WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Chat for FUN (http://www.world.gr/forum/chat-fun/)
-   -   Εκτός Θέματος (http://www.world.gr/forum/chat-fun/%CE%95%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%98%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-7.html)

Insomni@ 12-04-2008 14:26

Απάντηση: Εκτός Θέματος

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 50112)
Απο τα Ζωνιανά μπορώ να φέρω σύλγινα και λουκάνικα που φτιάχνουν οι συντέκνοι μου. Για άλλα πράγματα μακριά απο μας κι όποιος θέλει ας βρει μόνος του!;D

Υ.Γ. Κι ένα κεφάλι γραβιέρα μη ξεχάσω!:hehe:

Μια πρόταση έκανα εγώ,δεν είπα τίποτα...;D

Mazda 6 12-04-2008 14:28

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Insomni@ (Μήνυμα 50114)
Μια πρόταση έκανα εγώ,δεν είπα τίποτα...;D

Ούτε κι εγώ!:P

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Neacel 12-04-2008 14:29

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 50112)
Απο τα Ζωνιανά μπορώ να φέρω σύλγινα και λουκάνικα που φτιάχνουν οι συντέκνοι μου. Για άλλα πράγματα μακριά απο μας κι όποιος θέλει ας βρει μόνος του!;D

Υ.Γ. Κι ένα κεφάλι γραβιέρα μη ξεχάσω!:hehe:

Ένα είναι το σύγκλινο. Το Μανιάτικο....

Insomni@ 12-04-2008 14:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 50115)
Ούτε κι εγώ!:P

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

kalo!!!

Insomni@ 12-04-2008 14:30

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Neacel (Μήνυμα 50116)

Το σύγκλινο τι είναι???

Mazda 6 12-04-2008 14:32

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Neacel (Μήνυμα 50116)

Δεν έχω δοκιμάσει για να πω την αλήθεια. Έχεις δοκιμάσει κρητικό, απο οικογένειες που φτιάχνουν, όχι έτοιμα... ΚΟΛΑΣΗ!!!

Οι συνταγές παρασκευής διαφέρουν πολύ... μπορεί να γίνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και απλά και το Μανιάτικο και το Κρητικό να λέγονται σύγκλινα. π.χ. το σύγκλινο που έχει διατηρηθεί σε ξύδι κι όχι στο χοιρινό λίπος του, λέγεται απάκι εδώ.

Mazda 6 12-04-2008 14:38

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Insomni@ (Μήνυμα 50118)
Το σύγκλινο τι είναι???

Χοιρινό καπνιστό με διάφορα μυρωδικά που το διατηρούμε μέσα στο λίπος του.
Το βγάζεις απο το βαζάκι, βάζεις λίγο λάδι και λίγο απο το λίπος στο τηγάνι, τα ψήνεις 3-4 λεπτάκια και μετά.... τσικουδιά και κρητικά να έχεις και καλή παρέα!!!

Neacel 12-04-2008 14:39

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 50120)
Δεν έχω δοκιμάσει για να πω την αλήθεια. Έχεις δοκιμάσει κρητικό, απο οικογένειες που φτιάχνουν, όχι έτοιμα... ΚΟΛΑΣΗ!!!

Οι συνταγές παρασκευής διαφέρουν πολύ... μπορεί να γίνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και απλά και το Μανιάτικο και το Κρητικό να λέγονται σύγκλινα. π.χ. το σύγκλινο που έχει διατηρηθεί σε ξύδι κι όχι στο χοιρινό λίπος του, λέγεται απάκι εδώ.

Κανει και ο πατέρας μου πολύ συχνά. Εμείς βάζουμε πορτοκάλια μέσα στο λάδι για να έχει καλό άρωμα και να διατηρείται. Του βάζεις του κρεατος παχυ αλατι και το αφηνεις κανα δεκαημερο. Μετά το καπνίζεις με κάτι θυμάρια, το ξεμαυριζεις το βραζεις με πορτοκαλια και είναι ετοιμο.

Πωπω πείνασα....:rofl:

Mazda 6 12-04-2008 14:42

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Neacel (Μήνυμα 50122)
Κανει και ο πατέρας μου πολύ συχνά. Εμείς βάζουμε πορτοκάλια μέσα στο λάδι για να έχει καλό άρωμα και να διατηρείται. Του βάζεις του κρεατος παχυ αλατι και το αφηνεις κανα δεκαημερο. Μετά το καπνίζεις με κάτι θυμάρια, το ξεμαυριζεις το βραζεις με πορτοκαλια και είναι ετοιμο.

Να π.χ. διαφορά. Εμείς δε βάζουμε οποιοδήποτε φρούτο. Βάζουμε χοντρό αλάτι και πολλά πιπέρια, ρίγανες (προς το τέλος) θυμάρι, αροσμαρί, δεντρολίβανο...

ΠΡέπει να είναι ωραίο. Εγώ φτιάχνω με ένα φίλο μου (Γειά σου Μανούσο!) απο ένα διπλανό χωριό. Περίπου 50 κιλά κρέας το κάνουμε σύγκλινα.

Insomni@ 12-04-2008 14:42

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 50121)
Χοιρινό καπνιστό με διάφορα μυρωδικά που το διατηρούμε μέσα στο λίπος του.
Το βγάζεις απο το βαζάκι, βάζεις λίγο λάδι και λίγο απο το λίπος στο τηγάνι, τα ψήνεις 3-4 λεπτάκια και μετά.... τσικουδιά και κρητικά να έχεις και καλή παρέα!!!

Ααα,γιατί στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάτι σε τυρί:rofl:

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Neacel (Μήνυμα 50122)

Εμ,ρε Νίκο και συ αν κάθεσαι και λες 3 παρα για φαγιά δεν θα πεινάσεις?;Dkalo!!!

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:25.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0