![]() |
Απάντηση: Εκκαθάριση Μητρώων Σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Δεν είναι έτσι, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι τραβάει ο άλλος και κάνει τόσα χρόνια να πάρει πτυχίο. Προσωπικά δεν ξέρω κανένα να κάθεται και "να τα ξύνει μέχρι να ματώσουν" 15 χρόνια και πιστεύω πως ξέρω αρκετό κόσμο.
Επίσης ο αρχικός νόμος ήταν ν+2 (λογικό ε; ). Οι αγώνες που καταδικάζεις, έκαναν το χρόνο 2πλάσιο και βοήθησαν στη λήψη κι άλλων αποφάσεων που βοηθούν τους φοιτητές (π.χ στη διακοπή σπουδών). ΥΓ Εμμένω φυσικά στην άποψη ότι οι διαγραφές φοιτητών, ακόμα και στο 2πλασιο του χρόνου, είναι φασιστικές ενέργειες, |
Το ν+2 ήταν πιό σκληρό αλλά και πάλι δεν ήταν παράλογο. Σε πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού αν κοπείς δεύτερη φορα στο ίδιο μάθημα τρως σουτ όπως είσαι. Εκεί τι πρέπει να κάνουν;Να ανατιταχτούν; Πάντως απ' όσο ξέρω απλά κάθονται και διαβάζουν. Άσε που πιστεύω πως άλλα πράγματα έλαβαν υπ' όψιν και όχι τις καταλήψεις και από το ν+2 πήγαμε στο 2ν.
Από εκεί και πέρα "το τι τραβάει ο καθένας" δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την συγκεκριμένη ρύθμιση. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό που μπορείς να πάρεις πτυχίο χωρίς να πας σε ΟΥΤΕ ΜΙΑ παράδοση όσο είσαι φοιτητής. Τώρα το πόσο ικανός βγαίνεις από μία σχολή διαβάζοντας μόνο σε κάθε εξεταστική και απλά περνώντας τα μαθήματα βρίσκοντας sos, σημειώσεις κτλ μην το συζητήσουμε καλύτερα. Σε τελική ανάλυση αν το πρόβλημα είναι πως δεν έχεις χρόνο για τη φοιτητική σου ιδιότητα μπορείς να πας στη γραμματεία,να διακόψεις τις σπουδές σου για 1,2,3,..., ν εξάμηνα και όταν θα μπορέσεις να ασχοληθείς να συνεχίσεις χωρίς αυτά τα εξάμηνα να προσμετρούνται σε αυτά που φοίτησες. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτό ναι είναι ελληνικό ;D |
Ξέρω περίπτωση παιδιού που σπούδαζε στη Σουηδία και έγινε αυτό ακριβώς το πράγμα που αναφέρω,φίλος πρώτης ξαδέρφης μου. Προφανώς και το θεωρώ παράλογο...
Βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Όχι μόνο στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο,γενικότερα στο εξωτερικό. Έχεις όριο απουσιών, τουλάχιστον ένα project ανα εξάμηνο σε κάθε μάθημα,προόδους. Γενικώς σπουδάζουν στην πραγματικότητα,εδώ απλά λέμε πως σπουδάζουμε. Εδώ αν βάλουν όριο απουσιών από παραδόσεις θα γίνει εμφύλιος. Θα τα ξέρεις και από μέσα υποθέτω πόσο ξέφραγκο αμπέλι είναι τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Και αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που δεν θέλει κανείς την αξιολόγηση. Για να μην αποδειχτεί και επίσημα πόσο μπουρδέλ@ είναι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολών. |
εγω λεω πως οι μεταρρυθμισεις πρεπει να γινονται ομοιομορφα και να καλυπτουν ολο το φασμα της παιδειας. Οχι τωρα να αλλαξουμε αυτο και σε 10 χρονια το αλλο. Θες να εφαρμοσεις το ν+2? ωραια, φτιαξε ολο το συστημα ωστε ο μεσος φοιτητης που θα χασει και καναδυο εξαμηνα, αλλα θελει να παρει και πτυχιο, να εχει τα εφοδια να το τελειωσει.
Επισης γι αυτο που λεει το γατονι για το αν σου χρειαζονται αυτα που μαθαινεις κλπ. Εμπειρικα σου λεω, αφου εφυγα απ το πανεπιστημιο και δουλεψα ενα χρονο, δε χρησιμοποιεις συγκεκριμενες γνωσεις.(νταξει δε μιλαμε τωρα να σπουδαζεις αρχιτεκτονας χαιρω πολυ). Κυριως εχεις κανει μια σκληρη προετοιμασια στην αντιμετωπιση καταστασεων και εχεις μαθει να οργανωνεσαι. Οταν πχ δινεις Στατιστικη3 η οποια δε χρειαζεται ΠΟΥΘΕΝΑ αφου οτι μαθαμε εκει πλεον βγαινει απο υπολογιστες, ουσιαστικα εχεις να αντιμετωπισεις μια πολυ δυσκολη κατασταση που για μενα ισοδυναμει με την επιλυση του ''λογω πασχα ηρθαν 15 παλετες κοκα κολα και πρεπει να αποθηκευτουν και να ναι παντα γεματο το ραφι''. Θελω να πω οτι εχει ερθει το μυαλο σου σε μια πρωτη επαφη με αναλογικα παρομοιες καταστασεις που θα κληθεις να αντιμετωπισεις στον εργασιακο χωρο. Τα ελληνικα πανεπιστημια υπολειπονται κατα πολυ των ξενων στο προγραμμα σπουδων αρα και στις παραστασεις απο δυσκολες καταστασεις που ανταπεξηλθε ο φοιτητης γι αυτο και ενα χαρτι απ εξω μετραει στην αγορα εργασιας. |
Το ότι γίνονται και μαθήματα που είναι εντελώς άχρηστα είναι γεγονός και γίνονται για καθαρά πολιτικούς λόγους. Όταν έχεις 147571 ακαδημαϊκούς καθηγητές μαθηματικών τι κάνεις για να μην υπάρχουν γκρίνιες; Βάζεις σε κάθε σχολή Μαθηματικά 1,2,3,4,... ,657 και Στατιστική 1,2,3,...,54 για να διδάσκουν όλοι και να είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Το ίδιο γίνεται και για άλλες κατηγορίες μαθημάτων. Προφανώς πρόκειται για περιττές γνώσεις στις περισσότερες σχολές (αν όχι σε όλες) εις βάρος άλλων μαθημάτων με πρακτική σημασία. Τουλάχιστον αυτό βλέπω στη σχολή μου. Συμφωνώ και στο ότι ελάχιστα απ' όσα μαθαίνεις σου χρησιμεύουν μετά. Αλλά γιατί; Εγώ λέω γιατί τα περισσότερα μαθήματα είναι στο μοτίβο "μπλα,μπλα,μπλα στις παραδόσεις,λύνουμε και καμια άσκηση, 0 εργασίες που θα σε κάνουν να τριφτείς με πρακτικά προβλήματα και στο τέλος ψάχνουμε τις καλές σημειώσεις,μαθαίνουμε και 3 πράγματα παπαγαλία και περνάμε το μάθημα". Τι μαθαίνεις έτσι ακόμα και πρακτική σημασία για μετέπειτα να έχει ένα μάθημα;Τίποτα. Επίσης στα εργαστήρια που προφανώς κάνεις πρακτικότερα πράγματα υπάρχει πρόβλημα εξοπλισμού. Από τις 2 ώρες 1,5 ώρα ψάχνεις να βρεις εξοπλισμό που να λειτουργεί και την άλλη μισή κάνεις κάτι σαν άσκηση. Ε,έτσι δεν γίνεται να μάθεις ποτέ.
|
ρε παιδι μου ναι. γινονται πολλα ασκοπα. Κατ αρχην τα μαθηματικα 1 2 3 653 δε νομιζω στις σχολες να υπαρχουν 653 καθηγητες. Ενας κανει μαθηματικα κι ενας στατιστικη. και ετσι πρεπει δηλαδη. Δυστυχως δε γινεται να μαθαινεις αποκλειστικα αυτο που σπουδαζεις και να κανεις μονο πρακτικη εξασκηση. Θα παρεις ενα γενικο πλαισιο γνωσεων, αφου ετσι κι αλλιως, οπου και να δουλεψεις εκει θα τη μαθεις τη δουλεια οπως σου πουν αυτοι. Το χαρτι που χεις παρει σου χρησμευει μονο για την προσληψη και πουθενα αλλου.
|
Καλά,αυτό με τους καθηγητές μην το λες. Σε εμάς άλλος κάνει Μαθηματικά 1,2 άλλος Μαθηματικά 3,4 άλλος Στατιστική,άλλος αριθμητικές μεθόδους,γενικώς δεν έχουμε παράπονο,υπάρχει ποικιλία!
Συμφωνώ απόλυτα πως όσες γνώσεις και να πάρεις τελικά τη δουλειά σου θα την μάθεις στην πράξη κατά 90%. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την τραγικότητα που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια. |
Παράθεση:
Για το πρόγραμμα σπουδών μη τα ξαναλέμε, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Προσωπικά έχω σε κάθε εξάμηνο τουλάχιστον 3 project, μη βάλω εργασίες και προόδους, είναι αρκετά. Σ' αυτά που λέει ο Ταλος, συμφωνώ σε όλα και στο 2ο ποστ του γατονίου σχεδόν σε όλα. ;D |
Καλό θα ήταν να μπεί ενα τέλος στους αιώνιους φοιτητές και αναγκαστικά μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Η αρχή πρέπει να γίνει κι ας υπάρξει κόστος και σε φοιτητές που θέλουν μεν αλλά δεν προλαβαίνουν να πάρουν πτυχίο . Τα όσα μαθαίνεις στη δουλειά πιθανότατα να μην έχουν καμία σχέση με τα μαθήματα , όπως και η δουλειά σου πιθανότατα δεν θα έχει καμία σχέση με ότι σπουδάσεις
|
| Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:53. |
WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin