|
|||||||
| Μεγάλες Αλήθειες | |
| Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα (1920). Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. | |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
#1 (permalink) |
|
Super Moderator
![]() Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
![]() |
Για άμεση συνέργεια σε δωροληψία κατηγορείται ο προϊστάμενος της Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών- που θεωρείται «εκλεκτός» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας. Συνελήφθη ενώ περίμενε στο αυτοκίνητό του συνάδελφό του εφοριακό που είχε παραλάβει 20.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να τον διευκολύνει σε φορολογικές του εκκρεμότητες.O συλληφθείς είναι και μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου εφοριακών, με αρμοδιότητες εκτός των άλλων την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων του που θα πιάνονταν να «λαδώνονται». Όπως αποκάλυψε η συνεργός του στην κατάθεσή της, η ταρίφα του κυκλώματος εκβίασης έφτανε ακόμη και τα 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο Ν.Α. είχε τα τελευταία χρόνια ραγδαία υπηρεσιακή εξέλιξη, ενώ καταλάμβανε θέσεις σε δύο πολύ σημαντικά όργανα με υπογραφή του ίδιου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Την 1η Φεβρουαρίου 2007 ο Ν.Α. με απόφαση του κ. Αλογοσκούφη έγινε προϊστάμενος στη Δ΄ ΔΟΥ, για να ακολουθήσει στις 16 Αυγούστου η τοποθέτησή του, ύστερα από υπουργική απόφαση, στο β΄ υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Στις 12 Οκτωβρίου, και πάλι με απόφαση του κ. Αλογοσκούφη, ο Ν.Α. τοποθετήθηκε και στο μεικτό υπηρεσιακό συμβούλιο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου, ο Ν.Α. συμμετείχε σε συμβούλια τα οποία όριζαν τις μεταθέσεις και τις μετατάξεις συναδέλφων του, ενώ αποφάσιζε και για τις ποινές που επιβάλλονταν σε συναδέλφους του που πιάνονταν στα «πράσα» να εισπράττουν χρήματα από φορολογουμένους. Η αρχή του τέλους στη δράση του κυκλώματος, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας ήταν αρκετά πλούσια, ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτης κομμωτηρίων κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου στις 10 Δεκεμβρίου πως γυναίκα εφοριακός τον «πλησίασε» προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των βιβλίων του για την περίοδο 2003- 2006. «Στα μέσα Οκτωβρίου ήρθε στο κομμωτήριό μου η κ. Ε.Π. και μου ζήτησε 15.000 ευρώ για εκείνη και 15.000 για το κράτος, ενώ μου διευκρίνισε πως «καλό θα ήταν να δώσεις τα χρήματα, γιατί αλλιώς θα βρούμε πατήματα στα λογιστικά βιβλία και θα πληρώσεις πολύ περισσότερα» κατήγγειλε ο κ. Ι.Φ. στους αστυνομικούς. Ακολούθησε μια ακόμη επίσκεψη της εφοριακού στο κομμωτήριο του Ι.Φ., όπου η εφοριακός τον απείλησε με πρόστιμο 97.000 ευρώ με πρόσχημα ένα βιβλίο για μανικιουρίστ που έλειπε από την επιχείρηση. «Τότε φοβήθηκα και της είπα να κανονίσουμε να της δώσω τα χρήματα που μου είχε ζητήσει αρχικά. Τότε η κ. Ε. Π. μου είπε ότι επειδή καθυστέρησα να επικοινωνήσω μαζί της κάποιες μέρες το ποσό που έπρεπε να της δώσω ήταν 20.000 για την ίδια και 15.000 για το κράτος. Τότε μου ανέφερε ότι ένα κομμωτήριο που είναι στο Κολωνάκι την ημέρα του Αγίου Σάββα για το κλείσιμο των βιβλίων τής έδωσε 150.000 ευρώ!», κατέθεσε ο ιδιοκτήτης στην Αστυνομία, όπου πήγε προκειμένου να στηθεί «παγίδα» στην εφοριακό. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 12 Δεκεμβρίου, όταν και εμφανίστηκε η εφοριακός στο κομμωτήριο και παρέλαβε 20.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. «Τώρα θα ηρεμήσεις και εσύ και εμείς, να χαρεί ο έφορος για να τελειώσει», είπε η εφοριακός στον επιχειρηματία ο οποίος τη ρώτησε «αν ξέρει ο έφορος», για να λάβει την καταφατική της απάντηση. (tanea.gr) Made in Greece... ![]() |
|
|
|
|
![]() |
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:27.

Για άμεση συνέργεια σε δωροληψία κατηγορείται ο προϊστάμενος της Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών- που θεωρείται «εκλεκτός» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας. Συνελήφθη ενώ περίμενε στο αυτοκίνητό του συνάδελφό του εφοριακό που είχε παραλάβει 20.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να τον διευκολύνει σε φορολογικές του εκκρεμότητες.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο