WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > My World > Hobbies > Αυτοκίνηση
Μεγάλες Αλήθειες
Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Adaman και οι Πυγμαίοι.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-11-2008, 10:41   #1 (permalink)
Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη depoina
 
Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
Μηνύματα: 5.548
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Τα νέα πράσινα αυτοκίνητα!

Eναν πιο πράσινo πλανήτη μας υπόσχονται οι κατασκευαστές με τα νέα πρωτότυπα που σχεδίασαν.

Mazda Kiyora


Στα ιαπωνικά σημαίνει «καθαρό και αγνό» και εκφράζει τη φιλοσοφία της Mazda για το μέλλον, αφού αυτό είναι το όνομα που έδωσε στο πρωτότυπο -συμπαγών διαστάσεων- αυτοκίνητο πόλης, Eπιτυγχάνει τέλεια εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων, χάρη στον επόμενης γενιάς 4κύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού της Mazda, το μοναδικό σύστημα Διακοπής Λειτουργίας (Smart Idle Stop) και την αεροδυναμική του σχεδίαση. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, επιτυγχάνοντας μέγιστη μείωση βάρους και παράλληλα υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Eμφαση έχει δοθεί και στην οδηγική ευχαρίστηση, ενώ ευελπιστεί να κατακτήσει το νεανικό κοινό με τον εσωτερικό του σχεδιασμό και διάφορες νέες λειτουργίες.


Mercedes-Benz Conceρt Fascination
Αποτελεί τον προπομπό της επόμενης γενιάς της E-Class και δίνει τροφή για πολλά σχόλια, αναφορικά με την αισθητική προσέγγιση που προτίθεται να ακολουθήσει η Mercedes στο μέλλον. Αν και η σχεδίαση του πίσω μέρους δύσκολα θα περάσει στο μοντέλο παραγωγής, το μπροστινό τμήμα φέρεται ως η πιθανότερη επιλογή. Τα στρογγυλά φώτα έχουν αντικατασταθεί από άλλα, σχήματος ρόμβου, ενώ αλλαγμένη είναι και η γρίλια όπου φιλοξενείται το σήμα της εταιρείας. Στο πρωτότυπο υπάρχουν χώροι αποκλειστικά για τέσσερεις, η κονσόλα έχει σχήμα V, ενώ ο κινητήρας που έχει τοποθετηθεί είναι ένας ντίζελ 2.2 l. BlueTEC, με απόδοση 204 ίππων.

Audi A1 Sportback Conceρt
Μπορεί να έχει τη μορφή προτύπου, αλλά δείχνει τη διάθεση της Audi να μην αφήσει άλλο την BMW να αλωνίζει χωρίς αντίπαλο με το Mini στα premium αυτοκίνητα πόλης, όπου προσφάτως εισήλθε και η Alfa Romeo MiTo. Δυναμικό ντιζάιν, φουτουριστικό εσωτερικό, κινητήρας 1.4 TSI 150 ίππων και σπορ χαρακτήρας, στοιχεία που αναμένεται να περάσουν ατόφια και στην έκδοση παραγωγής.

BMW Concept X1
Απ’ ό,τι φαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ της BMW και της Audi καλά κρατεί. Η Audi παρουσίασε τα Q7 και Q5, ως απάντηση στα Χ5 και Χ3 της BMW, ενώ στα σκαριά έχει και ένα μικρότερο SUV, το Q3.
Βεβαίως, οι Βαυαροί τίποτε δεν αφήνουν να πέσει κάτω κι έτσι... σήκωσαν το γάντι. Στην πρόσφατη έκθεση του Παρισιού αποκάλυψαν το πρωτότυπο Χ1, ένα μικρό SUV το οποίο δεν θα απέχει και πολύ από το μοντέλο παραγωγής, για το οποίο η BMW φιλοδοξεί να σημειώνει 100.000 πωλήσεις σε ετήσια βάση.
Το Χ1 ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές των υπολοίπων μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή και οι διαστάσεις του είναι: μήκος 4,45μ., πλάτος 1,79μ., ύψος 1.53μ. και το μεταξόνιο φθάνει τα 2,76μ. Αν και είναι μικρότερο κατά 11,3 εκατοστά από την Χ3, εν τούτους η πλατφόρμα του προέρχεται από τη σειρά 3.
Παρουσιάστηκε με δύο κινητήρες, έναν 2λιτρο βενζίνης με 170 ίππους ισχύ και ένα επίσης 2λιτρο ντίζελ 177 ίππων. Οι κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή με το νέο 8τάχυτο αυτόματο.

Lamborghini Estoque
Η έκπληξη της Lambo στο Παρίσι ακούει στο όνομα Estoque και αφορά ένα κουπέ με προχωρημένο ντιζάιν, μήκους 5,15μ., πλάτους 1,99μ. και ύψους μόλις 1,35 μέτρων. Το εσωτερικό είναι ιδιαιτέρως σπορτίφ, ενώ την οδική απόλαυση στους τυχερούς επιβάτες εγγυάται ο V10 που προέρχεται από την Gallardo LP 560-4, που εναλλακτικά θα μπορεί να εφοδιαστεί ένας τούρμπο V8 TDI. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι Estoque λέγεται το σπαθί που κρατά ο ταυρομάχος, όπως και το ότι αφορά την πρώτη τετράπορτη Lamborghini.

Citroen Hypnos
Για μία ακόμη φορά η Citroen εντυπωσιάζει με ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, αρκετές εφαρμογές του οποίου μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε και σε μοντέλα παραγωγής. Με την ιδιαίτερη ονομασία Hypnos, το concept της Citroen δίνει έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Εφοδιάζεται με τεχνολογικά προηγμένο υβριδικό κινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την κατανάλωση όμως να μην ξεπερνά τα 4,5l./100 χλμ. Την ίδια ώρα, οι εκπομπές CO2 είναι 120 γρ./χλμ, τιμή που συναντά κανείς σε αυτοκίνητα πόλης. Οπως προκύπτει από την εμφάνιση του Hypnos, η Citroen προσπάθησε να συνδυάσει την αισθητική ενός SUV με αυτήν ενός κουπέ, στοιχείο που αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως στο άμεσο μέλλον ίσως δούμε κι άλλα μοντέλα στη λογική τής BMW X6.

Peugeot Prologue HY Motion
Η Peugeot παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο, υβριδικό όχημα νέας γενιάς. Το Prologue, όπως ονομάζεται, μπορεί να εμφανίζεται από τους Γάλλους ως ένας νέος τύπος οχήματος, όμως στην ουσία αποτελεί έναν συνδυασμό προχωρημένης σχεδίασης, ευχρηστίας και στυλ. Αναμφίβολα πάντως, το highlight είναι ο υβριδικός κινητήρας με τεχνολογία αιχμής, που αποδίδει 200 ίππους. Η Peugeot αναφέρει πως οι υψηλές επιδόσεις συνδυάζονται με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές CO2 (109 γρ./χλμ).


Nissan Nuvu


Το κόμπακτ μήκους μόλις 3μ.Nuvu είναι ένα πρωτότυπο όχημα με μοναδική διάταξη καθισμάτων 2+1. Απευθύνεται σε κατοίκους πόλεων οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν σε θέματα προσωπικής ελευθερίας ή άνεσης, οι οποίοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις αστικές μετακινήσεις.
Το Nuvu είναι ηλεκτροκίνητο, ευέλικτο, ευκολοδήγητο και ακόμα ευκολότερο στο παρκάρισμα. Ενσωματώνει μια σειρά τεχνολογιών καταθέτοντας τα φιλικά προς το περιβάλλον διαπιστευτήριά του: πάνω στην κρυστάλλινη οροφή του υπάρχουν δεκάδες μικροί ηλιακοί συλλέκτες. Εχοντας σχήμα φύλλων πάνω σε κλαδί, η ισχύς που παράγουν παρέχεται στη μπαταρία, μέσω ενός κυκλώματος που μοιάζει με «κορμό δέντρου». Το Nuvu χρησιμοποιεί επίσης φυσικά, οργανικά και πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά μέσα στην καμπίνα του.

Saab 9-X Air
Η σχεδιαστική αναγέννηση της Saab συνεχίζεται και με το πρωτότυπο 9-Χ Air που προϊδεάζει για τη σχεδιαστική φόρμα των σουηδικών μοντέλων στο άμεσο μέλλον, αλλά και την έμφαση που θα δώσει η εταιρεία στην κατασκευή κάμπριο.
Βεβαίως, περισσότερο ενδιαφέρον έχει η τεχνολογία που ενσωματώνει, καθώς κάτω από το καπό του υπάρχει ένα BioPower 1.4-λίτρων με υπερσυμπίεση, με τεχνολογία χρήσης καυσίμου βιοαιθανόλης Ε85 και υβριδική τεχνολογία.
Το μικρού κυβισμού μοτέρ αποδίδει 200 ίππους με καύσιμο βιοαιθανόλη και 170 με βενζίνη, ενώ σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα προσφέρουν πολύ χαμηλές εκπομπές CO2. (ethnos.gr)
__________________
You're not your job. You're not how much money you have in the bank.
You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet.
You're not your fucking khakis.
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:52.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0