WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Κόσμος
Μεγάλες Αλήθειες
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-04-2007, 12:42   #1 (permalink)
sail away...

Το avatar του χρήστη Κασσάνδρα

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Κασσάνδρα is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Κασσάνδρα Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Κασσάνδρα
Προεπιλογή "MACEDONIA" αποκαλούν τα Ελληνικά Πετρέλαια τη FYROM

Χάρτη που χαρακτηρίζει τη FYROM "MACEDONIA" κατέθεσε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης στο Τμήμα Πρακτικών της Βουλής κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης για το θέμα της FYROM.

"Έχω στα χέρια μου ένα έντυπο, μία φωτοτυπία των ελληνικών πετρελαίων, που το καλοκαίρι το πρόβαλε στο Λονδίνο για να βρει νέους μετόχους και συνεταίρους. Εκεί, λοιπόν, στο χάρτη που φιγουράρει και έγχρωμα μπροστά-μπροστά τα Ελληνικά Πετρέλαια, που ελέγχονται από το ελληνικό δημόσιο και διορίζεται η διοίκηση από την Κυβέρνηση, ονομάζουν στο χάρτη αυτό φαρδιά-πλατιά με το λεγόμενο συνταγματικό όνομα τη FYROM" είπε ο κ.Μαγκριώτης και συνέχισε:

"Θέλω να ξέρω αν εκλήθη στην τάξη. Ζητήθηκε η παραίτηση αυτής της διοίκησης; Και δημόσια πρέπει να γίνονται αυτά, γιατί τα έγγραφα αυτά είναι δημόσια. Έχουν διακινηθεί δημόσια και στο εξωτερικό. Όταν βλέπουν εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου οι διπλωματικοί παράγοντες και οι κυβερνήσεις του εξωτερικού, ότι δεν ανακαλούνται αυτές οι διοικήσεις και δεν ζητείται η παραίτηση τους, τότε αποθρασύνονται".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ.Μαγκριώτη

"Κύριε Πρόεδρε, είναι γεγονός ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο και δύσκολο. Η Ελλάδα όμως έχει τις δυνατότητες και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν ειδικότερα με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήταν ακόμα πιο δύσκολο θέμα γιατί υπήρχε από την άλλη πλευρά και απειλή πολέμου εάν συμβεί αυτό και το πέτυχε.

Η παρούσα Κυβέρνηση είχε δύο κύκλους πολιτικής για να αντιμετωπίσει το θέμα και αυτούς άσκησε. Προκάλεσε την πρωτοβουλία Νίμιτς, αποδέχτηκε ασμένως την απαράδεκτη πρόταση πακέτου του κ. Νίμιτς ενώ η FΥRΟΜ την απέρριψε και η Ελλάδα βρέθηκε παγιδευμένη.

Δεύτερος κύκλος: Ακύρωσε με τη δήλωση του κ. Καραμανλή από τη Νέα Υόρκη πως δεν θα ασκήσει η Ελλάδα βέτο στην ένταξη της FΥRΟΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό, είτε την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε το ΝΑΤΟ, Έτσι αποθρασύνθηκε ιδιαίτερα η νέα ηγεσία της FΥRΟΜ και προχώρησε σε όλα αυτά τα απαράδεκτα. Ακύρωσε δηλαδή ο Πρωθυπουργός την πολιτική της χώρας, τα δραστικά και αποτελεσματικά μας όπλα, αυτοχειριάστηκε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΟΙ ΗΠΑ αναγνώρισαν το Νοέμβριο του 2003, αμέσως μετά τις εκλογές τους και αφού υφάρπαξαν την ψήφο της ομογένειας με μεγάλα λόγια, με το λεγόμενο συνταγματικό όνομα FYRΟΜ και έρχονται τώρα και προκαλούν με την πρόσφατη επιστολή της κ. Ράις, μετά μάλιστα από τη συνάντηση της κ, Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον, ότι θα στηρίξουν αποφασιστικά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη συνέχεια -που είναι τους επόμενους μήνες- με το λεγόμενο συνταγματικό όνομα. Και η Κυβέρνηση δια προφορικής δήλωσης της κυρίας Υπουργού αντί να απαντήσει στην επιστολή της κ. Ράις, κάνει μάθημα γεωγραφίας στην FYRΟΜ, πως γειτονεύει με την Ελλάδα - λες και δεν το ξέρει- και μαζί μας πρέπει να λύσει το θέμα.

Εάν δεν ασκήσετε και στον δημόσιο λόγο αλλά και με έργο αποφασιστική πολιτική με καθαρούς στόχους, με καθαρές κουβέντες, τότε δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Είπε ο κύριος Υπουργός προηγουμένως, ότι η FΥRΟΜ πρέπει να μπει σε μία λογική κοινής ονομασίας πριν από την ένταξη. Πρέπει να είναι σαφέστατη η τοποθέτηση «και δεν είναι της Κυβέρνησης- ότι αν δεν βρεθεί κοινή ονομασία, αποδεκτή από τις δύο πλευρές, δεν θα υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η καθαρή θέση πρέπει να υπάρξει από την Κυβέρνηση και από τη χώρα.

Δεύτερον, είπε ο κύριος Υπουργός πως νουθετούνται και οι φορείς της ιδιωτικής οικονομίας και του δημοσίου να μην προχωρούν σε λανθασμένες πράξεις. Εγώ θέλω αποτελέσματα, κύριε Υπουργέ, δεν θέλω νουθεσίες εσωτερικής διαβούλευσης που κανείς δεν τις ξέρει και δεν έχουν δημόσιο αντίκρισμα.

Έχω στα χέρια μου ένα έντυπο, μία φωτοτυπία των ελληνικών πετρελαίων, που το καλοκαίρι το πρόβαλε στο Λονδίνο για να βρει νέους μετόχους και συνεταίρους. Εκεί, λοιπόν, στο χάρτη που φιγουράρει και έγχρωμα μπροστά-μπροστά τα Ελληνικά Πετρέλαια, που ελέγχονται από το ελληνικό δημόσιο και διορίζεται η διοίκηση από την Κυβέρνηση, ονομάζουν στο χάρτη αυτό φαρδιά-πλατιά με το λεγόμενο συνταγματικό όνομα τη FYROM.

Θέλω να ξέρω αν εκλήθη στην τάξη. Ζητήθηκε η παραίτηση αυτής της διοίκησης; Και δημόσια πρέπει να γίνονται αυτά, γιατί τα έγγραφα αυτά είναι δημόσια. Έχουν διακινηθεί δημόσια και στο εξωτερικό. Όταν βλέπουν εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου οι διπλωματικοί παράγοντες και οι κυβερνήσεις του εξωτερικού, ότι δεν ανακαλούνται αυτές οι διοικήσεις και δεν ζητείται η παραίτηση τους, τότε αποθρασύνονται, κύριε Υπουργέ. Αυτό σας ζητώ, την άμεση παραίτηση αυτής της ηγεσίας, για να αποδείξετε εμπράκτως ότι αυτά που λέτε, τα εννοείτε".
http://www.gothess.gr/docs/mixnews.asp?ID=4535

Αν ξεπεράσουμε την κομματική αντιπαράθεση, μπορούμε να επικεντρωθούμε στο γεγονός αυτό καθέ αυτώ!

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές