|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν την φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί "αγρότες" συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ' ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
![]() |
Από σήμερα 1η Ιουλίου 2007, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τους κλειστούς δημόσιους χώρους, στις παμπ, στα εστιατόρια, στα κλαμπς, στα σινεμά, στους σταθμούς τρένων και λεωφορείων, ακόμα και στις ιδιωτικές λέσχες της Αγγλίας.Οι γιατροί υποστηρίζουν πως περισσότεροι από 600 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος και με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση ελπίζει πως θα ενθαρρύνει τους καπνιστές να σταματήσουν και θα αποτρέψει τα παιδιά να υιοθετήσουν την κακή αυτή συνήθεια. Περισσότερα από 50 χημικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του καρκίνου θα απομακρυνθούν από την ατμόσφαιρα και έτσι εκείνοι οι οποίοι δεν καπνίζουν δε θα αναγκάζονται να γίνονται παθητικοί καπνιστές. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στις 50 λίρες (περίπου 70 ευρώ) και αν πληρωθεί μέσα σε 15 μέρες, μειώνεται στις 30 λίρες. Εάν κάποιος οδηγηθεί στο δικαστήριο, τότε θα πρέπει να πληρώσει 200 λίρες. Οι επιχειρήσεις επίσης που δε θα τηρήσουν τους κανονισμούς θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι και 2500 λίρες. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αντιδρούν με τα νέα μέτρα τα οποία θεωρούν ανεπίτρεπτα. Οι ιδιοκτήτες παμπ και κλαμπ επίσης κάνουν λόγο για μεγάλη μείωση στην πώληση αλκοόλ εξαιτίας της απαγόρευσης. Αντίθετα, πολλές στατιστικές δείχνουν πως ότι 6,2 εκατομμύρια Άγγλοι που πίνουν τακτικά θα πηγαίνουν πιο συχνά σε παμπ και κλαμπς με την απαγόρευση του καπνίσματος. Μια άλλη έρευνα επίσης δείχνει πως 840.000 άνθρωποι οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν πήγαιναν σε παμπ, θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν μόλις εφαρμοστεί το μέτρο. Συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο επειδή δεν καπνίζω και δε μου αρέσει να πηγαίνω κάπου και να αναπνέω ή να μυρίζουν τσιγάρο τα ρούχα μου και τα μαλλιά μου... Τι γίνεται όμως με εκείνους που καπνίζουν ;; world.gr |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Evil Nazi
![]() |
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο φασισμός απέναντι στους καπνιστές. Οι άνθρωποι πάσχουν από μια αρρώστεια και η αντιμετόπισή τους είναι ίδια με τους χριστιανούς και τα λιοντάρια. Σταματήστε να πουλάτε προϊόντα καπνού σε ανήλικους είμαι μαζί σας. Ας κάνουν παμπ καπνιστών και μη. Ας κάνουν γραφεία καπνιστών και μη. Ας φτιάξουν καπνιστήρια παντού. Εάν υπήρχε καπνιστήριο στην εταιρεία θα κάπνιζα εκεί. Στο σπίτι δεν καπνίζω χωρίς να βγω πρώτα στο μπαλκόνι. Δεν μου έχει πει ποτέ τπτ η γυναίκα μου (καμιά φορά μάλιστα το χειμώνα μου λέει μην βγαίνεις κάπνισε μέσα) το κάνω από μόνος μου. Έχω μάθει να σέβομαι αλλά δεν με σέβεται κανείς. Αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα και στιγμές που με κάνουν να σκέπτομαι ακραία επειδή κανείς δεν βλέπει το δίκιο μου. Κοινωνικός ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αν λοιπόν μια μέρα και εγώ βγω πρωθυπουργός θα πάω και θα αρχίσω τους καρδιακούς στο Ωνάσειο στις κλοτσιές. Το ίδιο είναι ακριβώς.
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Skouliki
![]() |
Παράθεση:
| |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Evil Nazi
![]() |
Εάν υπάρχει καπνιστήριο στο χώρο ή αίθουσα που να προορίζεται γι αυτό το σκοπό και δεν τηρείται, τότε οι μη-καπνιστές οφείλετε να μαζευτήτε και να τους αρχίσετε στις κλοτσιές. Εάν δεν υπάρχει οφείλετε να πάτε στους υπεύθυνους και να κάνετε τα παράπονά σας. Αν δεν σας ακούσουν τότε αρχίστε αυτούς στις κλοτσιές.
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Επίπονο Μέλος
![]() |
Παράθεση:
Τις κλοτσιες δεν υπαρχει περιπτωση να τις γλιτωσουμε!! | |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Skouliki
![]() |
Παράθεση:
Παντως εχει χωρους οπου θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν χωρις να ενοχλουν τους μη-καπνιστες! Ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι δεν νομιζω οτι ειναι παραλογο να βγεις ακομα και εξω για να καπνισεις στο διαλειμμα και να μην καπνισεις στην αιθουσα! Αλλα και για τον χειμωνα υπαρχουν κλειστοι χωροι που δεν πηγαινουν φοιτητες εκει!Αυτο ειναι σωστο γι'αυτο ειπα οτι "σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου" | |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Brainlagged
![]() |
Σε κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τους καπνιστές. Θα έπρεπε να υπάρχουν χώροι για τους καπνιστές και για τους μη καπνιστές αλλά σε ένα δεδομένο χώρο που δεν έχουν προβλεφθεί τέτοιες εγκαταστάσεις δεν πιστέυετε πως το σωστό είναι να μην καπνίζει κανένας; Εγώ είμαι αντικαπνιστής. Και που μυρίζω τον καπνό του διπλανού με πιάνει αναγούλα... Δεν μπορώ να αντέξω σε μια αίθουσα/χώρο που θα είναι ντουμάνι...
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Evil Nazi
![]() |
Παράθεση:
| |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Brainlagged
![]() |
Συμφωνώ! Επιβάλλεται να φτιαχτούν άμεσα ανάλογοι χώροι όπου απαγορεύεται ώστε και οι μεν και οι δε να είναι ελεύθεροι να πράττουν όπως τους αρέσει. Αλλά εδώ δεν προνοούν για πιο κρίσιμα προβλήματα πόσο μάλιστα για κάτι τέτοιο που οι περισσότεροι λένε "έλα μωρέ τώρα που θα ασχοληθούμε με τους καπνιστές και τους μη καπνιστές... σιγά ας τα βρουν μόνοι τους..."
|
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:09.

Από σήμερα 1η Ιουλίου 2007, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τους κλειστούς δημόσιους χώρους, στις παμπ, στα εστιατόρια, στα κλαμπς, στα σινεμά, στους σταθμούς τρένων και λεωφορείων, ακόμα και στις ιδιωτικές λέσχες της Αγγλίας.

Παντως εχει χωρους οπου θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν χωρις να ενοχλουν τους μη-καπνιστες! Ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι δεν νομιζω οτι ειναι παραλογο να βγεις ακομα και εξω για να καπνισεις στο διαλειμμα και να μην καπνισεις στην αιθουσα! Αλλα και για τον χειμωνα υπαρχουν κλειστοι χωροι που δεν πηγαινουν φοιτητες εκει!

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο