WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Υγεία (http://www.world.gr/forum/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/)
-   -   Λεύκανση δοντιών (http://www.world.gr/forum/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%9B%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-432.html)

Κασσάνδρα 23-04-2007 11:35

Λεύκανση δοντιών

Το χρώμα των δοντιών δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Πολλοί έχουν σκούρα δόντια εκ γενετής. Σε άλλους τα δόντια σκουραίνουν με τον καιρό , για διάφορους λόγους: κάπνισμα , ηλικία, τραυματισμοί , παθήσεις των οδοντικών νεύρων κ.τ.λ.
Με την λεύκανση μπορούμε να βελτιώσουμε το φυσικό χρώμα των δοντιών, χωρίς να τα καλύψουμε με κάποιο ξένο υλικό.

Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζεται:

*για αντιμετώπιση γενικευμένης δυσχρωμίας των δοντιών
*για την λεύκανση των γειτονικών δοντιών πριν την τοποθέτηση μιας προσθετικής εργασίας (π.χ. γέφυρας πορσελάνης) ώστε η γέφυρα να κατασκευαστεί σε πιο ανοικτό χρώμα
ή απλά , εάν κάποιος επιθυμεί πιο φωτεινά και λευκά δόντια.

Πως γίνεται η λεύκανση;
Κατά περίπτωση , η λεύκανση μπορεί να γίνει στο ιατρείο με τη βοήθεια των laser ή στο σπίτι με τη χρήση ειδικών ναρθήκων.
Συνήθως , ο οδοντίατρος εφοδιάζει τον ασθενή με δύο μαλακούς νάρθηκες που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για εκείνον , ώστε να εφαρμόζουν στην άνω και κάτω γνάθο. Σε αυτούς τοποθετείται ένα ειδικό ζελέ και φοριούνται μερικές ώρες την ημέρα επί 7-12 ημέρες.

Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται συμπλήρωση της θεραπείας με 2-3 επισκέψεις στο ιατρείο , με τη χρήση συσκευής laser.

Και το αποτέλεσμα;
Τα αποτελέσματα της θεραπείας εξαρτώνται από τη δομή του δοντιού και τα αίτια της δυσχρωμίας
Συνήθως η φωτεινότητα των δοντιών αυξάνεται τουλάχιστον κατά 3 σκάλες της χρωματικής κλίμακας VITA.

Τα δόντια που υφίστανται μια διαδικασία λεύκανσης θα είναι πάντοτε λευκότερα και πιο φωτεινά από πριν. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται τακτική συντήρηση του αποτελέσματος , που γίνεται απλά και ταυτόχρονα με τον οδοντιατρικό έλεγχο.

Μήπως η λεύκανση προκαλεί παρενέργειες;
Η λεύκανση είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία και δεν προκαλεί καμία ζημία στα δόντια ή στα ούλα. Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια που μερικές φορές εμφανίζεται είναι μια παροδική ευαισθησία των δοντιών στο ζεστό και στο κρύο , που περνά εντελώς με το τέλος της θεραπείας.

tooth.gr

bidil 02-02-2009 18:53

Απάντηση: Λεύκανση δοντιών

Γεια σας, βρήκα το post από σχετική αναζήτηση για την λεύκανση στο Google.

Χρήσιμα αυτά που λέτε και κατατοπιστικά, ωστόσο θα ήθελα να σας ρωτήσω για την λεγόμενη λεύκανση με την τεχνική Brite Smile. Αυτήν την περίοδο ενδιαφέρομαι για λεύκανση δοντιών και έχω ακούσει ότι πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και για μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Αφότου άκουσα για την μέθοδο έψαξα από το internet για γιατρούς που το εφαρμόζουν στην περιοχή μου αλλά και γενικότερα κοίταξα για τα υπέρ και τα κατά στο internet.

Βρήκα λοιπόν έναν οδοντίατρο της περιοχής μου που εφαρμόζει όπως αναφέρει την λεύκανση Brite Smile στις υπηρεσίες του όπως και το επίσημο site -τα οποία σας παραθέτω-,βέβαια πρόκειται για συντελεστές τις μεθόδου οπότε θεωρώ δύσκολο να αναφέρουν τα κακώς κείμενα αυτής -αν υπάρχουν-.

Όπως είδα το άρθρο αυτό προέρχεται απο οδοντίατρο, θα παρακαλούσα αν έχει την διάθεση να αναφέρει για την ζητούμενη θεραπεία χρήσιμες πληροφορίες και αν μπορεί να αναφερθεί και στο κομμάτι του κόστους.

Ευχαριστώ!

Astrolabos 02-02-2009 20:21

Αν υπάρχουν παρενέργειες, σαφώς και δε θα τις δεις στο επίσημο δικτυακό τόπο του προϊόντος και δεν θα φανούν αμέσως.

bidil 02-02-2009 21:17

Ακριβώς...

Γι'αυτό καλό θα είναι αν κάποιος έχει κάνει η γνωρίζει περισσότερα να μας το αναφέρει καθώς είναι της μόδας και μπορεί είτε να είναι όπως τα λέει, είτε να κρύβει κινδύνους..

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά την μικρή έρευνα που έκανα το άκουσα από πολλές μεριές. Θέλω όμως πριν προχωρήσω να έχω γνώση για να μην τραβάω τα μαλλιά μου μετά.

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:35.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0