WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Τηλεπικοινωνίες - Ίντερνετ - Υπολογιστές > Τηλεπικοινωνίες
Μεγάλες Αλήθειες
Μισό λίτρο μιας οποιασδήποτε cola περιέχει ποσότητα καφεΐνης ίση με αυτήν που περιέχει μια κούπα καφέ.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-10-2008, 10:23   #1 (permalink)
Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη depoina
 
Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
Μηνύματα: 5.548
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Η νέα γενιά GΡS

Οι δέκτες GΡS είναι πλέον πανταχού παρόντες και όλο και περισσότερα κινητά τηλέφωνα ή αυτοκίνητα έρχονται εξοπλισμένα με ολοκληρωμένα συστήματα πλοήγησης. Παράλληλα, οι αυτόνομες συσκευές GΡS κάνουν πάρα πολλές πωλήσεις καθώς προσφέρουν εύκολη και γρήγορη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών μέσα και έξω από τις πόλεις.

Λογικό είναι μέσα σε αυτήν τη φρενίτιδα πωλήσεων GΡS κάθε είδους οι τιμές των συσκευών να κινούνται καθοδικά. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές συσκευές που πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματά τους. Η νέα γενιά συσκευών GΡS προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη ευχρηστία, ακρίβεια στις πληροφορίες και την πλοήγηση, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και αντοχή σε αντίξοες συνθήκες.

Σε κινητά
Πολύ εξελιγμένες υπηρεσίες GΡS προσφέρουν και μερικά έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Εκτός από την προβολή του στίγματος στον χάρτη και την πλοήγηση στους δρόμους, υποστηρίζουν διασύνδεση με υπηρεσίες web όπως λ.χ. το Google Εarth και Google Μaps. Με τον τρόπο αυτόν, μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση και σε ενημέρωση σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή που κινείται, ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις, αλλά και πρόσβαση σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Ωστόσο, οι υπηρεσίες αυτές προϋποθέτουν και ενεργοποιημένη σύνδεση 3G και κάτι τέτοιο κοστίζει αρκετά.

Για αυτοκίνητο
Παρ΄ ότι στο αυτοκίνητο οι περισσότεροι χρησιμοποιούν απλά και οικονομικά GΡS, υπάρχουν και προτάσεις για τους απαιτητικούς, οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερη οθόνη, αλλά και έλεγχο όλων των ηλεκτρονικών του αυτοκινήτου, όπως ραδιόφωνο, CD και ΜΡ3 player, αλλά και του κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, τα εξελιγμένα μοντέλα ενημερώνουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου απευθείας από το κοντέρ και όχι από το σήμα του δορυφόρου, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.
Το Delphi ΤΝR800 με τιμή στα περίπου 1.500 ευρώ είναι μια τέτοια περίπτωση και διαθέτει οθόνη 6,5 ιντσών, ενώ παρόμοια περίπτωση είναι το ΤravelΡilot ΝΑV 56Ε της Βlaupunkt.

Για εκδρομές
Ακόμα όμως και απλά GΡS χειρός μπορεί να έχουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα να επιπλέουν στο νερό ή να έχουν αδιάβροχο περίβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Garmin GΡS 60, κατάλληλα σχεδιασμένο για πεζοπορίες ή για θαλάσσια πλοήγηση σε βάρκα και κυρίως αδιάβροχο. Επίσης, ενσωματώνει λειτουργίες ημερολογίου κυνηγιού και ψαρέματος για τους φανατικούς χομπίστες.

Για τη θάλασσα
Μια ειδική κατηγορία με πολλές καινοτομίες είναι οι συσκευές GΡS για χρήση σε πλοία και σκάφη. Κατά κανόνα τα μοντέλα που προορίζονται για τέτοια χρήση διαθέτουν μεγάλη οθόνη, κατά προτίμηση αφής, με δυνατότητα τρισδιάστατης προβολής, ώστε να αποτυπώνεται στον ίδιο χάρτη και ο βυθός. Επιπλέον, στα περισσότερα GΡS της κατηγορίας υπάρχει και η δυνατότητα προβολής πληροφοριών από κάποιο συμβατό ραντάρ θαλάσσης πάνω στον ίδιο χάρτη. Για παράδειγμα, το Νorthstar 8000i που θεωρείται ένα από τα καλύτερα (και ακριβότερα) μοντέλα (με τιμή πάνω από 4.500 ευρώ) προσφέρει όλες αυτές τις λειτουργίες, ενώ το Raymarine Ε02013 (γύρω στα 3.000 ευρώ) διαθέτει οθόνη 12,1 ιντσών και σόναρ με λειτουργία ανίχνευσης κοπαδιών ψαριών. (tanea.gr)
__________________
You're not your job. You're not how much money you have in the bank.
You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet.
You're not your fucking khakis.
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:40.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0