|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους, τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
Brainlagged
![]() |
Ποινική δίωξη σε βάρος του Τζέιμς Μπόναρντ Φάουλερ, ενός λευκού συνταξιούχου αστυνομικού στην πόλη Μπέρμινχαμ της Αλαμπάμα άσκησε δικαστήριο για το φόνο του Τζίμι Λι Τζάκσον, ενός μαύρου στην διάρκεια μιας διαδήλωσης για την διεκδίκηση πολιτικών δικαιωμάτων από μέρους των μαύρων πριν από 42 ολόκληρα χρόνια -υπόθεση που αθέλητα προκάλεσε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στις ΗΠΑ το 1965. Η δολοφονία είχε προκαλέσει σειρά κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην διαβόητη "Ματωμένη Κυριακή", όταν διαδηλωτές για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στη Σέλμα της Αλαμπάμα είχαν υποστεί ξυλοδαρμούς. Ο 74χρονος Φάουλερ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών εάν καταδικασθεί, δήλωσε ο εισαγγελέας Μάικλ Τζάκσον, ο μοναδικός εκλεγμένος μαύρος εισαγγελέας στην πολιτεία. "Είμαι προϊόν της νομοθεσίας περί ψήφου. Δε θα εκλεγόμουν χωρίς αυτήν. Είναι ειρωνικό ότι εγώ είμαι ο κατήγορος σε αυτή την υπόθεση", σχολίασε ο Τζάκσον. Η δίωξη εντάσσεται σε μια σειρά ερευνών που αφορούν φόνους εκείνης της περιόδου στις νότιες αμερικανικές Πολιτείες, που δεν έχουν διαλευκανθεί. Το FBI είχε ανακοινώσει το Φεβρουάριο ότι επανεξετάζει τουλάχιστον 100 υποθέσεις. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
![]() |
Νωρίς το θυμήθηκαν να τον καταδικάσουν...
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Brainlagged
![]() |
Φαντάσου τώρα να είσαι 74 χρονών, πρώην αστυνομικός, να έχεις αλλάξει τόσα συστήματα πολιτικά και κοινωνικά και έπειτα από τόσα χρόνια στα γεράματα να σε δικάζουν για πράξεις που έγιναν 42 χρόνια πριν με τους νόμους και τις απόψεις του σήμερα.. Πίκρααααα!
|
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:56.

Ποινική δίωξη σε βάρος του Τζέιμς Μπόναρντ Φάουλερ, ενός λευκού συνταξιούχου αστυνομικού στην πόλη Μπέρμινχαμ της Αλαμπάμα άσκησε δικαστήριο για το φόνο του Τζίμι Λι Τζάκσον, ενός μαύρου στην διάρκεια μιας διαδήλωσης για την διεκδίκηση πολιτικών δικαιωμάτων από μέρους των μαύρων πριν από 42 ολόκληρα χρόνια -υπόθεση που αθέλητα προκάλεσε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στις ΗΠΑ το 1965. Η δολοφονία είχε προκαλέσει σειρά κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην διαβόητη "Ματωμένη Κυριακή", όταν διαδηλωτές για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στη Σέλμα της Αλαμπάμα είχαν υποστεί ξυλοδαρμούς. Ο 74χρονος Φάουλερ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών εάν καταδικασθεί, δήλωσε ο εισαγγελέας Μάικλ Τζάκσον, ο μοναδικός εκλεγμένος μαύρος εισαγγελέας στην πολιτεία. "Είμαι προϊόν της νομοθεσίας περί ψήφου. Δε θα εκλεγόμουν χωρίς αυτήν. Είναι ειρωνικό ότι εγώ είμαι ο κατήγορος σε αυτή την υπόθεση", σχολίασε ο Τζάκσον. Η δίωξη εντάσσεται σε μια σειρά ερευνών που αφορούν φόνους εκείνης της περιόδου στις νότιες αμερικανικές Πολιτείες, που δεν έχουν διαλευκανθεί. Το FBI είχε ανακοινώσει το Φεβρουάριο ότι επανεξετάζει τουλάχιστον 100 υποθέσεις.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο