![]() |
Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές
Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές όλων των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων και στην ΕΦΕΕ. Οι κάλπες στις σχολές άνοιξαν από τις 8 το πρωί και κλείνουν στις 8 το βράδυ. Στο επίκεντρο των φετινών φοιτητικών εκλογών βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κοινό στοίχημα όλων των παρατάξεων να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές στις κάλπες, μιας και η αποχή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό κίνημα. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων, στην έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.
|
Απάντηση: Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές
Και εγώ τώρα "ετοιμάζω" το ψηφοδέλτιό μου στο Word...Άκυρο στα κομματόσκυλα.
|
Σήμερα το έμαθα κι εγώ... Ποιός πάει στην πατησίων να ψηφίσει τώρα... ;D
|
Παράθεση:
Κανε μια ωραια αποχη να γουσταρουμε ολοι μας... |
Αυτό θα κάνω... Δεν θα πάω επειδή έχω δουλειές αλλά και βαριέμαι και θα λέω οτι απέχω :D:D:D:D
|
Παράθεση:
|
Δηλαδη αν δεν απεχεις τι μπορεις να ψηφισεις;
ολοι τα ιδια λενε,, θα και θα......και θα.... αποχη ή ενα ακυρο που τους πληγωνει περισσοτερο... |
Οι φοιτητικές εκλογές είναι μία από τις μεγαλύτερες απάτες! Κομματοποιημένα είναι όλα και όλα τα κομματόσκυλα βολεύονται (δεξιά, μεσαία και αριστερά) και εμείς νομίζουμε οτι ψηφίζουμε για να γίνει κάποια αλλαγή... χεχε!
|
Ελπίζω τώρα που τελείωσε το πανηγυράκι τους να μας αφήσουν σε ησυχία αρκετά μας ζάλισαν αυτές τις μέρες.
|
Σιγα μην μας αφησουν!Απο την αρχη της χρονιας εμας μας ειχαν ζαλισει τωρα θα σταματησουν;Απλως δεν θα ειναι στο βαθμο που ηταν πριν!
@αιθερο,Παναγιωτη:Και εγω μαζι σας αλλα με την αποχη δεν τους κανεις κακο!Περισσοτερο κακο τους κανεις με το ακυρο ή με το να ψηφισει καποια "ακυρη" παραταξη! |
Δεν με ενδιαφέρει να τους κάνω κακό αλλά τουλάχιστον να μην τους κάνω και καλό!
Αν θέλουμε να κάνουμε κακό στα κομματόσκυλα πρέπει να κάνουμε δική μας παράταξη και να προσπαθήσουμε να πάρουμε με το μέρος μας τον φοιτητικό λαό. |
Σωστο και το εχω σκεφτει και εγω!
|
Παράθεση:
|
Θα το ψαξω παντως!Τωρα το αν θα το κανω δεν ξερω!
|
το σκεφτηκαν και σε μας εδω μερικοι εδω και κατεβασαν ενα υποψηφιο οταν η δαπ ειχε γυρω στους 400...
|
Όταν οι άλλοι έχουν έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό πίσω τους τι να κάνεις μόνος σου στις εκλογές.Ας μην ξεχνάμε οτι οι φοιτητικές παραταξεις είναι μαγαζάκια των κομμάτων άλλωστε.Το καλύτερο είναι να τους σαμποτάρεις με αποχη και άκυρο και αυτοοργανωμένα και ανεξάρτητα όσοι ενδιαφερόμαστε να τους δειξουμε ότι δεν χρειαζόμαστε την κηδεμονία τους για να λύσουμε τα προβλήματα μας..
|
Αυτό που λέτε δεν γίνεται απλούστατα γιατί οι περισσότεροι ψηφίζουν βάσει των κολλητών που έχουν σε κάποια παράταξη ή με τη μέθοδο του σπαζ@ρχιδισμού και με αντάλλαγμα καμιά σημείωση,καμιά αναφορά κτλ.
|
Ναι αλλα αμα ψηφίσουμε λευκό ή άκυρο και πάλι θα βγει μια παράταξη η οποία θα "λύσει" τα προβλήματα.. Δεν τους νοιάζει με πόσους ψήφους θα εκλεγούν αλλά το να εκλεγούν.
|
καλά ας εκπροσωπούν αυτοί 50 άτομα μόνο και θα σου πω μετά τι αξία θα έχουν τα αποτελέσματα των εκλογών τους.Το θέμα είναι ότι στηρίζονται από μεγάλη μερίδα συμφοιτητών μας που τους νομιμοποιεί.
|
Ούτε καν να εκλεγούν...
Οι φοιτητικές εκλογές δεν έχουν σημασία για κανέναν. Δεν έχουν νόημα. Αγγαρεία είναι... Άντε να δεχθώ ότι τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων αισθάνονται σημαντικά για μία μέρα. Τίποτα παραπάνω. |
Παράθεση:
αυτο ,αν μπορεσει καποιος να το αποτρεψει ,δηλαδη να μην ψηφιζουν οι φιλοι τους φιλους και ας μην συμφνωνουν με την παραταξη,τοτε ισως να δουμε και καποια αλλαγη σε αυτα τα πανεπιστημια... |
Παράθεση:
Πάντως η σημασία των φοιτητικών εκλογών είναι ανύπαρκτη, η ΔΑΠ παίρνει τις περισσότερες σχολές και οι αριστερές παρατάξεις σχεδόν όλες τις συνελεύσεις γιατί έχουν συσπείρωση. |
Οταν λες "συσπειρωση" εννοεις μεσα στην παραταξη τους ή οτι π.χ. τα ΕΑΑΚ με την ΠΚΣ ειναι "κολληταρια";Γιατι αν εννοεις το δευτερο στο τμημα μας μαλλον δεν ισχυει!Στη μια και μοναδικη συνελευση που εχω παει τσακωνοντουσαν για μ@λακιες!
ΥΓ:Οσο και αν σου φανει απιστευτο ενας φιλος μου μας παροτρυνε να μην τον ψηφισουμε οσοι δεν ειχαμε σκοπο να ψηφισουμε ΔΑΠ!Βεβαια θα μου πεις οτι αυτο συμβαινει μια στις τοσες και θα εχεις και δικιο! |
Παράθεση:
Δεύτερον λέγοντας "συσπείρωση" εννοώ πως μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο που τους στηρίζει και στις συνελεύσεις. Αντίθετα η ΔΑΠ τους μαζεύει μόνο στις εκλογές και στις συνελεύσεις δεν πάει ούτε το 10%. Ο φίλος σου είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και ο κανόνας είναι πως στα ζαλίζουν 1-2 βδομάδες πριν τις εκλογές και μετά τα ίδια άτομα εξαφανίζονται.Τα έχω βαρεθεί τόσα χρόνια αυτά... |
οντως κατανταει βαρετο και κουραστικο αυτο ολη την ωρα πριν τις εκλογες να σου τα πρηζουν και να παριστανουν οτι και καλα ειναι φιλοι σου και μετα να κανουν οτι δεν σε ξερουν...
παντως,αυτο για τις αριστερες παραταξεις ισχυει.Μαζευουν υπερβολικα πολυ κοσμο στις συνελευσεις που τους στηριζει και συμφωνει με οσα λενε ,αλλα τους χανει στις εκλογες λογω φιλιας η αλλων βλακειων... οχι οτι οι αριστερες παραταξεις θα μπορουσαν να αλλαξουν πολλα πραγματα αλλα τουλαχιστον,θα παλευαν για κατι καλυτερο στα πανεπιστημια... |
Παράθεση:
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε εμάς: Η ΠΑΣΠ στις συνελέυσεις είχε πάρει μέχρι 35 ψήφους και στις εκλογές πήρε 135. Καμία παράταξη δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα γιατί καμία δεν είναι ανεξάρτητη,εντολές εκτελούν κάνοντας ταυτόχρονα ψηφοθηρία με κάθε τρόπο. |
ρε συ,τωρα φαινομενο στο τει λαρισας,στο τμημα της στεφ που και καλα υποτιθεται οτι ειναι και η μεγαλυτερη πλειονοτητα των φοιτητων και που και καλα οτι αποφαση βγει εκει,βγαινει και στα αλλα τμηματα...
ενω,τοτε στις συνελευσεις μαζευοντουσαν ενα σωρο αριστεριζοντες και ετσι και ολοι ελεγαν υπερ των καταληψεων ,στις εκλογες κατεβασε η ΔΑΠ 401 υποψηφιους και οπως ειναι λογικο ,ολο και καποιος φιλος του φιλου θα ηταν μεσα σε αυτους και οπως ειναι λογικο αυτοι που ελεγαν ναι στις καταληψεις ψηφισαν την παραταξη που πριν λιγο καιρο ελεγε οχι... |
Παράθεση:
Το φαινόμενο με τους υποψήφιους πάντως είναι τραγικό, υπάρχουν άτομα που δεν έχουν πατήσει σε συνέλευση και ήταν στο ψηφοδέλτιο,έλεος δηλαδή... |
Ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όλες οι παρατάξεις
Νικητές δήλωσαν οι εκπρόσωποι όλων των φοιτητικών παρατάξεων, παρά το γεγονός ότι για μία ακόμα χρονιά δεν συμφώνησαν σε κοινά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και την ανάλυση του Βήματος της Παρασκευής, η ΔΑΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με μικρές απώλειες, στάσιμες οι ΠΑΣΠ και ΠΣΚ, ενώ ενισχυμένες βγήκαν από την κάλπη η ΕΑΑΚ και η Αριστερή Ενότητα.
Από πλευράς ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ.Παπανικολάου είπε: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διατηρεί στο ακέραιο τις δυνάμεις της», προσθέτοντας ότι οι φοιτητές έβαλαν στο περιθώριο όλους εκείνους που προσπάθησαν να καπηλευτούν το φοιτητικό κίνημα με βανδαλισμούς, μολότοφ, βία και αποκλεισμούς. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου υπογράμμισε ότι υπήρξε μια πτώση της ΔΑΠ και ορατή άνοδος της ΠΑΣΠ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η φοιτητική της Πανσπουδαστικής, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της ότι «ενισχύθηκε σημαντικά σε ψήφους και ποσοστά σε πόλεις και συλλόγους που έβαλαν τη σφραγίδα τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος». Σε επίπεδο Σχολών, η ΔΑΠ επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο Πάντειο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στην ΑΣOΕΕ, ενώ αύξησε σημαντικά τα ποσοστά της στο ΕΜΠ, στη Νομική και στο Πολιτικό Αθηνών και στο Γεωπονικό Αθηνών. Αντίθετα, η ΠΑΣΠ υπερίσχυσε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στη Νομική Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών. Επιπλέον, στο Φυσικό και στο Παιδαγωγικό Τμήμα υπερψηφίστηκε το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ. Τέλος, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Θεσσαλίας και στο Δημοκρίτειο η ΠΑΣΠ απέσπασε τις περισσότερες ψήφους. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτο και μονο δειχνει ποσο παρτακιδες ειμαστε!Συμφωνω με τον aitherovamon οτι στην ουσια αυτο συμβαινει γιατι στη ΔΑΠ πχ μπαινουν οι φιλοι μου και τους ψηφιζω γιατι απο μεσα απο την παραταξη ε... καπως θα με βοηθησουν σαν "γαλαζια" παιδια οταν βολευτουν!(το ιδιο ισχυει και για την ΠΑΣΠ) Παράθεση:
ΥΓ:Παλιομ@λακες της βιβλιοθηκης πηγατε να με φιμωσετε χθες!Κοιταξα το ρολοι!Δεν ηταν 20:00 για να μου κλεισετε τον Η/Υ!Αντε πια!Αναγκαστηκα να ξαναγραψω την απαντηση!:grr: |
Το γράφω εδώ γιατί δεν είναι είδηση ώστε να ανοίξω νέο θέμα.
Τις τελευταίες 15 μέρες στη σχολή μου ζήσαμε ιστορικές δημοκρατικές στιγμές! Λόγω μιας πορείας την Τετάρτη οι αριστερές παρατάξεις ήθελαν κατάληψη μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Η μία παράταξη ήθελε κατάληψη μόνο για την Τετάρτη και η άλλη για το 3ήμερο 12-14/12 (δεν έχει σημασία ποιός ήθελε τι). Γίνεται λοιπόν η πρώτη συνέλευση πριν 15 μέρες με πρωτοφανή πλαίσια για κατάληψη 2 εβδομάδες μετά (6 χρόνια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο). Η συνέλευση δεν γίνεται λόγω μη ύπαρξης απαρτίας και μεταφέρεται 1 βδομάδα αργότερα. Ως συνέλευση εξ' αναβολής που μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει απαρτία διεξάγεται κανονικά αλλά δεν βγαίνει απόφαση καθώς στον 2ο γύρο τα λευκά συν οι ψήφοι της 2ης παράταξης ήταν περισσότερα από τους ψήφους της 1ης παράταξης. Και εδώ αρχίζουν οι μεγάλες στιγμές!! Ορίζεται νέα συνέλευση 5 μέρες μετά,για σήμερα (κάτι που θεωρείται νόμιμο μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις) μιας και η κατάληψη πρέπει να γίνει ντε και καλά ρε παιδί μου! Έλα όμως που πάλι δεν υπήρξε απαρτία επειδή η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ (οι κατά τα άλλα υπερασπιστές των φοιτητών για ανοιχτή σχολή) εξαφανίστηκαν την ώρα της συνέλευσης... Κι εδώ γίνεται το καλύτερο όλων: Αποφασίζει μόνο του το ΔΣ των παρατάξεων να γίνει κατάληψη μεθαύριο που είναι η πορεία! Δηλαδή 5-6 άτομα που ήταν εκεί εκείνη την ώρα υποκαθιστούν την Γενική Συνέλευση και κλείνουν τη σχολή με το έτσι θέλω ενώ δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να το κάνουν! Μιλάμε για πραγματικό θρίαμβο της Δημοκρατίας!!! Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι: Ζήτω το ελληνικό Πανεπιστήμιο! Ζήτω όλες ανεξαιρέτως οι ανεξάρτητες (εδώ γελάμε!) παρατάξεις! Ζήτω η δημοκρατικότητα των συνελεύσεων! ΑΞΙΟΙ!!! :clap::clap::clap: |
Ρε συ,πες στα παλικαρια να ερθουν λιγο πιο πανω να βοηθησουυν κι εμας...εστω για καμια 2αρι μερουλες.:P
|
Κι εμάς τη φιλοσοφική το πολύ 6 άτομα την είχαν κλείσει για μια μέρα......Ούτε πανό,ούτε τίποτα...απλά ήταν κλειδωμένα και δεν μπορούσε να μπεί κανείς....;D
|
Ωραία πράματα!!!
Ε ρε ώρες ώρες ραβδές που θέλουν ορισμένοι!!! Και οι φοιτητοπατέρες που κάνουν ετσιθελικά κατάληψη και οι φοιτητογλύφτες (ΔΑΠ και λοιποί) που θυμούνται τους φοιτητές μια βδομάδα πριν τις εκλογές!!! |
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:12. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin