιμόταν και είχε μπει ο άλλος στη θέση του πήρε και τον μεγαλύτερο βαθμό! Η αξία του εγχειρήματος και της επιτυχίας του αυξάνεται από τα εξής: 1. Η επιτήρηση ήταν τρομερά αυστηρή σε επίπεδο "μιλάς και σε διώχνω" 2. Ήμασταν 1ο έτος και (υποτίθεται) ψαρωμένοι. |
Είστε θεούληδες εμείς δεν τα κάνουμε αυτά.
Εμάς τυχαίνουν και καλές επιτηρήσεις του τύπου παιδια κοιταω μην ερχεται κανας καθηγητής καντε οτι νομιζετε σεμνα....:rofl: |
Παράθεση:
Γραφει ο άλλος μαζί σου και ή αντιγράφεις ή παίρνεις κατευθείαν το γραπτό και γράφεις το όνομα σου ,και ο άλλος δίνει την λευκή κόλλα σου και φεύγει με το μπουλούκι,αλλιως αν τυχόν ζητήσουν πάσο λεει οτι το ξέχασε και οτι δεν πειραζει γιατι εξάλλου δεν έγραψε τιποτα:P έχει γίνει αυτο αρκετές φορες απ' οτι έχω ακούσει γιατι στα αμφιθέατρα μας γίνεται της τρελής και ειδικά στη στατιστική που χρωστάει πάνω απο το μισό τμήμα:rofl: Αν σε 5 χρόνια δεν έχω πτυχίο ψάχνω εθελοντές να γράψουν για μενα:rofl: |
Παράθεση:
Προς το παρόν το 1 και το 3 τα τιμούμε αρκετά!! Εμείς πάντως καθόμαστε όλες σε μια σειρά και λέμε η μία τα θέματα στην άλλη;D Όταν γράφουμε ειδικά στις 9,πάμε νωρίς νωρίς στο αμφιθέατρο και κάνουμε γουστόζικα σκονάκια στο έδρανο στο οποίο καθόμαστε,καθώς και στα άδεια αριστερά και δεξιά μας..Και ότι δεν χωρέσει τα έχουμε ήδη στα χαρτάκια kalo!!! Το 5 είναι λίγο παρακινδυνευμένο,το 4 γαμάτο αλλά θέλει καλό στήσιμο και το 2 δεν υπάρχει περίπτωση καθώς έχουμε 4,5 επιτηρητές την τύχη μου μέσα!!:blabla: |
Τέλειωνε λέμεεεεεεεε.....
15 και σήμερα... Άντε και έχουμε και έναν τουρισμό να προάγουμε! |
Το 2 το εφαρμοζω ανετα ακομα και αν εχω κατσει 1η σειρα. Το 1 ειναι αναγκαστικο, το 3 βαριεμαι ακομα και να γραψω τα σκονακια, το 4 πολυ δυνατο αλλα δεν εχει βρεθει ακομα μαθημα που να μη μπορει να εφαρμοστει το 2 και να σε σωζει το 4, το 5 δεν το χω κανει ποτε.
5 και σημερα :D |
Είναι λογικό κάποιος στην εξεταστική του α' εξαμήνου να πέθαινε απο άγχος και τώρα καμία σχέση?
|
Το παράλογο θα ήταν το αντίθετο!
|
Α οκ,χαίρομαι τότε,γιατί τέτοια αναισθησία πρώτη φορά έχω στην ζωή μου..;D
|
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:08. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin