WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > My World > Ανθρώπινες σχέσεις
Μεγάλες Αλήθειες
Την Fortan την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου, δημιούργησαν οι ερευνητές της IBM το 1956

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-10-2008, 10:45   #1 (permalink)
Super Moderator

Το avatar του χρήστη depoina

Περιοχή: LonDoN
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Ποιος σκέφτεται τον καρκίνο στα 26 του;

Ήταν Μάρτιος του 2001. Βρισκόμουν στο γραφείο και έκανα ρεπορτάζ για τις απεργίες των πανεπιστημιακών γιατρών. Ένας ξαφνικός πόνος στον όρχι με έφερε στα όρια της λιποθυμίας. Τα πάντα σκοτείνιασαν γύρω μου. Είχα διπλωθεί στα δύο.
Δεν ήξερε κανείς από τους συναδέλφους πώς να αντιδράσει. Ούτε κι εγώ. Η ανάσα μου κοβόταν.
Τρομοκρατήθηκα.
Έφυγα για το σπίτι. Ξάπλωσα αμέσως στον καναπέ και ψηλάφισα τα γεννητικά μου όργανα. Εντόπισα ένα εξόγκωμα στον αριστερό όρχι. Δεν ήθελα να σκεφτώ τον καρκίνο: ποιος τον σκέφτεται άλλωστε όταν είναι 26 χρονών; Έπεσα για ύπνο.
Την επόμενη μέρα μίλησα στο διευθυντή μου. Ήταν ο γιατρός Δημήτρης Καραγιάννης, γαστρεντερολόγος. Εργαζόμασταν για το portal υγείας του in.gr.

Μου είπε να πάω την άλλη μέρα για να με εξετάσει ένας ειδικός. Ο ουρολόγος μου έκανε υπέρηχο και πήγε αμέσως στον κ. Καραγιάννη. «Πιθανό ca», του λέει «πρέπει να τον ανοίξουμε άμεσα». Ο διευθυντής μου με αγκάλιασε και βοήθησε για την άμεση εισαγωγή μου στο Σισμανόγλειο.

Ο καρκίνος στα γεννητικά όργανα είναι τελείως διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος. Και αυτό επειδή σχετίζεται άμεσα με τον ανδρισμό ή τη θηλυκότητα. Έχει τόσο έντονη επίδραση στην ψυχολογία του ασθενούς που μπορεί να καταρρακώσει οποιαδήποτε ψυχή και να την αφήσει αθεράπευτη για πάντα.

Στο νοσοκομείο.
Παρέα με έναν κολλητό μου πήγα στο νοσοκομείο και έκανα εισαγωγή. Μου πήραν αίμα και στη μισή ώρα πέρασε από τον θάλαμο η αναισθησιολόγος. «Τι φοβάσαι περισσότερο, την αναισθησία ή την επέμβαση;» με ρώτησε.
«Αυτό που έχει αναπτυχθεί τοπικά να μην έχει μετασταθεί σε άλλα όργανα» της απάντησα. Μπαίνοντας στο χειρουργείο ο ουρολόγος με ενημέρωσε πως ο όρχις πιθανά θα έπρεπε να αφαιρεθεί. «Θα βάλουμε άλλο. Δεν θα υπάρχει καμία αισθητική διαφορά» με καθησύχασε. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μεταφέρθηκα στον θάλαμο.

Στο διπλανό κρεβάτι βρισκόταν ένας νεαρός που είχε κάνει την ίδια επέμβαση. Έκλαιγε ασταμάτητα. Νόμιζε ότι δεν ήταν πια άντρας. Πως θα έχανε τη στύση του. Οι σπουδές μου στην ιατρική πριν επιλέξω οριστικά τη δημοσιογραφία με είχαν οπλίσει με γνώσεις που εκείνη τη στιγμή ήταν παραπάνω από πολύτιμες για μένα τον ίδιον.

Προσπάθησα να του εξηγήσω: «Φίλε μου, δεν θα υπάρχει καμία διαφορά. Ποιος σου τα είπε αυτά; Και στύση θα έχεις και παιδιά κανονικά θα μπορείς να κάνεις. Λειτουργικά δεν αλλάζει τίποτα». Τότε κατάλαβα πως η σωστή ενημέρωση και η συμβολή ψυχολόγου σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι απαραίτητη, αλλά και ανύπαρκτη από το σύστημα υγείας.

Φεύγοντας από το νοσοκομείο μίλησα αμέσως στους φίλους μου. Οι γονείς μου βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη και δεν γνώριζαν τίποτα. Ήθελα να τους το πω όταν θα τους έβλεπα και όχι από το τηλέφωνο. Εξάλλου η επέμβαση δεν ήταν τίποτα. Τα δύσκολα άρχιζαν ύστερα από αυτό το στάδιο.

Βασανιστική αναμονή.
Θα έπρεπε να περιμένω 20 μέρες για να βγουν τα αποτελέσματα από τη βιοψία. Αυτή καθορίζει την περαιτέρω πρόγνωση και θεραπεία. Ακολούθως θα έπρεπε να επισκεφτώ ογκολόγο για να μου υποδείξει τις εξετάσεις που θα αποκάλυπταν πιθανές μεταστάσεις.
Αν υπήρχαν, θα έπρεπε να χειρουργηθώ για να αφαιρέσω λεμφαδένες, τμήμα πνεύμονα, ίσως και να υποβαλλόμουν σε ακτινοθεραπεία στα οστά. Όλα έπαιζαν. Η αναμονή ήταν μαρτύριο. Κάθε πρωί άνοιγα τα μάτια μου και παρακαλούσα να είναι εφιάλτης.

Η ενόχληση στο σημείο της τομής ήταν αρκετή για να χαλάει την ψευδαίσθηση. Πήγα με τους φίλους μου στην Παναγία της Τήνου και άναψα κερί. Έμαθα τι είναι τα τσάκρα, το κάρμα και ο,τιδήποτε θρησκευτικό, φιλοσοφικό ή μεταφυσικό μπορούσε να μου δώσει μία απάντηση στο γιατί. Η μέρα των αποτελεσμάτων είχε έρθει: πάω στο νοσοκομείο.

Λέω το όνομά μου στη γραμματέα του τμήματος. Αυτή βρίσκει την έκθεση, δακρύζει και μου λέει «δικό σου είναι; τι κρίμα, τόσο μικρό παιδί...». Κράτησα την ψυχραιμία μου. Άνοιξα τον φάκελο και διάβασα το πόρισμα. Ήταν η χειρότερη μορφή καρκίνου του όρχεως. Ωστόσο, η φράση «Δεν έχει διηθήσει την κάψα» μού έδωσε ελπίδες ότι θα είχε μικρότερη πιθανότητα υποτροπής.

Το επόμενο βήμα ήταν να επισκεφτώ ογκολόγο. «Θα πας στον Δημόπουλο, είναι ο καλύτερος» μου είπε ένας φίλος. Έκανα όλες τις εξετάσεις που μου ζήτησε. Συγκέντρωσα τα πάντα σε ένα φάκελο και πήγα στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. «Προχωράμε βάσει του καλύτερου σεναρίου. Θα κάνουμε τις προληπτικές χημειοθεραπείες, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση» μου είπε ο κ. Δημόπουλος.

Η χημειοθεραπεία.
Ξεκίνησα τις χημειοθεραπείες. Εκεί γνώρισα και άλλους ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα. Από 17 έως 26 ετών. Οι περισσότεροι δεν το αντιμετώπιζαν σαν νόσο, αλλά σαν ψυχολογικό βιασμό του ανδρισμού τους.

Όταν άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου, τα ξύρισα. Η μόδα με ευνόησε. Είχα ξυρισμένο κεφάλι, έβαλα και σκουλαρίκι και ήμουν πολύ trendy.
Το μόνο που με είχε χαλάσει ήταν το στομάχι μου. Αισθανόμουν να καίει. Ασταμάτητα. Δεν με ενδιέφερε, όμως, ούτε ότι δεν μπορούσα να φάω ούτε οι εμετοί. Με ενδιέφερε να συνεχίσω να ζω.

Οι χημειοθεραπείες διήρκεσαν περί τους τρεις μήνες.
Τότε ο κ. Δημόπουλος με ενημέρωσε πως όλα είχαν πάει καλά. «Σταματάμε εδώ. Είσαι καλά» μου είπε. Και μου έδωσε οδηγίες για τις εξετάσεις που έπρεπε να κάνω για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα δύο πρώτα χρόνια έκανα κάθε τρεις μήνες εξετάσεις αίματος και αξονική τομογραφία. Ήμουν πάντα χαλαρός και σίγουρος όταν πήγαινα να παραλάβω τα αποτελέσματα. Μέχρις ότου από το ΙΚΑ Καλλιθέας πήρα αιματολογικές εξετάσεις με τους καρκινικούς δείκτες άνω των τιμών αναφοράς. Πάγωσα.

Διαρκής αγωνία.
Πήγα αμέσως στο Αλεξάνδρα. Με καθησύχασαν πως μπορεί να έχει κάνει λάθος το εργαστήριο. Η επανάληψη των εξετάσεων έδειξε ότι είχαν δίκιο. Ωστόσο, από εκείνη την ημέρα κάθε φορά που έκανα εξετάσεις είχα το στρες των αποτελεσμάτων. Είχα χάσει την ψυχραιμία μου για πάντα.

Πριν από πέντε μήνες χτύπησε το τηλέφωνό μου. «Από το ογκολογικό τού Αλεξάνδρα. Είστε καλά;». Αισθάνθηκα να με χτυπάει ρεύμα. Αμέσως μετά κατάλαβα την ανευθυνότητά μου: δεν είχα πάει τις εξετάσεις δύο ετών για αρχειοθέτηση.
Και μόνο στην ιδέα ότι θα έμπαινα στο τμήμα, αισθάνθηκα να καίνε το κεφάλι και το στομάχι. Το συζήτησα στο γραφείο και με παρότρυνε με χαμόγελο μία συνάδελφος να πάμε μαζί. «Γιατί αγχώνεσαι τώρα που όλα πέρασαν;», μου είπε. Και αυτό κάναμε.

Επτά χρόνια μετά, δεν μπορώ να ισχυριστώ πως έχω κάνει βίωμα τη ρήση «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Μπορεί να βγαίνεις από μια περιπέτεια νικητής, εντούτοις θα πρέπει να ξορκίσεις και τα «ιζήματα» που έχουν παραμείνει στην ψυχή. (tanea.gr)
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-2008, 11:45   #2 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας

Το avatar του χρήστη Astrolabos

Περιοχή: Καλαμάτα
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos
Προεπιλογή Απάντηση: Ποιος σκέφτεται τον καρκίνο στα 26 του;

πω πω.... φρίκη.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-2008, 11:51   #3 (permalink)
belluschi-mania

Το avatar του χρήστη anthropas

Περιοχή: Καμινια-Πειραιας
anthropas is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην anthropas

Τι να πεις...
Παλιά 04-10-2008, 12:02   #4 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας

Το avatar του χρήστη Astrolabos

Περιοχή: Καλαμάτα
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos

Βασικά δε μπορείς να πεις τίποτα. Όταν σου τυχαίνει κάτι τέτοιο νιώθεις ότι πλέον δεν ανήκεις μαζί με το υπόλοιπο κόσμο, έχεις ξεχωρίσει. Σαν να έχεις μπεί στο προθάλαμο για κάπου αλλού.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-2008, 22:01   #5 (permalink)
Viva Fidel!

Το avatar του χρήστη aitherovamon

Περιοχή: Ιωλκός
aitherovamon is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην aitherovamon

πολυ ωραιο αρθρο .

το διαβασα στην εφημεριδα σημερα , παρολο που ποτε δεν διαβαζω τις εφημεριδες , και απλως τις ξεφυλλιζω...
ηταν απο αυτα που σου τραβαν το ενδιαφερον και θες να το διαβασεις
Παλιά 05-08-2013, 23:14   #6 (permalink)
Νέο Μέλος

Περιοχή: Romania
unertonmerS is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην unertonmerS
Προεπιλογή escan antivirus full version , how do i remove spyware gaurd 2008 , kasprsky antivirus , best antivirus and firewall for , instant firewall monitor

abrir puertos firewall , anitvirus spyware , list of firewall software , libexec applicationfirewall , process exe spyware
cheap discount Microsoft office 2010 professional plus 32 bit download oem cheapest discount Adobe captivate 5 download now cheap discount Latenitesoft xslimmer mac oem download
firewall and ip , firewall syn flood , remove system security spyware , viruses spyware , microsoft windows live , nexenta firewall , zone alarm firewall windows , antivirus antispyware full , microsoft windows internet , reinstallation cd microsoft windows xp
cheap Microsoft streets trips 2009 download now cheap Acdsee pro 3 download discount Atomix virtualdj pro 7 oem download
software panda antivirus , buy microsoft windows server 2003 , top antivirus 09 , ftp server 2008 firewall , firewall spam
buy Microsoft visual studio lightswitch 2011 download oem buy Abest mpeg vcd dvd video converter download buy low cost Autodesk 3ds max design 2009 download oem
Ο χρήστης unertonmerS δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-08-2013, 20:07   #7 (permalink)
Νέο Μέλος

Περιοχή: Slovakia
EteminewCen is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην EteminewCen
Προεπιλογή spyware cleanup tool , microsoft windows installer version 2.0 , antispyware pro rogue , sunbelt firewall reviews , router firewall log

microsoft windows 7 website , microsoft windows publisher 2007 , home page antivirus , spyware killer program , endian firewall openvpn
cheap discount Intuit turbotax 2009 deluxe download now discount Vmware workstation 8 oem download buy Nikon capture nx 2 mac download oem
windows defender for spyware , comdo firewall , trial antispyware , bulletproofsoft spyware and adware , kill spyware 2009 , sbs 2003 firewall , winpc antivirus , antivirus 360 will perform , turn off all firewall , antivirus pc gratis
buy discount Intuit quicken 2010 home business download now buy Stellar phoenix data recovery v4 mac oem download cheapest low cost Adobe creative suite 5 production premium oem download
antivirus spyware and adware , online virus spyware scanner , antivirus for brontok , notonantivirus , mysecuritycenter antivirus
cheapest low cost Adobe captivate 4 download oem cheap Rosettastone hindi level 1 2 3 set download cheapest low cost Adobe premiere pro cs4 mac download now
Ο χρήστης EteminewCen δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-08-2013, 13:32   #8 (permalink)
Νέο Μέλος

Περιοχή: South Africa
medemomia is on a distinguished road
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην medemomia
Προεπιλογή firewalls downloads , esoft firewall , firewall for osx , microsoft windows nt workstation 5.1 , avasti antiviruse

firewall movie cast , windows firewall tutorial , microsoft windows longhorn home edition , chinese firewall proxy , microsoft windows xp multilingual user interface hebrew
buy low cost Autodesk 3ds max design 2009 oem download cheapest Microsoft office 2011 home student family pack mac download oem discount Macpaw cleanmymac download
beta spyware , netgear prosave vpn firewall , corporate spyware , dissable firewall , a microsoft windows xp home edition , spyware comparison 2008 , panda internet security 2008 firewall , download nod antivirus software , aggiornamento antivirus , myspace firewall proxy
low cost Smithmicro stuffit deluxe 15 mac download now cheapest discount Adobe creative suite 5 design standard download now buy low cost Boris continuum complete 6 ae oem download
firebox 700 firewall , firewall transparent proxy , spywarequake 2.0 , antivirus top 20 , spyware monitoring
cheapest discount Abest video converter spirit download now cheapest discount Microsoft office excel 2010 32 bit download now cheapest low cost Roxio easy media creator suite 9 download
Ο χρήστης medemomia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές