WORLD.gr
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Connect

WORLD.gr > Ψυχαγωγία > Έξοδος
Μεγάλες Αλήθειες
Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-06-2008, 14:59   #1 (permalink)
...
 
Εγγραφή: Nov 2007
Μηνύματα: 1.930
fineas is on a distinguished road
Προεπιλογή DEF LEPPARD & WHITESNAKE

DEF LEPPARD & WHITESNAKE

ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 - ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑIΣΚΑΚΗ

Μία από τις πιο σημαντικές ροκ στιγμές αυτού του καλοκαιριού. Ένα από τα πλέον πετυχημένα hard rock συγκροτήματα των 80s μας επισκέπτεται για πρώτη φορά. Ο λόγος για τους Def Leppard που την 1η Ιουλίου θα βρεθούν στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης σε μια συναυλία εφ'όλης της ύλης. Και αυτό θα ήταν από μόνο του ένα σπουδαίο νέο. Όταν όμως εκτός από τους Def Leppard, σε αυτή την βραδιά θα εμφανιστούν και οι πολύ αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό Whitesnake, τότε μιλάμε σίγουρα για το απόλυτο ροκ γεγονός του 2008!

Οι Def Leppard είναι μία από τα πλέον διάσημες Heavy Metal μπάντες που ξεπήδησαν στην Μ. Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Δημιουργήθηκαν το 1977 στο Σέφιλντ από τον τραγουδιστή Joe Elliott τον μπασίστα Rick "Sav" Savage, τον κιθαρίστα Pete Willis (που το 1982 άφησε την μπάντα και τον αντικατέστησε ο Phil Collen), ενώ την επόμενη χρονιά ενώθηκαν μαζί τους ο κιθαρίστας Steve Clark (που πέθανε το 1991 και τον αντικατέστησε ο Vivian Campbell) και ο ντράμερ Rick Allen που αποτέλεσε χαρακτηριστικό του συγκροτήματος. Πρόκειται για έναν…μονόχειρα drummer! Ο 44χρονος μουσικός το 1984 είχε αυτοκινητιστικό ατύχημα όπου έχασε το αριστερό του χέρι. Αντί όμως να αποσυρθεί ή να αντικατασταθεί από το συγκρότημα, συνέχισε (και συνεχίζει…) και μάλιστα προσάρμοσε γρήγορα το νέο παίξιμο του, με την βοήθεια «ειδικών» drums φτιαγμένα μόνο για αυτόν.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κορυφαίο σε πωλήσεις album των Def Leppard "Hysteria" που περιέχει και την μεγάλη τους επιτυχία "Love Bites", έγινε το 1987, δηλαδή μετά το ατύχημα του Ρίκι Άλεν και ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 16 εκατομμύρια αντίτυπα και ήταν η αφορμή για να δώσουν 227 συναυλίες σε έναν χρόνο, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής!!! Το Hysteria έχει αφήσει εποχή και αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ στην ιστορία του hard Rock, ωστόσο μια σπουδαία στιγμή του συγκροτήματος ήταν και το προηγούμενο άλμπουμ τους με τίτλο "Pyromania" που κυκλοφόρησε το 1983 και πούλησε μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες 7 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τους Whitesnake τους ξέρουμε καλά. Μετά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Καραϊσκάκη πριν δύο χρόνια, όπου εμφανίστηκαν μαζί με τους Scorpions στην πιο επιτυχημένη συναυλία των τελευταίων ετών (με 35.000 κόσμο!!!), επιστρέφουν στο ίδιο στάδιο αυτή την φορά μαζί με τους Def Leppard για ένα rock concert εφ'όλης της ύλης στα πλαίσια της διεθνούς περιοδείας τους με τίτλο GOOD TO BE BAD-WORLD TOUR 2008.

Οι Whitesnake είναι το προσωπικό συγκρότημα του David Coverdale, ο οποίος υπήρξε τραγουδιστής των θρυλικών Deep Purple. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της στα τέλη της δεκαετίας των 70ς, αλλά γνώρισε την επιτυχία το 1984 με το πρώτο πλατινένιο άλμπουμ "Slide It In".

Η παγκόσμια αναγνώριση όμως ήρθε το 1987 με το άλμπουμ "Whitesnake", το οποίο πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις ΗΠΑ. Στο άλμπουμ περιέχονται τα "Here I Go Again" και "Is This Love", από τα πιο πολυπαιγμένα κομμάτια της δεκαετίας του 1980. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 2 του αμερικανικού chart και η επιτυχία συνεχίστηκε το 1989 με την συλλογή "Slip of the Tongue", στην οποία συμμετείχε και ένα νέο μέλος της μπάντας, ο περίφημος κιθαρίστας Steve Vai. Το άλμπουμ έφτασε μέχρι το 10 του αμερικανικού chart.

Στην συνέχεια, οι Whitesnake παροπλίστηκαν για χάρη των προσωπικών δίσκων του Coverdale (βλ. την συνεργασία του με τον Jimmy Page), μέχρι το 1997, όταν το συγκρότημα επανήλθε στο προσκήνιο, με το άλμπουμ "Restless Heart". Από τότε, η μπάντα περιοδεύει ανά τον κόσμο και κυκλοφορεί καινούργιους δίσκους.
Ο χρήστης fineas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-2017, 23:12   #2 (permalink)
Νέο Μέλος
 
Εγγραφή: May 2017
Μηνύματα: 5
Panagis is on a distinguished road
Προεπιλογή Απάντηση: DEF LEPPARD & WHITESNAKE

Ο Ιούνιος του '17 για μένα θα είναι ένας από τους αγαπημένους μήνες της ζωής μου! Έχω κλείσει ήδη εισιτήρια για τις 25 Ιουνίου και πετάω για Indianapolis, την τελευταία συναυλία των Def Leppard. Βρήκα κάτι οικονομικά ταξιδιωτικά πακέτα με DreamTrips που μου ήρθαν κουτί για το ταξίδι μου, για τη συναυλία τους! Τα άλλα ταξίδια τελικά, μπορούν να περιμένουν, έφυγα για Def Leppardddd!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panagis : 02-06-2017 στις 21:13.
Ο χρήστης Panagis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Μετάβαση


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:01.

WORLD.gr Copyright ©2004 - 2024 | Powered by vBulletin
Επικοινωνήστε μαζί μας - WORLD.gr: Your world news and information online - Αρχείο - Αρχή

Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0