|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Η καρδία μας κάνει πάνω από 100.000 χτυπήματα σε μια μέρα. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
...
![]() Εγγραφή: Nov 2007
![]() |
Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Αφγανιστάν υπέβαλλε την παραίτησή του, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τους στόχους του πολέμου. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση αξιωματούχου αυτού του βαθμού σε σχέση με ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής.
Ο Μάθιου Χοχ, στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι έχει πλέον αμφιβολίες για τους στόχους του πολέμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. "Έχω χάσει την κατανόηση και την πίστη στους στρατηγικούς στόχους της παρουσίας των ΗΠΑ" στο Αφγανιστάν, δηλώνει ο Χοχ. "Έχω αμφιβολίες και επιφυλάξεις για την τωρινή μας στρατηγική και την στρατηγική που χαράσσεται για το μέλλον, όμως η παραίτησή μου δεν οφείλεται στον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου, αλλά στα αίτια και στους σκοπούς του", συμπληρώνει. "Θέλω οι πολίτες στο Άινταχο, στο Αρκάνσας και στην Αριζόνα να καλέσουν τους γερουσιαστές τους και να τους πουν ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι σωστός" αναφέρει επίσης, ενώ άξια λόγου είναι η επισήμανσή του ότι σε ορισμένα μέρη του Αφγανιστάν οι αντάρτες ενδυναμώθηκαν μετά την αμερικανική επέμβαση. Σημειώνεται ότι ο Χοχ συναντήθηκε με τον ειδικό εκπρόσωπο των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος του πρότεινε άλλη θέση στην Καμπούλ, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε. Η είδηση για την παραίτηση του υψηλόβαθμου αξιωματούχου, γίνεται γνωστή την ημέρα που ακόμη οκτώ αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, από επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες στο νότιο Αφγανιστάν, κάνοντας έτσι τον Οκτώβριο που διανύουμε τον πιο αιματηρό μήνα, από το 2001 - έτος της αμερικανικής εισβολής στη χώρα. Nooz.gr |
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:32.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο