WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ειδήσεις > Αθλητισμός
Μεγάλες Αλήθειες
Μέχρι να βγει από την ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο "Saturn 5" έκαιγε 13,5 τόνους καύσιμα το δευτερόλεπτο.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-11-2009, 12:55   #1 (permalink)
Super Moderator
 
Το avatar του χρήστη depoina
 
Εγγραφή: Nov 2004
Περιοχή: LonDoN
Μηνύματα: 5.548
depoina is on a distinguished road
Προεπιλογή Το Πανιώνιος-Ντιναμό «άνοιξε τα μάτια» στην UEFA για τα στημένα

Τα σκάνδαλα περί στημένων αγώνων που έχουν συγκλονίσει την ποδοσφαιρική Ευρώπη δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απ' έξω την Ελλάδα, που φέρεται να εμπλέκεται και αυτή σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση που φέρνει σιγά σιγά στην επιφάνεια η UEFA.

Ο ειδικός ανακριτής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Πέτερ Λιμάχερ μίλησε στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» (τα στοιχεία αναδημοσίευσε η «Εξέδρα») αποκαλύπτοντας πως «όλα ξεκίνησαν από τον αγώνα Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας», καρφώνοντας ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Και δεν έμεινε μόνον εκεί, αφού προχώρησε παρακάτω, μιλώντας για τα «πανίσχυρα» και «δικτυωμένα στον κόσμο της πολιτικής» αφεντικά των ελληνικών ομάδων, ενώ στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής «έχουν στηθεί σχεδόν δυο ντουζίνες ματς»!

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές του Μπόχουμ την περασμένη Παρασκευή (20/11), ο Πέτερ Λιμάχερ αποκάλυψε στον δημοσιογράφο της 'Sueddeutsche Zeitung' Τόμας Κίστνερ ότι «όλα ξεκίνησαν από τον Πανιώνιο».

Με αυτή τη φράση, άλλωστε, ξεκίνησε το δημοσίευμά του, ο γερμανός δημοσιογράφος, στο οποίο επιχειρεί μια ανάλυση για το «ντόμινο των στημένων αγώνων» και τη μοναχική (μέχρι τώρα) πορεία των ερευνητών της UEFA στον κόσμο του ποδοσφαιρικού εγκλήματος.

«Ο αγώνας Πανιώνιος - Ντιναμό Τιφλίδας μας άνοιξε τα μάτια»
Ο «αδιάφθορος» της UEFA, ξεκίνησε την έρευνά του πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς 'η υπόθεση του αγώνα Πανιώνιος - Ντιναμό Τιφλίδας μας άνοιξε τα μάτια. Τρέλα! Εδώ υπάρχει θέμα', όπως είπε ο Πέτερ Λιμάχερ, θυμίζοντας την εξέλιξη του αγώνα (διπλό ημίχρονο - άσος τελικό) της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο Κύπελλο UEFA, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν γνωστή στη Γεωργία αρκετές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή εκείνης της αναμέτρησης, τον Δεκέμβριο του 2004.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αδερφή ενός ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου είχε ποντάρει στο Βελιγράδι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στη συγκεκριμένη εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο, όπως είπε ο Λιμάχερ, οι ερευνητές της υπόθεσης έπεσαν σε τοίχο. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία. Τα εμπόδια που συνάντησαν οι ερευνητές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν βγαλμένα από ταινίες της μαφίας, γράφει χαρακτηριστικά ο Κίστνερ.

«Οι έλληνες παράγοντες έχουν τρομακτική δύναμη και είναι δικτυωμένοι με το πολιτικό σύστημα», υποστήριξε ο ελβετός ανακριτής της UEFA, αποκαλύπτοντας πόσο άδοξα έληξε τον Αύγουστο του 2005 η επίσκεψη στο Βελιγράδι ενός συναδέλφου του που αναζητούσε στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Εψαχνε το στοιχείο που θα τεκμηρίωνε την υπόθεση του Πανιωνίου, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέστρεψε με το πρώτο αεροπλάνο στην Ελβετία. Τρεις άνδρες τον είχαν επισκεφτεί στο ξενοδοχείο και τον απείλησαν 'να σταματήσει εδώ και τώρα την έρευνά του για το συγκεκριμένο άτομο'.

«Η κλίκα της Θεσσαλονίκης και το ποσοστό επιτυχίας του 90%»
Στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η 'Sueddeutsche Zeitung', θεωρείται δεδομένο ότι η περίφημη «κλίκα της Θεσσαλονίκης» κινούσε τα νήματα του παρασκηνίου για πολλά χρόνια στήνοντας αγώνες και έχοντας επαφές με την κροατική μαφία που αποκαλύφθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο.

Οι 'προβλέψεις' τους για τα αποτελέσματα των ελληνικών αγώνων είχαν ποσοστό επιτυχίας 90% και, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, «αφορούσαν αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν κροάτες ποδοσφαιριστές».

Αυτά όμως αφορούν το παρελθόν. Τι γίνεται με το παρόν; Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, μόνο στη Β' Εθνική στήθηκαν σχεδόν δυο ντουζίνες αγώνες από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε αυτά τα ματς ύποπτες είναι συνολικά έντεκα ομάδες, μια εξ αυτών μάλιστα έχει στήσει πέντε ματς! «Αρκεί να παρατηρήσουμε μερικά από τα αφεντικά ελληνικών ομάδων, και τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει» είπε χαρακτηριστικά ο ελβετός ανακριτής της UEFA.

«Μόνη λύση οι μυστικοί αστυνομικοί»
Τέλος, ο Πέτερ Λιμάχερ εκτίμησε πως μοναδική λύση για να βγουν περισσότερα στοιχεία στη φόρα και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των στημένων αγώνων είναι οι μυστικοί αστυνομικοί, εξηγώντας: 'Αυτό που χρειαζόμαστε, πάντως, είναι περισσότερους μυστικούς αστυνομικούς που θα κινούνται ελεύθερα στον κόσμο του εγκλήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα'.

Η UEFA παρακολουθεί τις κινήσεις στον κόσμο του στοιχήματος, τις οποίες ο Λιμάχερ παρομοιάζει με ένα γιγάντιο ντόμινο: ξεκινάει από την Ασία και καταλήγει στην Ευρώπη, σε μεγάλες εταιρείες όπως η 'Betfair'. Παράλληλα, όπως αναφέρει η 'Sueddeutsche Zeitung', 'πλέον εμπλέκονται και γραφεία στοιχημάτων στο Λονδίνο'.

Ο Λιμάχερ τονίζει ότι «υπάρχει κόσμος που ζει αποκλειστικά από το στοίχημα και έχει το δικό του σύστημα πρόωρης ενημέρωσης μαθαίνοντας ποια ματς έχουν στηθεί», ενώ αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των φετινών ερευνών της UEFA έπεσαν πάνω σε έναν τζογαδόρο, ο οποίος είχε ποντάρει στους ίδιους 25 αγώνες που είχαν εντοπιστεί ως «στημένοι» από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία!

Ο χαμένος (προς το παρόν) κρίκος αφορά τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν τα χρήματα από την Ασία στην Ευρώπη. «Τα πραγματικά αφεντικά δεν έρχονται ποτέ σε άμεση επαφή με τα χρήματα» λέει ο Λιμάχερ υπονοώντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένεται να αποκαλύψουν ακόμη περισσότερους ενόχους απ’ όσους έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Τα «πρώτα» ύποπτα ματς στη λίστα των 200 Το διεθνές σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξετυλίγουν οι γερμανικές αρχές φέρνει υπό το φως των (ανακριτικών) προβολέων τουλάχιστον 200 ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε τουλάχιστον εννέα χώρες (Γερμανία, Τουρκία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Βοσνία) και από αυτές δεν φαίνεται να λείπει η Ελλάδα, παρότι για την ώρα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι «ύποπτοι» αγώνες.

Τα πρώτα ύποπτα παιχνίδια που βρίσκονται στην λίστα είναι τα ακόλουθα:

Ελβετία, Β’ Κατηγορία, Ιβερντόν – Τουν (26 Απριλίου 2009): Παίκτες της φιλοξενούμενης πήραν 15.000 ευρώ για να ηττηθούν με τέσσερα γκολ διαφορά. Το τελικό 5-1 απέφερε 60.000 ευρώ στη μαφία του στοιχήματος.

Ελβετία, Β’ Κατηγορία, Γκοσάου – Λοκάρνο (24 Μαΐου 2009): Αρκετοί παίκτες μοιράστηκαν 20.000 ευρώ προκειμένου να ηττηθεί η γηπεδούχος με δύο γκολ διαφορά. Το ματς έληξε 0-4. Σε αυτό το ειδικό στοίχημα παίχτηκαν από τους υπόπτους σε πέντε διαφορετικές εταιρείες στοιχήματος συνολικά 149.400 ευρώ!

Βέλγιο, Β’ Κατηγορία, Ολιμπίκ Σαρλερουά – Ναμούρ (14 Μαρτίου 2009): Ενας Τούρκος φέρεται να έχει δώσει χρήματα σε κάποιον ενδιάμεσο, προκειμένου αυτά να δοθούν στους παίκτες της Ναμούρ για να ηττηθούν με τρία γκολ διαφορά. Το τελικό 3-0 υπέρ των γηπεδούχων απέφερε 17.500 ευρώ κέρδος.

Βέλγιο, Β’ κατηγορία, Ναμούρ – Ουντ Χέβερλεε Λόιβεν (21 Μαρτίου 2009): Οι παίκτες της Ναμούρ δωροδοκήθηκαν προκειμένου να χάσουν με δύο γκολ διαφορά. Το αποτέλεσμα ήταν 0-2 και η μαφία του στοιχήματος κέρδισε 39.000 ευρώ.

Κροατία, Α’ Κατηγορία, Ζαντάρ – Χάιντουκ (26 Απριλίου 2009): Ποδοσφαιριστές της Ζαντάρ έλαβαν 30.000 ευρώ για να χάσουν τον αγώνα. Τελικό αποτέλεσμα, 0-3. Ωστόσο, παίχτηκαν 70.000 ευρώ σε διάφορους συνδυασμούς αποτελεσμάτων άλλων αγώνων, οι οποίοι δεν είχαν θετική εξέλιξη για τους τζογαδόρους, που έχασαν τα χρήματά τους.

Τουρκία, Α’ Κατηγορία, Ανκαρασπορ – Μπούρσασπορ (4 Απριλίου 2009): Δωροδοκήθηκαν ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, προκειμένου να ηττηθεί η ομάδα τους με δύο γκολ διαφορά. Τελικό αποτέλεσμα, 0-2. Παίχτηκαν 10.000 ευρώ που απέφεραν κέρδος 18.500 ευρώ.
(Newsroom ΔΟL)
__________________
You're not your job. You're not how much money you have in the bank.
You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet.
You're not your fucking khakis.
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
Ο χρήστης depoina δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-2009, 14:07   #2 (permalink)
Ηλεκτρικός Θησέας
 
Το avatar του χρήστη Astrolabos
 
Εγγραφή: Mar 2004
Περιοχή: Καλαμάτα
Μηνύματα: 5.826
Astrolabos έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Astrolabos
Προεπιλογή Απάντηση: Το Πανιώνιος-Ντιναμό «άνοιξε τα μάτια» στην UEFA για τα στημένα

Πάντα πρωτοπόρος ο Πανιώνιος
__________________
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ
Ο χρήστης Astrolabos δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:06.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0