WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Κόσμος (http://www.world.gr/forum/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/)
-   -   Τι θα ψηφίσετε στις εκλογές? (http://www.world.gr/forum/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%A4%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-1927.html)

cherryman 06-09-2007 16:23

Απάντηση: Τι θα ψηφίσετε στις εκλογές?

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο silversurfer (Μήνυμα 27953)
Γεια σας, σχετικά με το πανυγήρι των εκλογών πρέπει να αναφέρω ότι αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο της Ελλάδας θα ήταν παράνομες. Για αυτό να είστε σίγουροι, κι οποιος δεν είναι να κοιτάξει καλά γύρω του.

Μπορεί να μην αλλάζουν κυβερνήσεις με τις εκλογές, αλλά μπορούν να αλλάξουν πράγματα προς το καλύτερο. Κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν αποδυναμωθούν σημαντικά τα 2 μεγάλα κόμματα. Αν έχουμε πάλι τα ίδια ε θα πούνε: "Αυτοί είναι μαλάκες, βαράτε".

MaDa 06-09-2007 16:27

εγώ θα ψηφίσω όποιον μου πληρώσει τα εισητήρια για να πάω στο νησί μου...

TALOS 06-09-2007 16:50

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο MaDa (Μήνυμα 27955)
εγώ θα ψηφίσω όποιον μου πληρώσει τα εισητήρια για να πάω στο νησί μου...

πλακα στην πλακα οι περισσοτεροι ετσι ψηφιζουν

aitherovamon 06-09-2007 17:10

τωρα τελευταια εχει γινει αρκετος ντορος αλλα ακομα δεν το εχω ξεκαθαρισει εγω μεσα μου...το να μην πας να ψηφισεις ειναι παρανομο , εφοσον η ψηφος ειναι υποχρεωτικη;

Cantona13 06-09-2007 17:13

Νομιζω εκτος και αν απεχεις καμποσα χιλιομετρα απο την εκλογικη σου περιφερεια.... Νομιζω ομως

cherryman 06-09-2007 17:43

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aitherovamon (Μήνυμα 27970)
τωρα τελευταια εχει γινει αρκετος ντορος αλλα ακομα δεν το εχω ξεκαθαρισει εγω μεσα μου...το να μην πας να ψηφισεις ειναι παρανομο , εφοσον η ψηφος ειναι υποχρεωτικη;

Αυτό ισχύει, αλλά όπως λέγαμε παραπάνω επειδή η αποχή τους αρέσει, είναι ένας νόμος/κανονισμός ο οποίος έχει παγώσει εδώ και αρκετά χρόνια και δεν νομίζω ότι ασκούνται κυρώσεις.

prokroustis 06-09-2007 17:52

οχι ειναι αντθσυνταγματικο το να υποστει καποιος κυρωσεις απο αποχη...ο νομος δεν ισχυει εδω και πολλα χρονια.

cherryman 06-09-2007 18:13

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο prokroustis (Μήνυμα 27973)
οχι ειναι αντθσυνταγματικο το να υποστει καποιος κυρωσεις απο αποχη...ο νομος δεν ισχυει εδω και πολλα χρονια.

Για κυρώσεις πλέον δεν ξέρω, παλιά άκουγα οτι δεν σου εκδίδονταν διαβατήριο να πας εξωτερικό και διάφορα τέτοια.

Ότι είναι υποχρεωτικό όμως, είναι.

Άρθρο 6
(Άρθρο 6 Π.Δ. 351/2003)
Άσκηση του δικαιώματος
1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων της εκλογικής περιφέρειας.
2. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Astrolabos 06-09-2007 19:01

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος:

Ν.Δ. 14,29%
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 3,57%
Κ.Κ.Ε. 32,14%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 14,29%
ΛΑ.Ο.Σ. 3,57%
Άλλο 3,57%
Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ 7,14%
Δεν θα ψηφίσω 21,43%

Τα αποτελέσματα χωρίς την αποχή:

Ν.Δ. 18,18%
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 4,54%
Κ.Κ.Ε. 40,90%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 18,18%
ΛΑ.Ο.Σ. 4,54%
Άλλο 4,54%
Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ 9,09%

Γκέγκε;

Cantona13 06-09-2007 19:04

Πωπω... Πολλοι ειμαστε:P

prokroustis 06-09-2007 19:10

παιδια ακουσατε και ειδατε τον καρατζαφερη στον λαλα τι ωραια που τα ειπε? στο γραφειο του στις βρυξελλες εχει φωτο του τσε και του φιντελ. και οταν ειχε παει στην κουβα ο φιντελ τον δεχτηκε στην προεδρικη κατοικια και την παπαρηγα την απερριψε.ο ανθρωπος ειναι αρχηγος.θαυμαζει τον κουφοντινα αλλα οχι τις πραξεις του..μηπως αλλαξατε γνωμη?

greekfansws 06-09-2007 19:34

Όχι αν και καλός θα ήταν για θέματα εξωτερικής πολιτικής χωρίς να είναι όσο διπλωματικός χριάζεται...

βαγγελης 06-09-2007 19:37

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aitherovamon (Μήνυμα 27970)

Στην Ελλάδα ο νόμος σε υποχρεώνει να πας να ψηφήσεις , αλλά το Ευρωπα'ι'κό σύνταγμα θεωρεί τη ψήφο προαιρετική και έρχεται σε αντίθεση μα το Ελληνικό. Το Ευρωπα'ι'κό σύνταγμα ΥΠΕΡΙΣΧΥΙΕΙ των εθνικών για αυτό και ο νόμος στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν ψηφήσουν.

TALOS 06-09-2007 19:51

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο prokroustis (Μήνυμα 27985)
παιδια ακουσατε και ειδατε τον καρατζαφερη στον λαλα τι ωραια που τα ειπε? στο γραφειο του στις βρυξελλες εχει φωτο του τσε και του φιντελ. και οταν ειχε παει στην κουβα ο φιντελ τον δεχτηκε στην προεδρικη κατοικια και την παπαρηγα την απερριψε.ο ανθρωπος ειναι αρχηγος.θαυμαζει τον κουφοντινα αλλα οχι τις πραξεις του..μηπως αλλαξατε γνωμη?

οντως.εγω εχω αλλαξει γνωμη.στην αρχη μου φαινοταν αξιολογη και καλη η προσπαθεια.τωρα τελευταια δε ξερω αλλα κατι μου βρωμαει.ειναι πολυ καλα για να ναι αληθινα αυτα που λεει.ασε που δε μπορω να βλεπω συνεντευξη τυπου με φοντο τον Αη γιωργη καβαλα στ αλογο.ειναι ψιλο-υποπτα αυτα και δε τα γουσταρω.παρ ολα αυτα μακαρι να μπει στη βουλη για να πιεσει εστω και στο μισο απο αυτο που υποσχεται την εξουσια.απ το τιποτα κατι θα ναι κι αυτο.

βαγγελης 06-09-2007 19:56

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Xavier (Μήνυμα 27821)
@βαγγέλης: είμαι σίγουρος ότι πριν 8 χρόνια ήσουν εσύ που αποφάσισες ποια θα είναι η κυβέρνησή σου. βέβαια σκέψου λίγο ότι καταγγέλθηκαν 25 περιστατικά νοθείας σε διάφορους νομούς. σκέψου ακόμα την εισροή περίπου 200.000 ρωσοποντίων ή παλινοσθούντων ή όπως αλλιώς ους έλεγαν που ψήφισαν συγκεκριμένο κόμμα. σκέψου ότι άλλος πανηγύρισε και άλλος βγήκε τότε. είσαι ακόμα σίγουρος ότι αποφασίζεις εσύ για σένα και όχι οι άλλοι? δεν έχει νόημα αγόρι μου. κανένα. κάτω η έμμεση δημοκρατία.

Και πριν 8 χρoνια ΚΑΙ εγω αποφάσιζα . την αδράνεια καταδικάζω περισσότερο κι απο τους κακούς πολιτικούς , που ακριβώς την αδράνεια εκμεταλεύονται για να κάνουν τα όσα κάνουν . Η νοθεία τρέφεται κι αυτή απο την αδράνεια και οι 200,000 ξένοι ψηφοφόροι γίνονται εκατομμύρια αν οι υπόλοιποι δε πατάμε στη κάλπη . Αμμεση δημοκρατία με 9,000,000 κόσμο να ψηφίζει δια ανατάσεως του χεριού δε το βλέπω εύκολο

prokroustis 06-09-2007 20:08

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΒΙΕ ΚΑΤΩ Η ΕΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

βαγγελης 06-09-2007 20:43

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο prokroustis (Μήνυμα 27990)
ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΒΙΕ ΚΑΤΩ Η ΕΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Τι αμαρτίες έχω κάνει και μου αξίζει ο Αλογοσκούφης :amhn:

Gero-Dhmos 07-09-2007 11:17

Έτσι μπράβο...Μακάρι να ξυπνήσει ο κοντόφθαλμος Έλληνας και να έχουμε τέτοια αποτελέσματα...

Panagioths 07-09-2007 13:33

Εξακολουθεί να είναι παράνομο να μην πας να ψηφίσεις εκτός και εαν είσαι κατάκοιτος στο κρεβάτι, εισηγμένος σε δημόσιο νοσοκομείο, πάνω από 65 χρονών ή πάνω από 200 χλμ από το μέρος που ψηφίζεις. Απλά δεν εφαρμόζεται ο νόμος που επιβάλει κυρώσεις και ευτυχώς γιατί δεν συμφωνώ με την υποχρεωτική ψήφο :)

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω, όχι ποιός θα εκλεχθεί αυτή την φορά (αυτό είναι πάνω κάτω γνωστό) αλλά με τι ποσοστό και τι ποσοστό θα πάρουν τα άλλα 3 μικρά κόμματα... Εαν δεν ήταν οι φωτιές φέτος θα ήταν προβλέψιμα και τα ποσοστά αλλά τώρα με τις φωτιές πιστεύω πως περισσότερος κόσμος έχει τσαντιστεί με τα μεγάλα κόμματα και ελπίζω όχι για λίγες μέρες μόνο..

depoina 07-09-2007 17:40

Και γω αναρωτιέμαι αν όντως οι κυρώσεις εφαρμόζονται. Μια χρονιά που ήθελε να ταξιδέψει ο πατέρας μου στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αεροδρόμιο, είδαν στο σύστημα ότι δεν είχε ψηφίσει και δεν πήγε πουθενά.

Εγώ που είμαι Αγγλία τόσα πολλά χρόνια και έχω ψηφίσει μόνο μια φορά, ποτέ δε με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο ή δε μου ζήτησαν κανένα χαρτί που να δικαιολογεί την αποχή μου.

Βγάλε άκρη...

Panagioths 07-09-2007 18:24

Ποιά χρονιά ήταν αυτή που δεν επιτρέψανε στον πατέρα σου να ταξιδεύσει;

Sonap 09-09-2007 02:47

Φερτε την Παπαρηγα στο φορουμ να κανει κυβερνηση...:clap:

Cantona13 10-09-2007 16:06

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Sonap (Μήνυμα 28460)

Ωραια δεν θα ηταν να ειχαμε την Παπαρηγα στη θεση του Αστρολαβου;:P;p

Kallia 10-09-2007 16:11

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Sonap (Μήνυμα 28460)

I'll drink to that...:D

Astrolabos 10-09-2007 16:15

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Cantona13 (Μήνυμα 28719)
Ωραια δεν θα ηταν να ειχαμε την Παπαρηγα στη θεση του Αστρολαβου;:P;p

Ρε ασταδιάλα σαπέρα παλιοζουδί. Ούρτ! :P

Cantona13 10-09-2007 16:23

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Astrolabos (Μήνυμα 28721)
Ρε ασταδιάλα σαπέρα παλιοζουδί. Ούρτ! :P

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Καιρο ειχα να ακουσω τετοια εκφραση!

Για κανε μια δημοσκοπηση αν τολμας να δουμε ποιον προτιμα ο λαος:P

Astrolabos 10-09-2007 16:28

Είπε κανείς ότι εδώ έχουμε δημοκρατία;:P

Cantona13 10-09-2007 16:36

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Astrolabos (Μήνυμα 28723)
Είπε κανείς ότι εδώ έχουμε δημοκρατία;:P

Οχι:P
Εγω το εχω πει πολλες φορες οτι το καθεστως ειναι δικτατορικο!:P
Αλλα που θα παει... Θα το ανατρεψουμε:P

aitherovamon 10-09-2007 22:56

Στη τελικη αν δεν παμε να ψηφισουμε στις εκλογες, ψηθειτε να ψηφισουμε εδω μεσα για να ριξουμε τη δικτατορια...:Pκαι να βγαλουμε πρωθυπουργο και τετοια!

Cantona13 11-09-2007 15:48

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aitherovamon (Μήνυμα 28802)
Στη τελικη αν δεν παμε να ψηφισουμε στις εκλογες, ψηθειτε να ψηφισουμε εδω μεσα για να ριξουμε τη δικτατορια...:Pκαι να βγαλουμε πρωθυπουργο και τετοια!

Ναι ναι... Να εχουμε και προεκλογικες εκστρατειες, ντιμπέιτ και αλλες ομορφιες:P

depoina 11-09-2007 15:54

Συνεχίστε τις ομορφιές σας στο εκτός θέματος....

Alternativeway 11-09-2007 19:30

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ;:
http://www.ecogreens.gr/ekloges/egfiles/Giati_OP.html

aitherovamon 11-09-2007 20:01

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Alternativeway (Μήνυμα 28918)

Ωχ μας την πεσαν...:P

Παντως καλοι δουλεια κανουν και οι οικολογοι αλλα και σαν την αριστερα δεν καταλαβαινω γιατι δεν ειναι ενωμενοι...

βαγγελης 11-09-2007 20:23

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aitherovamon (Μήνυμα 28932)
Ωχ μας την πεσαν...:P

Παντως καλοι δουλεια κανουν και οι οικολογοι αλλα και σαν την αριστερα δεν καταλαβαινω γιατι δεν ειναι ενωμενοι...

Η καρέκλα και ο τίτλος του προέδρου είναι πολύ γλυκά για να τα απαρνηθούν

Panagioths 11-09-2007 20:27

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Alternativeway (Μήνυμα 28918)

Μου αρέσει που έχετε site με περιεχόμενο καθώς και το οτι έχετε γράψει αναλυτικά λόγους για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να σας ψηφίσει :)

Alternativeway 12-09-2007 03:49

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο βαγγελης (Μήνυμα 28936)
Η καρέκλα και ο τίτλος του προέδρου είναι πολύ γλυκά για να τα απαρνηθούν

Οι οικολόγοι πράσινοι δεν έχουν προεδρο ούτε γραμματέα και τέτοια αλλά συλλογική ηγεσία και το πιο δημοκρατικό εσωτερικό καταστατικό.

Οι οικολόγοι είναι ενωμένοι, ένα μόνο ψηφοδέλτιο εκπροσωπεί το οικολογικό κίνημα, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι ελληνες οικολόγοι είναι του βλαμμένου του βεργή.

οι οικολόγοι εναλλακτικοί πάλι είναι το παλιό όνομα του κόμματος της πολιτικής οικολογίας, εχει διαλυθεί εδώ και 14 χρόνια αλλά ένας κύριος δερτούζος τέως στρατιωτικός κατεβάζει που και που ενα συνδυασμό μ αυτό το όνομα χώρις όμως να στέλνει και ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα.

Όρισμένα (μην πω όλα) τα ΜΜΕ φοβούμενα την πιθανότητα ν αλλάξουν οι παίκτες της πολιτικής σκακιέρας, συντηρούν είτε το μύθο του οικολόγου γραφικού, είτε το μύθο των οικολόγων που παίζουν κοκορομαχία(το άρθρο της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας της περασμένης κυριακής που μιλάει για διασπασμένο οικολογικό χώρο ήταν σκανδαλώδες δείγμα κιτρινισμού και ειλικρινα δεν το περίμενα από μέρους της) είτε πως δεν υπάρχει (στην ert είπαν πριν καμποσες μέρες για παράδειγμα ότι το οικολογικό κίνημα δεν εκπροσωπέιτε στην ελλάδα, στον SKAI βάλαν πρώτο θέμα σήμερα την περιοδεία των οικολόγων πρασίνων στον μολυσμένο ασωπό και τη δράση των ευρωπαίων πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο για το θέμα και ούτε που αναφέραν τον ρόλο των οικολόγων πρασίνων κλπ κλπ)

Παιδία μην τους πιστεύετε έχουν μοιράσει την πίττα και φοβούνται... ιδιαίτερα τώρα που έχουν διαρεύσει στοιχεία από τα τελευταία γκαλοπ...

βαγγελης 12-09-2007 20:26

Οι Πράσινοι δεν έχουν πρέδρο οι άλλοι έχουν και το να τους φωνάζουν ''πρόεδρε'' έστω και 5 άτομα είναι γι αυτούς ηδονή

aitherovamon 14-09-2007 14:18

Μηπως ξερει κανει τι ειναι ο αριθμος ΕΕΑ;
αν μπεις στο υπουργειο εσωτερικων για να δεις που ψηφιζεις σου το ζηταει πρωτο πρωτο.13 νουμερα ειναι.και γενικα που μπορει να μαθει καποιος που ψηφιζει για πρωτη φορα που δινει..;

Panagioths 14-09-2007 14:22

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aitherovamon (Μήνυμα 29480)
Μηπως ξερει κανει τι ειναι ο αριθμος ΕΕΑ;
αν μπεις στο υπουργειο εσωτερικων για να δεις που ψηφιζεις σου το ζηταει πρωτο πρωτο.13 νουμερα ειναι.και γενικα που μπορει να μαθει καποιος που ψηφιζει για πρωτη φορα που δινει..;

http://www.world.gr/images/misc/mathe_pou_psifizeis.gif
Αρκεί να ξέρεις το επώνυμο/όνομα/πατρώνυμο/μητρώνυμο/χρονολογία γέννησής σου. Δεν χρειάζεται ο αριθμός ΕΕΑ πουθενά. Στους εκλογικούς καταλόγους που θα σε ψάξουν όταν πας να ψοφήσεις θα σε εντοπίσουν βάσει επωνύμου πρώτα, μετά όνομα και λοιπά στοιχεία :)

Alternativeway 14-09-2007 15:05

EEA ειδικός εκλογικός αριθμός, αν τον ξέρεις κάνεις ευκολότερη τη δουλειά του γραμματέα του εκλογικού τμήματος, αλλιώς δεν τον χρειάζεσαι

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:50.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0