WORLD.gr

WORLD.gr (http://www.world.gr/forum/)
-   Ελλάδα (http://www.world.gr/forum/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/)
-   -   Αναγνώριση των πτυχίων από αμερικανικά κολλέγια προωθεί η κυβέρνηση (http://www.world.gr/forum/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-3746.html)

depoina 29-11-2007 12:22

Αναγνώριση των πτυχίων από αμερικανικά κολλέγια προωθεί η κυβέρνηση

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, το υπουργείο παιδείας θα αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων αμερικανικών κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού παιδείας και των εκπροσώπων της αμερικανικής κυβέρνησης την Τετάρτη και οι τελευταίοι τόνισαν ότι για λόγους ισονομίας δεν πρέπει να μείνουν εκτός της ρύθμισης τα αμερικανικών συμφερόντων ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη από την κοινοτική οδηγία 36/2005 να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα μόνο των κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η ρύθμιση θα συμπεριλάβει και τα αμερικανικά ιδρύματα.

«Στο μέτρο που αυτές οι δύο μεταρρυθμίσεις, η συνταγματική μεταρρύθμιση, αλλά και η μεταρρύθμιση στο χώρο της υπηρεσίας της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, αγγίζουν την ύπαρξη και τη λειτουργία τέτοιων δομών, βεβαίως και αυτά εμπίπτουν στο πεδίο της ρύθμισής μας» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.
Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ο υπουργός αποφάσιζε να αγνοήσει τα μεγάλα αμερικάνικά κολέγια, όπως το Deree, τότε ίσως και να υπήρχαν νέες δικαστικές προσφυγές για λόγους ίσης μεταχείρισης, που θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Η ρύθμιση αυτή ετοιμάζεται από το υπουργείο και είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Deree...αξιόλογο αμερικανικό κολλέγιο που πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί....
Απαραίτητος εξοπλισμός για την εισαγωγή σου σε αυτό είναι μια τσουγκράνα και να ξέρεις να γράφεις το χελοου στα αγγλικά... :grr:

χαρα 29-11-2007 13:21

Απάντηση: Αναγνώριση των πτυχίων από αμερικανικά κολλέγια προωθεί η κυβέρνηση

Καλημέρα,

Δε ξέρω αν έχεις σπουδάσει στο Deree και έχεις αυτή την γνώμη. Κακώς πάντως είτε έχεις αποφοιτήσει έιτε όχι από εκεί διότι και πτυχίο αγγλικών πρέπει να έχεις για να μπεις αλλά και σκληρή είναι η μετέπειτα πορεία μέχρι το έτος αποφοίτησης. Αν δε θεωρείς το Αμερικάνικο Κολλέγιο αξιόλογο τότε ποια πανεπιστήμια είναι? Τα ελληνικά μήπως που οι φοιτητές πηγαίνουν στις αίθουσες όποτε θυμηθούν? Να προσέχουμε λίγο τι δημοσιεύουμε γιατί το Αμερικάνικο Κολλέγιο είναι πάνω από 100 χρόνια στην Ελλάδα και μεγάλο κύρος έχει και αξία. Για αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα αναγνωριστεί από το κράτος.

Mazda 6 29-11-2007 14:14

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο χαρα (Μήνυμα 36993)
Καλημέρα,

Δε ξέρω αν έχεις σπουδάσει στο Deree και έχεις αυτή την γνώμη. Κακώς πάντως είτε έχεις αποφοιτήσει έιτε όχι από εκεί διότι και πτυχίο αγγλικών πρέπει να έχεις για να μπεις αλλά και σκληρή είναι η μετέπειτα πορεία μέχρι το έτος αποφοίτησης. Αν δε θεωρείς το Αμερικάνικο Κολλέγιο αξιόλογο τότε ποια πανεπιστήμια είναι? Τα ελληνικά μήπως που οι φοιτητές πηγαίνουν στις αίθουσες όποτε θυμηθούν? Να προσέχουμε λίγο τι δημοσιεύουμε γιατί το Αμερικάνικο Κολλέγιο είναι πάνω από 100 χρόνια στην Ελλάδα και μεγάλο κύρος έχει και αξία. Για αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα αναγνωριστεί από το κράτος.

Γι' αυτό, δε βλέπεις πόσο έχει βελτιωθεί η Δημόσια Τηλεόραση, απο τότε που δημιουργήθηκε η ιδιωτική;!

Έτσι κι εμείς, να εξισώσουμε τα ιδιωτικά "Πανεπιστήμια" με τα Δημόσια να δούμε προκοπή:hehe::rofl:

Το θέμα είναι να αυξηθούν οι δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία. Να έχουμε στα Πανεπιστήμια ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΙΤΙΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ!
Έχουμε στα Πανεπιστήμιά μας μερικούς απο τουε καλύτερους καθηγητές παγκοσμίως και δεν έχουν χρήματα για έρευνες και για να βγάλουν τη δουλειά τους προς τα έξω.

Τότε, όταν πραγματικά δωθούν χρήματα για τη Παιδεία και δημιουργηθούν όλ' αυτά, κάνε ότι θες, βάλε και μάξιμουμ όριο φοίτησης ή μάξιμουμ όριο δωρεάν φοίτησης...

Η λύση δεν είναι να κάνουμε "Πανεπιστήμιο" το Deere και το κάθε "Deree".

χαρα 29-11-2007 15:06

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Mazda 6 (Μήνυμα 36995)
Γι' αυτό, δε βλέπεις πόσο έχει βελτιωθεί η Δημόσια Τηλεόραση, απο τότε που δημιουργήθηκε η ιδιωτική;!

Έτσι κι εμείς, να εξισώσουμε τα ιδιωτικά "Πανεπιστήμια" με τα Δημόσια να δούμε προκοπή:hehe::rofl:

Το θέμα είναι να αυξηθούν οι δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία. Να έχουμε στα Πανεπιστήμια ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΙΤΙΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ!
Έχουμε στα Πανεπιστήμιά μας μερικούς απο τουε καλύτερους καθηγητές παγκοσμίως και δεν έχουν χρήματα για έρευνες και για να βγάλουν τη δουλειά τους προς τα έξω.

Τότε, όταν πραγματικά δωθούν χρήματα για τη Παιδεία και δημιουργηθούν όλ' αυτά, κάνε ότι θες, βάλε και μάξιμουμ όριο φοίτησης ή μάξιμουμ όριο δωρεάν φοίτησης...

Η λύση δεν είναι να κάνουμε "Πανεπιστήμιο" το Deere και το κάθε "Deree".

Το Deree είναι από μόνο του Πανεπιστήμειο δε χρεάζεται να το κάνουμε, αυτό που χρειάζεται να κάνουν είναι να αναγνωριστούν οι κόποι όλων όσων έχουν αποφοιτήσει από εκεί. Όσον αφορά τη Δημόσια Παιδεία, μαζί σου είμαι και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη..πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση στη Δημόσια Παιδεία. Και εγώ μεθαύριο που θα έρθει ο καιρός να σπουδάσει η κόρη μου, σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο θα θελήσω να φοιτήσει, αλλά αν είναι να τελειώσει και να μην έχει μάθει τίποτα είτε εξαιτίας των απεργιών είτε γιατί δεν υπάρχει υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων τότε θα προτιμήσω να σπουδάσει σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο.

depoina 29-11-2007 15:31

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο χαρα (Μήνυμα 36993)
Καλημέρα,

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, επέτρεψε μου να γελάσω δυνατά... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

Πρόσεξα πολύ καλά τι έγραψα και ήλπιζα πως θα βρεθεί κάποιος να κάνει αντίλογο...
Σιγά μη θεωρήσω το Ντιρι πανεπιστήμιο... Για ποιους κόπους μιλάς ακριβώς;;
Δυο κολλητές μου 'σπουδάζουν' εκεί και όποτε μου εξιστορούν τι παίζει εκεί μέσα γελάμε με τις ώρες..
Δεν ξέρω αν για τον κάθε υποψήφιο τα κριτήρια εισαγωγής είναι τα ίδια, πάντως οι φιλενάδες μου δεν κόπιασαν καθόλου να μπουν, και σε διαβεβαιώνω πως τα αγγλικά τους είναι δέκα φορές χειρότερα πλέον...
Στα μαθήματα πάνε ΜΟΝΟ όταν γουστάρουν ή όταν είναι να συζητήσουν για κανα πάρτυ που θα γίνει, και φυσικά, στις 'εξετάσεις' το κλασσικό σκονάκι ή το ανοιχτό βιβλίο είναι στο μενού, ακόμα και στο Ντιρι σας!

