|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα. | |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
Συχνός Επισκέπτης
![]() Εγγραφή: Nov 2007
![]() |
Ένας οικοδόμος από την Κίνα, που θάφτηκε ζωντανός για δύο ώρες εξαιτίας ενός εργατικού ατυχήματος, χρησιμοποίησε τεχνικές βουδιστικού διαλογισμού για να ελέγξει την αναπνοή του και κατάφερε να επιζήσει μόνο με τον αέρα που είχε παγιδευτεί στο κράνος ασφαλείας που φορούσε.
Ο Wang Jianxin, 52 ετών, θα έπρεπε φυσιολογικά να έχει πεθάνει από ασφυξία μέσα σε 5 λεπτά, αφού θάφτηκε ζωντανός σε βάθος σχεδόν 2 μέτρων, την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε χαντάκι, στην πόλη Ningbo της ανατολικής Κίνας. Καταφέρνοντας, όμως, να μειώσει τον ρυθμό των αναπνοών του, αύξησε το απόθεμα αέρα που είχε παγιδευτεί μπροστά στο μέτωπό του, μέχρι τα σωστικά συνεργεία να τον βρουν και να τον ξεθάψουν. Ο ίδιος δήλωσε: « Ήξερα πως ο αέρας δεν θα μου φτάσει. Αργά η γρήγορα θα πάθαινα ασφυξία. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ στην αναπνοή μου, χρησιμοποιώντας τεχνικές διαλογισμού. Εκεί κάτω ήταν ήρεμα και γαλήνια. Ξαφνιάστηκα κι εγώ ίδιος με το πόσο εύκολο ήταν να συγκεντρώσω το μυαλό μου και να επιτύχω μία εσωτερική ηρεμία, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζα τον θάνατο. Μετά από λίγη ώρα, άρχισα να ζεσταίνομαι υπερβολικά και να ασφυκτιώ. Πίστευα πως δεν θα τα καταφέρω να ξαναβγώ στην επιφάνεια. Και τότε άκουσα θόρυβο, φωνές και φτυαριές. Ξαφνικά, άρχισα να βλέπω ξανά. Ήταν οι μεγαλύτερες και πιο βασανιστικές δύο ώρες της ζωής μου.» Ένας γιατρός που παρευρέθηκε στον τόπο του συμβάντος είπε πως επρόκειτο για πραγματικό θαύμα. Ο Wang έσκαβε ένα χαντάκι βάθους 4.5 μέτρων σε ένα σημείο όπου εκτελούνταν εργασίες, όταν ένας χωμάτινος τοίχος κατέρρευσε και τον έθαψε ζωντανό. «Ήμουν με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είδα ότι έπεφτε, μέχρι που ξαφνικά με πλάκωσε.» Στην προσπάθεια απεγκλωβισμού του πήραν μέρος οι συνάδελφοί του και 11 πυροσβέστες. Ένας από αυτούς δήλωσε: «Μόλις φτάσαμε σε ένα βάθος, αρχίσαμε να σκάβουμε με τα χέρια γιατί φοβόμασταν μήπως τα φτυάρια μας τον χτυπήσουν και χρειάστηκε να φτιάξουμε φράχτες για να μην ξανακαταρρεύσει το έδαφος.» Χρειάστηκαν δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν ζωντανό τον Wang από το χαντάκι, που θα μπορούσε να έχει γίνει ο τάφος του. Ο διαλογισμός έχει μία μακρά ιστορία στην Κίνα που φτάνει χιλιάδες χρόνια πίσω. Πρόκειται για μία τεχνική που συνδέεται με τους Βουδιστές μοναχούς και γιατρούς της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Για καλή του τύχη, όμως, ο Wang ήξερε από διαλογισμό και αυτό του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή. Η χώρα κατέχει ένα θλιβερό ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων με τον αριθμό των περσινών θυμάτων να ανέρχεται στους 101.480. Ρίχνοντας μία ματιά σε οποιοδήποτε αστικό εργοτάξιο, μπορεί να δει κανείς τα σποραδικά μέτρα ασφαλείας που παίρνουν οι κατασκευαστικές εταιρείες. Οι περισσότεροι εργάτες φοράνε προστατευτικά κράνη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι το μόνο μέτρο ασφάλειας που οι εργοδότες είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν. Ο μεγαλύτερος αριθμός εργατών είναι αγροτικοί μετανάστες που εγκατέλειψαν τα χωριά τους και τις φάρμες, προκειμένου να βρουν πιο καλοπληρωμένες δουλειές στην πόλη. Σχεδόν αμόρφωτοι και με μηδαμινή γνώση των κανονισμών ασφαλείας, αρπάζουν οποιαδήποτε επαγγελματική ευκαιρία τους δοθεί και είτε φοβούνται είτε αγνοούν να διεκδικήσουν καλύτερο και ασφαλέστερο εξοπλισμό από τα αφεντικά τους. PATHFINDER |
|
|
|
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:28.

Θεματικός Τρόπος