|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Πινόκιο σημαίνει το μάτι του πεύκου. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
![]() |
Ήταν μόλις η δεύτερη συνάντηση ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Κιμ Γιονγκ Ιλ και Ρο Μου Χιουν, βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορεάς, Πιονγκγιάνγκ. Η χώρα διχοτομήθηκε το 1953 και έκτοτε η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. Σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης και συμφιλίωσης, ο Ρο Μου Χιουν διέσχισε πεζός, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, την αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες. «Ελπίζω ότι μετά το δικό μου πέρασμα, περισσότεροι άνθρωποι θα πράξουν το ίδιο. Αυτή η γραμμή σταδιακά θα σβήσει και το τοίχος θα πέσει» δήλωσε ο Ρο Μου Χιουν. Οι Βορειοκορεάτες υποδέχτηκαν τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο ζητωκραυγάζοντας και κυματίζοντας ροζ και κόκκινα πλαστικά λουλούδια. Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ, ήταν λιγότερο θερμός, φορούσε την κλασική του στολή του αλεξιπτωτιστή και τα διπλόσολα παπούτσια που τον έκαναν να δείχνει ψηλότερος από τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι τυπικές χειραψίες και η 12λεπτη τελετή υποδοχής. Σκοπός της τριήμερης διάσκεψης είναι η έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με τη Βόρεια Κορέα και αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η Σεούλ εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας προς την Πιονγκγιάνγκ. Η επίσκεψη του Ρο θα διαρκέσει έως αύριο Πέμπτη και οι ουσιαστικές συνομιλίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Evil Nazi
![]() |
Τους πήρε 54 χρόνια από το 1953 να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ τους, για χάρη της ειρήνης και της ευημερίας. Νότιος και Βόρεια Κορέα σύναψαν χτες μέσω των ηγετών τους συμφωνία για μόνιμη ειρήνη μεταξύ τους. Την κίνηση όπως ήταν αναμενόμενο χαιρέτισαν οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας που είναι και οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η συμφωνία για τερματισμό του πολέμου και αρχή της ειρήνης έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση διακοπής της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα και σταδιακό παροπλισμό των εργοστασίων παραγωγής αυτών, υπό την εποπτεία των Αμερικανικών αρχών. |
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:46.

Ήταν μόλις η δεύτερη συνάντηση ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Κιμ Γιονγκ Ιλ και Ρο Μου Χιουν, βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορεάς, Πιονγκγιάνγκ. Η χώρα διχοτομήθηκε το 1953 και έκτοτε η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. 

Τους πήρε 54 χρόνια από το 1953 να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ τους, για χάρη της ειρήνης και της ευημερίας. Νότιος και Βόρεια Κορέα σύναψαν χτες μέσω των ηγετών τους συμφωνία για μόνιμη ειρήνη μεταξύ τους. Την κίνηση όπως ήταν αναμενόμενο χαιρέτισαν οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας που είναι και οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η συμφωνία για τερματισμό του πολέμου και αρχή της ειρήνης έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση διακοπής της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα και σταδιακό παροπλισμό των εργοστασίων παραγωγής αυτών, υπό την εποπτεία των Αμερικανικών αρχών. 

Υβριδικός τρόπος