Αλλά τι ανάγκη έχουν οι φιλενάδες..Και σκασίλα τους εάν αναγνωριστεί ή όχι το Ντιρι...
Ο πλούσιος μπαμπάς, ακόμα και με αυτό το ψευτόχαρτο, που θέλουν να το κάνουν και πτυχίο τρομάρα του, θα τις χώσει σε καλή δουλίτσα...Αλοίμονο σε εκείνους που είναι στην απ' εξω...

Που έχουν κύρος και αξία τα 'πανεπιστήμια' αυτά ;; 'Η θες να μου πεις πως αν πας σε συνέντευξη για δουλειά χωρίς μέσον και χωρίς να έχεις λαδώσει, θα προτιμήσουν εσένα από έναν απόφοιτο ελληνικού κρατικού πανεπιστημίου;;
Ή εφόσον, όπως λες, είναι τόσο σπουδαία η προσφορά τους πια, γιατί εδώ και 100 χρόνια δε τα έχουν αναγνωρίσει ακόμα παρά πρέπει να μεσολαβήσει η αμερικανική στρατιά ;;

Όσα για τα ελληνικά πανεπιστήμια, που και καλά τα υποβιβάζουμε με τη δικαιολογία ότι δεν είναι οργανωμένα, δε μαθαίνεις κτλ, τράβα γράψε 19 και 20 σε όλα τα μαθήματα στις πανελλήνιες, πέρασε σε σχολή και απέρριψέ την για να πας στο Ντιρι που έχει κύρος!!
Το Ντιρι και όλα τα συναφή υπάρχουν μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει ο κύριος ρουσφέτης το σκεπτικό με το οποίο σε διόρισε σε μια θέση...

Μαθαίνεις στο Ντιρι και δε μαθαίνεις στο κρατικό πανεπιστήμιο...(αυτό πρέπει να γίνει ανέκδοτο)
Φιλικά και καλώς ήρθες στο φόρουμ μας.

Mazda 6 29-11-2007 16:28

Σκύβω στωικά το κεφάλι και υποκλίνομαι στη Mod..

χαρα 29-11-2007 17:23

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο depoina (Μήνυμα 36998)
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, επέτρεψε μου να γελάσω δυνατά... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

Πρόσεξα πολύ καλά τι έγραψα και ήλπιζα πως θα βρεθεί κάποιος να κάνει αντίλογο...
Σιγά μη θεωρήσω το Ντιρι πανεπιστήμιο... Για ποιους κόπους μιλάς ακριβώς;;
Δυο κολλητές μου 'σπουδάζουν' εκεί και όποτε μου εξιστορούν τι παίζει εκεί μέσα γελάμε με τις ώρες..
Δεν ξέρω αν για τον κάθε υποψήφιο τα κριτήρια εισαγωγής είναι τα ίδια, πάντως οι φιλενάδες μου δεν κόπιασαν καθόλου να μπουν, και σε διαβεβαιώνω πως τα αγγλικά τους είναι δέκα φορές χειρότερα πλέον...
Στα μαθήματα πάνε ΜΟΝΟ όταν γουστάρουν ή όταν είναι να συζητήσουν για κανα πάρτυ που θα γίνει, και φυσικά, στις 'εξετάσεις' το κλασσικό σκονάκι ή το ανοιχτό βιβλίο είναι στο μενού, ακόμα και στο Ντιρι σας!

Αλλά τι ανάγκη έχουν οι φιλενάδες..Και σκασίλα τους εάν αναγνωριστεί ή όχι το Ντιρι...
Ο πλούσιος μπαμπάς, ακόμα και με αυτό το ψευτόχαρτο, που θέλουν να το κάνουν και πτυχίο τρομάρα του, θα τις χώσει σε καλή δουλίτσα...Αλοίμονο σε εκείνους που είναι στην απ' εξω...

Που έχουν κύρος και αξία τα 'πανεπιστήμια' αυτά ;; 'Η θες να μου πεις πως αν πας σε συνέντευξη για δουλειά χωρίς μέσον και χωρίς να έχεις λαδώσει, θα προτιμήσουν εσένα από έναν απόφοιτο ελληνικού κρατικού πανεπιστημίου;;
Ή εφόσον, όπως λες, είναι τόσο σπουδαία η προσφορά τους πια, γιατί εδώ και 100 χρόνια δε τα έχουν αναγνωρίσει ακόμα παρά πρέπει να μεσολαβήσει η αμερικανική στρατιά ;;

Όσα για τα ελληνικά πανεπιστήμια, που και καλά τα υποβιβάζουμε με τη δικαιολογία ότι δεν είναι οργανωμένα, δε μαθαίνεις κτλ, τράβα γράψε 19 και 20 σε όλα τα μαθήματα στις πανελλήνιες, πέρασε σε σχολή και απέριψέ την για να πας στο Ντιρι που έχει κύρος!!
Το Ντιρι και όλα τα συναφή υπάρχουν μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει ο κύριος ρουσφέτης το σκεπτικό με το οποίο σε διόρισε σε μια θέση...

Μαθαίνεις στο Ντιρι και δε μαθαίνεις στο κρατικό πανεπιστήμιο...(αυτό πρέπει να γίνει ανέκδοτο)
Φιλικά και καλώς ήρθες στο φόρουμ μας.

Γιατί τέτοιος εκνευρισμός...δε ξέρω πως είναι τα πράγματα τώρα στο Deree αυτή τη στιγμή, αν δηλαδή έχουν αλλάξει τόσο πολύ (λιγάκι απίθανο)...αλλά το καιρό που αποφόιτησα εγώ πίστεψε με έφτυσα αίμα για να βγάλω καλή βαθμολογία και να έχω άριστες παρουσιάσεις. Και όσον αφορά τα αγγλικά έδωσα για proficiency γιατι αυτό μου ζητάσανε και τα αγγλικά μου τελειώνοντας ήταν άπτεστα. Τώρα όσον αφορά τους πλούσιους μπαμπάδες σε πληροφορώ ότι εκεί μέσα δεν είναι μόνο παιδιά πλουσίων είναι και αυτά που προέρχονται από φτωχοτερες οικογένειες όπως η δική μου. Εμένα ο δικός μου με τη συνταξη του με βοηθούσε και ένα μερίδιο των χρημάτων το έδινα εγώ από part time δουλειες που έκανα. Για αυτο σου λέω μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα, άκου και κάποιους άλλους. Και μη σνομπαρεις τον κόπο και την προσπάθεια που κατεβαλα και εγώ και οι συμφοιτητές μου για να το τελειώσουμε με αξιοπρέπεια χωρίς αντιγραφές και σκονάκια και χωρίς να πηγαίνουν αλλοι να γράφουν στις εξετάσεις αντι για εμας (όπως συμβαίνει στο Δημόσιο). Και πίστεψε με στην δουλειά που είμαι αυτή τη στιγμή μπήκα με τα προσόντα μου και όχι με μέσο. Λυπάμαι πολύ που οι φίλες σου κοροιδέυουν τόσο το συγκεκριμένο κολλέγιο αλλά η συμπεριφορά τους αυτη δείχνει ασέβεια απέναντι καταρχην στους γονείς τους που καταβάλλουν κάποιο σημαντικό ποσό για τα δίδακτρα τους και τη μόρφωση τους. Λυπάμαι επίσης που ο διάλογος μαζί σου κατέληξε σε χλευασμό από την πλευρά σου. Πίστεψα ότι θα είχα απέναντι μου έναν ώριμο και μορφωμένο συνομιλητή....τελειώνω εδώ γιατί βλέπω ότι άδικα καταναλώνω πολύτιμο χρόνο. Εχε την άποψη σου, σεβαστή. Μάθε όμως να σέβεσαι και τις απόψεις των άλλων.

Astrolabos 29-11-2007 17:24

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...11/2007_250369

Και από εκεί υπογραμμίζω

"Tο αίτημα της κοινωνίας μας από το πανεπιστήμιο είναι αντιφατικό: θέλει εύκολο «χαρτί», αλλά και να εξασφαλίζει δουλειά. Iδίως, επειδή κάποτε αυτό απέδωσε. Xάρη στο μαζικό δημόσιο πανεπιστήμιο, αυτή η κοινωνία μετεξελίχθηκε πολύ πιο γρήγορα. Mέσα σε μόλις μια γενιά, ο γιος του αγρότη δεν παρέμεινε αγρότης, αλλά διεκδίκησε την κοινωνική του άνοδο, τουλάχιστον όπως αυτός την εννοούσε. Οπως, όμως, και ο πατέρας του. «Nα σπουδάσει το παιδί».Kαι το παιδί σπούδασε. Kαι έζησε καλύτερα από τον πατέρα του. Aυτή είναι η μεγάλη προσφορά του δημόσιου πανεπιστημίου. Aυτός είναι και ο ρόλος του. «Nα μειώνει τις ανισότητες», θα πει η Θάλεια Δραγώνα.
Ομως σήμερα δεν τις μειώνει. Tο αντίθετο. H ελίτ δεν αφήνει πλέον τα παιδιά της να χάνουν χρόνο εδώ. Kατ’ ευθείαν έξω. Kαι μαζί τους και τα παιδιά όσων ανήσυχων μεσοαστών μπορούν να αντέξουν το κόστος. Aκόμη και με δάνεια."

depoina 29-11-2007 17:54

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο χαρα (Μήνυμα 37013)
Γιατί τέτοιος εκνευρισμός...δε ξέρω πως είναι τα πράγματα τώρα στο Deree αυτή τη στιγμή, αν δηλαδή έχουν αλλάξει τόσο πολύ (λιγάκι απίθανο)...αλλά το καιρό που αποφόιτησα εγώ πίστεψε με έφτυσα αίμα για να βγάλω καλή βαθμολογία και να έχω άριστες παρουσιάσεις. Και όσον αφορά τα αγγλικά έδωσα για proficiency γιατι αυτό μου ζητάσανε και τα αγγλικά μου τελειώνοντας ήταν άπτεστα. Τώρα όσον αφορά τους πλούσιους μπαμπάδες σε πληροφορώ ότι εκεί μέσα δεν είναι μόνο παιδιά πλουσίων είναι και αυτά που προέρχονται από φτωχοτερες οικογένειες όπως η δική μου. Εμένα ο δικός μου με τη συνταξη του με βοηθούσε και ένα μερίδιο των χρημάτων το έδινα εγώ από part time δουλειες που έκανα. Για αυτο σου λέω μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα, άκου και κάποιους άλλους. Και μη σνομπαρεις τον κόπο και την προσπάθεια που κατεβαλα και εγώ και οι συμφοιτητές μου για να το τελειώσουμε με αξιοπρέπεια χωρίς αντιγραφές και σκονάκια και χωρίς να πηγαίνουν αλλοι να γράφουν στις εξετάσεις αντι για εμας (όπως συμβαίνει στο Δημόσιο). Και πίστεψε με στην δουλειά που είμαι αυτή τη στιγμή μπήκα με τα προσόντα μου και όχι με μέσο. Λυπάμαι πολύ που οι φίλες σου κοροιδέυουν τόσο το συγκεκριμένο κολλέγιο αλλά η συμπεριφορά τους αυτη δείχνει ασέβεια απέναντι καταρχην στους γονείς τους που καταβάλλουν κάποιο σημαντικό ποσό για τα δίδακτρα τους και τη μόρφωση τους. Λυπάμαι επίσης που ο διάλογος μαζί σου κατέληξε σε χλευασμό από την πλευρά σου. Πίστεψα ότι θα είχα απέναντι μου έναν ώριμο και μορφωμένο συνομιλητή....τελειώνω εδώ γιατί βλέπω ότι άδικα καταναλώνω πολύτιμο χρόνο. Εχε την άποψη σου, σεβαστή. Μάθε όμως να σέβεσαι και τις απόψεις των άλλων.

Νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολική... Καλώς ή κακώς αυτά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Ντιρι και φυσικά τίποτα δεν αλλάζει αν θες να το βλέπεις πάντα ίδιο.
Ωστόσο, σέβομαι την άποψη σου αλλά προσωπικά σε καμία περίπτωση δε δέχομαι οποιαδήποτε σύγκριση ακόμα και του πιο τελειωμένου ελληνικού κρατικού πανεπιστημίου με το ντιρι και τα συναφή του.

aris23 30-11-2007 20:34

Αυτήν την στιγμή φοιτώ στο Deree και δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι όπως τ' αναφέρουν οι φίλες σου. Αν όμως όντως πατάνε όποτε γουστάρουν, σημαίνει ότι κόβονται στο μάθημα ή ακόμη κι αν δεν κόβονται παίρνουν χαμηλό βαθμό και γιατί είναι στο σύστημα όταν έχεις απουσίες κάποιος να μειώνεται ο βαθμός του αλλά και γιατί έχουν χάσει σημαντικά κομμάτια από την παράδοση.
Εγώ αισθάνομαι άσχημα σε σχέση με φίλους μου που σχεδόν με κοροϊδεύουν όταν τους λέω δεν μπορώ να βγω γιατί έχω εργασία, ή γιατί την επόμενη μέρα έχω σχολή. Είναι κάτι δύσκολο να το κατανοήσουν, την δουλειά που κάνω. Παράτησα το το Δημόσιο γιατί είχα απογοητευτεί με την κατάσταση και βαρέθηκα να μου φέρονται σαν σκουπίδι. Τώρα ξέρω ότι αν έχω πρόβλημα, η γραμματεία θα με υποστηρίξει, αν έχω κάποια απορία μπορώ να στείλω e-mail στον καθηγητή, να τον πάρω τηλέφωνο ή να τον συναντήσω τις ώρες που έχουν οριστεί για να βλέπει τους μαθητές.
Όσο για την αντιγραφή νομίζω κάνεις λάθος, δεν έχω παρατηρήσει ανοιχτά βιβλία και τέτοια. Αν όντως έχουν ανοιχτά τα βιβλία σε πληροφορώ δεν προλαβαίνουν να αντιγράψουν. Εκτός π.χ. σ' ένα μάθημα το οποίου έχει 100 ερωτήσεις από ΟΛΟΚΛΗΡΟ βιβλίο 500 σελίδων προλαβαίνεις να βρεις τις απαντήσεις μέσα σε 110 λεπτά!!
Υπάρχει αρκετή δουλειά για να το τελειώσεις μ' έναν αξιοπρεπή βαθμό. Τώρα αν δεν δουλεύεις, ναι θα το τελειώσεις αλλά με πολύ χαμηλό βαθμό και πάντα με ανγχος στα μαθήματα που θα σε κόβουνε.
Όσο για το αν μετράει το χαρτί, είναι θέμα ανθρώπου, ο αξιόλογος άνθρωπος ο οποίος έχει στόχους, θα αναγνωριστεί όπου και να έχει τελειώσει. Ρωτήστε εργοδότες που προσλαμβάνουν άτομα από το Deree..

fineas 01-12-2007 16:59

Εν ολίγοις, άμα έχεις καλή τσουγκράνα όλα γίνονται. Κι ας μη ξέρεις καθόλου να γράφεις το χελοου!!!

Karmakosmik 01-12-2007 17:47

Καλώς ή κακώς, όσοι σπουδάζετε στο Deree θα απαξιώνετε τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και όσοι σπουδάζουμε στα δημόσια θα απαξιώνουμε το Deree.

Εγώ δεν ξέρω τι γίνεται στο Deree, ξέρω τι γίνεται στη δική μου σχολή και στις υπόλοιπες σχολές στην Ελλάδα του κλάδου μου και έχω να πώ ότι για να πάρεις πτυχίο πρέπει να φτύσεις αίμα. Με 70 μαθήματα, πάνω από 50 projects και χωρίς κάποιος καθηγητής να έχει υποχρέωση να περάσει χαριστικά φοιτητές, σίγουρα δεν παίρνεις πτυχίο αντιγράφοντας.

Φυσικά ο καθένας μπορεί να δεί τα προγράμματα σπουδών των καλών δημόσιων πανεπιστημίων και να καταλάβει αν παρέχεται εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Και αντίστοιχα να δεί και των μη αναγνωρισμένων (που θα μείνουν μη αναγνωρισμένα).

Από εκεί και πέρα, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καλυτέρευση και της οργάνωσης των δημοσίων πανεπιστημιών που σίγουρα δεν είναι τόσο καλή όσο θα θέλαμε.

aris23 01-12-2007 18:01

Με την μόνη διαφορά ότι δεν απαξίωσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και όσους κοπιάζουν να το τελειώσουν και πραγματικά ασχολούνται με αυτό. Πραγματικά γι' αυτούς αξίζει κάτι καλύτερο, αξίζει το πτυχίο τους να έχει μεγαλύτερη αξία!

Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:57.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2026 | Powered by vBulletin

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0